Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου: «Ο Χρήστος στην παρόρμηση χτυπάει κόκκινο»

Μπορεί ο Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου να έχει γράψει χιλιόμετρα πάνω στη σκηνή, όμως φέτος ανακαλύπτει σε βάθος τα αχαρτογράφητα νερά της τηλεόρασης καθώς πρωταγωνιστεί στην καθημερινή δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος». Ο ηθοποιός υποδύεται τον Χρήστο, το δεξί χέρι κι επιστήθιο φίλο του αστυνόμου Δημήτρη Λαϊνά με τον οποίο αναλαμβάνουν να λύσουν τις υποθέσεις που προκύπτουν. Μόνο που τον τελευταίο καιρό έχει μπει στη ζωή του και ο έρωτας.

Advertisement

Ο «Ήλιος» είναι η πρώτη τηλεοπτική σας δουλειά;

Όχι. H πρώτη ήταν οι «Ηρωίδες» του Στέφανου Μπλάτσου στο MEGA που σταμάτησε λόγω της οικονομικής κατάστασης. Ήταν μια δύσκολη συνθήκη που με έκανε να απομακρυνθώ από την τηλεόραση.

Advertisement

Οπότε ο «Ήλιος» είναι ουσιαστικά η πρώτη σας μεγάλη συμμετοχή στη μικρή οθόνη.

Είναι καινούρια πίστα για μένα που επί της ουσίας δεν είχα εξερευνήσει. Είναι άλλο να προβάρεις στο θέατρο ένα ρόλο που έχει αρχή, μέση και τέλος και αλλιώς να κάνεις τέσσερις πέντε πρόβες και να παίζεις ένα ήρωα που δεν τον ξέρεις και τον μαθαίνεις κάθε μέρα καλύτερα. Από την άλλη μου είναι πρωτόγνωρο το να μιλάω σε μια κάμερα και να περιορίζω τις κινήσεις μου στο ελάχιστο. Όλη η σεζόν είναι μια ατέλειωτη οντισιόν και θέλω να αποδείξω στον κόσμο, τους συνεργάτες μου και τον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω.  

Advertisement

Πάντως ο Χρήστος είναι ένας συμπαθητικός ήρωας.

Η αλήθεια είναι ότι έκανα πολύ αγώνα προκειμένου να βρω τους μηχανισμούς εκείνους στο μυαλό μου ώστε να δω πώς μπορεί να γίνει συμπαθητικός γιατί δεν έχει καμία σχέση με μένα. Μόνο και μόνο με το επάγγελμα που κάνει, έχουμε χάσμα, αφού ένας καλλιτέχνης κι ένας αστυνομικός έχουν ελάχιστα κοινά. 

Είχατε όμως την ευκαιρία να τον… δημιουργήσετε.

Ο ήρωας γεννιέται στο χαρτί και όταν διαβάζεις το σενάριο, πέρα από ερμηνευτές, γινόμαστε και δημιουργοί του. Αυτό που προσπάθησα να κάνω είναι να δώσω στον Χρήστο μια νοστιμάδα πέρα από την επαγγελματική προσήλωση που έχει. Το πρώτο πράγμα που μου είπαν για εκείνον είναι πως είναι ένα παιδί που αγαπάει τη δουλειά του και θέλει να είναι καθαρός και σωστός.

Αυτό το είδαμε όταν κατέδωσε τη Δάφνη.

Θεωρεί ιερό χρέος και λειτούργημα αυτό που κάνει. Πιστεύει στο νόμο, στη διαδικασία αλλά και στους ανθρώπους. Αυτές είναι οι κινητήριες δυνάμεις του. Όμως δεν είναι ένας αποστειρωμένος τύπος. Του έδωσα μικρές πινελιές για να τον κάνω πιο προσιτό, φιλικό και εγκάρδιο.

Με τον Δημήτρη δεν είναι μόνο συνάδελφοι αλλά και κολλητοί.

Ο Λαϊνάς για τον Χρήστο είναι ο μέντοράς του, που του έκανε την τιμή να είναι και φίλος του. Γι’ αυτό και ο Χρήστος, όταν νόμιζε ότι ο Δημήτρης ήταν απέναντί του, είχε δεχτεί μεγάλο πλήγμα. Όταν πίστεψε ότι έχασε τον φίλο του, πόνεσε περισσότερο από όταν έχασε τη Δάφνη. Ο Δημήτρης είναι ο άνθρωπος που ο Χρήστος θέλει να μάθει από αυτόν, τον εκτιμάει  βαθιά και είναι μεγάλη τιμή για εκείνον που και ο Λαϊνάς τον αγαπάει βαθιά, τον σέβεται και τον θεωρεί φίλο του.  

Έχετε όμως πολλά μέτωπα ανοιχτά. Τι συμβαίνει πια σε αυτήν την Καβάλα…

Μπρονξ έγινε (γελάει). Αυτά συμβαίνουν σε κάθε περιοχή. Μπορεί όχι όλα μαζεμένα και σε τέτοιο μέγεθος, αλλά υπάρχουν. 

Τώρα έχει ανοίξει νέα υπόθεση, αυτή της σωματεμπορίας κοριτσιών.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε σε κάτι τέτοιο. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα που καταδεικνύει η Μαρία Γεωργιάδου. Όπως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά στην άμβλωση. Τέτοιο δίλημμα μπήκε και στην Λένα και στην Δάφνη. Η σειρά αναδεικνύει εδώ και το βάρος που πέφτει στον πατέρα.

Τελικά η Δάφνη κρατάει το μωρό.

Το κρατάει γιατί καταλαβαίνει ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Πείθεται να το θηλάσει στη φυλακή και αργότερα να το δώσει στον Χρήστο για να ζήσει μια καλύτερη ζωή έξω από τα κελιά.  

Ο Χρήστος είναι ερωτευμένος με τη Σοφία;

Πολύ όπως κι εκείνη μαζί του καθώς βρήκε αληθινή αγάπη κι ένα ώμο να ακουμπήσει. Υπάρχει έρωτας και ο Χρήστος όπως έχουμε δει, στην παρόρμηση χτυπάει «κόκκινο». Εξ ου και τόσο γρήγορα ο γάμος.

Το παίρνει το κορίτσι.

Με παπά όχι με κουμπάρο, αφού ο γάμος γίνεται στο δημαρχείο.

Όμως δεν είναι μια ξέγνοιαστη μέρα. Σωστά;

Την ημέρα του γάμου τρέχουν παράλληλα και όλες οι υποθέσεις στο τμήμα και πρέπει ταυτόχρονα ο Χρήστος να κάνει τη δουλειά του. 

Ο Χρήστος έχει γίνει φίλος και με τον Δήμο.

Ο Δήμος έχει γίνει φίλος και με τον Χρήστο και τον Δημήτρη και μεταξύ τους υπάρχει εμπιστοσύνη η οποία κερδήθηκε μέσα από τις δυσκολίες. Ο Δήμος είναι από τους ανθρώπους που μπορεί να ξεχωρίσει το καλό από το κακό και ακόμη κι αν υποπέσει σε λάθος, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να γίνουν οι συνθήκες καλύτερες για όλους. Επειδή η κόρη του πλέον είναι μακριά και δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο, είναι έτοιμος να θυσιαστεί ουσιαστικά για το καλό των άλλων. 

Πάντως έχετε πολλές σκηνές δράσης.

Αυτά είναι τα καλύτερα για να περνάμε κι εμείς καλά και ο κόσμος που του αρέσει αυτή η αστυνομική πλοκή που έχει πάρει η σειρά. Η κ. Γεωργιάδου έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και το σενάριο πλέον δεν έχει καμία σχέση με το πρωτότυπο γαλλικό. Το έχει φέρει κοντά στα ελληνικά δεδομένα αφουγκραζόμενη τι συμβαίνει, και προχωράει τις ιστορίες ένα βήμα παρακάτω.

Στο TV24 που κυκλοφορεί από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement