Άγριες Μέλισσες – Ιωάννης Αθανασόπουλος: Το τέλος, η δικαίωση και η γαλήνη

«Πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος. Έχει φτάσει στο πικ η ιστορία Μηλτιάδη- Γιάννου. Θα φθάσει στο ανώτατο έσχατο σημείο κορύφωσης και θα τερματίσει η ιστορία…»

Advertisement

Ο ρόλος πρόκληση του Γιάννου στις Άγριες Μέλισσες που ολοκληρώνεται, το τέλος του Μιλτιάδη, η πανδημία, οι κρίσεις πανικού αλλά και οι σοκαριστικές καταγγελίες συναδέλφων του περί εργασιακού εκφοβισμού. Η Ιωάννης Αθανασόπουλος μιλά αποκλειστικά στο 7ΜΕΡΕΣTV και τον Γιάννη Βίτσα για τα συνταρακτικά τελευταία επεισόδια της σειράς ενώ αναφέρεται στο πώς ονειρεύεται τη ζωή του μετά το τέλος της αγαπημένης σειράς

Ο ρόλος του Γιάννου ολοκληρώνεται. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτή τη διαδρομή των δύο ετών;

Advertisement

Σκεπτόμουν πώς πέρασαν πολύ ωραία αυτά τα δύο χρόνια παρά τις όποιες δυσάρεστες συγκυρίες του κορωνοιού. Αισθάνομαι ακόμη αυτή την ευτυχία και την χαρά γι’ αυτό το ρόλο. Δε με έχει πιάσει συγκίνηση που ολοκληρώνεται Ζω την χαρά για το χαρακτήρα που υποδύομαι. Η συγκίνηση θα έρθει φαντάζομαι την τελευταία ημέρα του γυρίσματος.

Ο Μιλτιάδης αντιλαμβάνεται αυτό που βιώνει και βάζει τέλος στο δράμα που ζει, ώστε επιτέλους η ψυχή του να μπορέσει να βρει γαλήνη.

Advertisement

Ακριβώς. Ο Μηλτιάδης φτάνει στα όρια του πια. Θα κάνει τα πάντα ώστε να φανεί η αλήθεια ,να δικαιωθεί ο γιος του να ησυχάσει η ψυχή του και να γαληνέψει ο ίδιος.

Θα μοιραστεί με τους οικείους του τα συναισθήματά του και όσα αισθάνεται ψυχολογικά;

Οι οικείοι του δεν τον καταλαβαίνουν. Θεωρούν ότι πάσχει. Τον παροτρύνουν έτσι ώστε να παίρνει τα χάπια του. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να πατήσει γερά στα πόδια του και να τα καταφέρει χωρίς την ιατρική βοήθεια. Οι δικοί του δεν καταλαβαίνουν την επιθυμία και τον αγώνα του Μιλτιάδη να φανεί η αλήθεια. Είναι πάντα ένα βήμα πίσω από αυτόν και όχι δίπλα του. Ο Γιάννος είναι ουσιαστικά η συνείδηση και το μυαλό του.

Νομίζω πώς είναι πολύ δύσκολη η οπτική του ρόλου που ουσιαστικά έχεις κληθεί υποκριτικά να υποστηρίξεις φέτος.

Φέτος με βρίζουν όλοι γιατί είμαι κακός, αλλά είναι ωραίο γιατί υποκριτικά παίζω κάτι διαφορετικό. Ο Γιάννος δεν είναι ένα φάντασμα είναι η σκέψη του Μιλτιάδη, η συνείδηση, οι τύψεις, οι ενοχές. Ο ρόλος είναι πρόκληση.

Ο Μηλτιάδης θα πεθάνει στο τέλος. Αυτό θα είναι σοκαριστικό.

Θα φτάσει σίγουρα στη δικαίωση του γιου του. Με τι τρόπο θα γίνει δεν το γνωρίζω. Πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος. Έχει φτάσει στο πικ η ιστορία Μηλτιάδη- Γιάννου. Θα φθάσει στο ανώτατο έσχατο σημείο κορύφωσης και θα τερματίσει η ιστορία.

Πώς θεωρείς ότι θα είναι η ζωή σου μετά το τέλος των Άγριων μελισσών

Οι «Άγριες μέλισσες» είναι σαν την πρώτη αγάπη, σαν τον πρώτο έρωτα. Αποτελούν την πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση. Θα είναι πάντοτε στο μυαλό μου και την ψυχή μου ως ένα μεγάλο δώρο. Χαίρομαι γιατί οι μέλισσες μου έχουν ανοίξει το δρόμο για να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους του χώρου σκηνοθέτες και ηθοποιούς που εκτιμώ απεριόριστα, αλλά και εγκαινίασε ένα νέο κεφάλαιο για όμορφες δουλειές κυρίως στο θέατρο. Αισθάνθηκα ότι αναγνωρίζεται αυτό που μπορώ να κάνω εγώ ως καλλιτέχνης.

Τι σου έμαθε το διάστημα απομόνωσης εξαιτίας της πανδημίας;

Βίωσα προοδευτικά διάφορα στάδια λύπης άγχους χαράς. Μου έμαθε να κάνω υπομονή. Το θέμα της υγείας είναι πολύ σοβαρό και ανησυχητικό. Δεν είναι αυτονόητο. Το θέμα της υγείας είναι πολύ σοβαρό. Δεν είναι αυτονόητο, ούτε αυταπόδεικτο. Ανά πάσα στιγμή άνθρωποι πεθαίνουν, διασωληνόνονται. Ο εγκλωβισμός μου δημιούργησε άγχος, κρίσεις πανικού. Δεν ήταν εύκολος.

Περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement