Καλοκαιρινά χαλιά: Πως να διακοσμήσεις όμορφα το σπίτι σου

Πάει αρκετός καιρός που μαζέψαμε τα χειμερινά χαλιά μας και φυσικό είναι καθώς με την ζέστη δεν συνδυάζονται, αλλά δεν μας ευχαριστεί το γεγονός πως το σπίτι μας φαίνεται γυμνό. Υπάρχουν βέβαια πολλοί άνθρωποι που ευχαριστιούνται την αίσθηση του παρκέ η του μαρμάρου στο δάπεδο, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θέλουν πάντα κάτι κάτω να πατάνε.

Advertisement

Σήμερα θα δούμε πως με την σωστή επιλογή του καλοκαιρινού χαλιού θα καταφέρουμε να δώσουμε μια νέα αίσθηση στον χώρο μας.

Βάζοντας λευκά βαμβακερά ριχτάρια στον καναπέ μας, μερικά ψάθινα καπέλα στον τοίχο μας και ένα χαλί σε μπεζ/λευκές αποχρώσεις κατευθείαν έχουμε μια ανανέωση καλοκαιρινή και μια ηρεμία ειδικά για όσους θα περάσουν το καλοκαίρι σπίτι τους.

Advertisement

Για ένα πιο παιχνιδιάρικο στυλ, υπάρχουν πολλά χρωματιστά χαλιά με απίθανες ζωντανές αποχρώσεις. Προτιμήστε να τα συνδυάσετε με καναπέ και πολυθρόνες σε φυσική απόχρωση, καθώς  επίσης με μαξιλάρια σε όμοιες αποχρώσεις με αυτές του χαλιού.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη ένα πιο έντονο ντεκόρ με χρώματα, υφές και πολλά διακοσμητικά, μια πολύ καλή λύση είναι τα χαλιά από γιούτα τα οποία είναι και μεγάλη τάση. Ταιριάζουν υπέροχα ειδικά με παρκέ.

Advertisement

Τα ριγέ χαλιά επίσης μπορούν να δώσουν μια καλοκαιρινή νότα ειδικά εάν έχουν και αποχρώσεις του μπλε. Σε συνδυασμό με λευκά και γαλάζια έπιπλα είναι ο κατάλληλος συνδυασμός για το εξοχικό κοντά στην παραλία.

Τέλος, για τους πιο τολμηρούς, τα χαλιά με τροπικά μοτίβα είναι ακόμα μια μεγάλη τάση και ειδικά εάν συνδυαστεί σωστά με την κατάλληλη απόχρωση τοίχου και ταπετσαρία, τότε το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό! Σίγουρα χρειάζονται μερικές πινελιές με συμπληρωματικά χρώματα, ώστε να ισορροπήσει η εικόνα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement