Δανάη Λουκάκη: «Ως Παγώνα θα δικαιώσω πολλές γυναίκες»

Η Δανάη Λουκάκη, από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της νέας γενιάς, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τον ρόλο της Παγώνας στις «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1. Στα επόμενα επεισόδια, η δίκη του Βόσκαρη φτάνει στο τέλος της και η ηρωίδα της αγωνιά για την τύχη της κόρης της Σοφούλας, με τις σκηνές των γυρισμάτων να είναι ιδιαίτερες και συναισθηματικά φορτισμένες.

Advertisement

Τελικά η σειρά θα συνεχίσει για τρίτη σεζόν και το Διαφάνι θα μπει σε νέες περιπέτειες.

«Είναι πολύ ευχάριστο που πάει τόσο καλά και δεν έχει κουράσει. Αυτό οφείλεται καταρχάς στους σεναριογράφους οι οποίοι για να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε έναν ακόμη κύκλο, σημαίνει ότι κάποιος ουσιαστικός λόγος θα υπάρχει κι έχουν κάτι καλό να μας πουν, το οποίο δεν θα παρεκκλίνει από την ποιότητα των δύο προηγούμενων ετών».

Advertisement

Χρονικά η σειρά θα κινηθεί στην περίοδο της δικτατορίας;

«Αν συμβεί κάτι τέτοιο, επειδή αγγίζει και ιστορικά μια δύσκολη εποχή, πιστεύω θα υπάρξει μια άλλη τροπή η υπόθεση. Σε ό,τι αφορά την Παγώνα και τον Τόλια, δεν ξέρω τι θα γράψει το μέλλον».

Advertisement

Εσείς θα συνεχίσετε στον νέο κύκλο;

«Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις, όπως και με άλλους συναδέλφους».

Πάντως το καλό κλίμα που υπάρχει στη σειρά μεταξύ σας είναι κάτι που φαίνεται και στο αποτέλεσμα που φτάνει στο κοινό.

«Η αλήθεια είναι πως είμαστε ο ένας πιο τρελός από τον άλλον (γελάει). Να δείτε τι γίνεται στα γυρίσματα που είμαστε όλοι μαζί, δηλαδή σε γάμους, κηδείες και στο καφενείο. Εκεί ρίχνουμε πολύ γέλιο. Λέει ο ένας και ράβει ο άλλος. Παράλληλα μέσα σε αυτό το κλίμα κάνουμε τη δουλειά μας με σοβαρότητα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί έχουμε ήδη κλείσει έναν χρόνο καραντίνας και δεν υπάρχει άλλη έξοδος και διέξοδος. Πάμε, κάνουμε τις λήψεις ευχάριστα, βλέπουμε τους συναδέλφους που πλέον είναι φίλοι και αυτή πια είναι η ζωή μας».

Στο τέλος της δεύτερης σεζόν θα δούμε τις ιστορίες να ολοκληρώνονται;

«Με κάποιο τρόπο θα κλείσουν κάποιες ανοιχτές υποθέσεις, όπως αυτή του Βόσκαρη που εκπροσωπεί το απόλυτο κακό».

Τώρα είμαστε στην περιβόητη δίκη. Η Σοφούλα θα είναι εκείνη που θα του δώσει τη χαριστική βολή;

«Ναι, με τη μαρτυρία της. Έχει εξαφανιστεί, αλλά τελικά θα έρθει στο δικαστήριο και θα αποκαλύψει την αλήθεια. Αυτή είναι η πιο δυνατή σκηνή που έχω παίξει και νομίζω ότι θα δικαιωθώ ως Παγώνα αλλά θα δικαιώσω και πολλές γυναίκες και θα δείτε γιατί».

Πάντως φέτος έχετε πλαντάξει στο κλάμα. Αυτός κι αν είναι κόντρα ρόλος που είστε η χαρά της ζωής.

«Πράγματι αλλά προσπαθώ να μην το παρακάνω και να υπάρχει ένα μέτρο γιατί και στην πραγματικότητα οι άνθρωποι έχουν συναισθηματικές εναλλαγές όταν συμβεί κάτι. Δεν βάζεις αμέσως τα κλάματα πάντα. Περνάς από διάφορες διεργασίες. Άλλοι αντιμετωπίζουν τα γεγονότα με εσωτερικότητα και στωικότητα, άλλοι με θυμό. Γι’ αυτό προσπαθώ να εντάξω αυτά τα συναισθήματα και ανά φάσεις να υπάρχουν διαφορετικές αντιδράσεις σε καταστάσεις που είναι τραγικές».

Ο Άγγελος στάθηκε δίπλα στη Σοφούλα αλλά και στην οικογένεια. Τελικά θα την παντρευτεί;

«Κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται. Η Σοφούλα επιστρέφει ντροπιασμένη στο Διαφάνι και δεν θέλει τίποτα και κανέναν. Εκείνος λέει πως ό,τι έκανε ήταν από καθήκον και όχι γιατί τη θέλει. Υπάρχει μια ιστορία γύρω από αυτό που δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει».

Έχουμε και τη Δρόσω που μαζί με την Ασημίνα θα διεκδικήσουν από κοινού την επιμέλεια του Σέργιου.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με αυτή την ιστορία. Περνάει πολλά μηνύματα για τις νέες μορφές οικογένειας που μπορούν να διαμορφωθούν σε δύσκολες συνθήκες. Ήταν συγκλονιστική η σκηνή που οι δύο αδελφές κρατούσαν μαζί τον Σέργιο από το χέρι. Από τη μια υπάρχει η βαθιά πληγή που έχουν προκαλέσει η μια στην άλλη και από την άλλη η επανασύνδεσή τους για το καλό του παιδιού. Υπάρχει κάτι συμβολικό σε όλο αυτό και νομίζω πως δεν είναι τυχαίο. Οι συγγραφείς θεωρώ ότι γράφουν ορμώμενοι από διάφορα κοινωνικά θέματα για τα οποία είναι ευαισθητοποιημένοι. Έχουν μια διορατική αντίληψη και αφουγκράζονται τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και τα προσαρμόζουν στη μυθοπλασία. Ακόμη και το θέμα της βίας που παρουσιάστηκε μέσα από την υπόθεση του Βόσκαρη, έγινε με αξιοπρέπεια και χωρίς καμία φθήνια και πάντα με σεβασμό προς τον τηλεθεατή».

Και μετά τις «Άγριες μέλισσες» τι;

«Δεν ξέρω. Και για εμάς όλο αυτό είναι πολύ μεγάλο και δεν γνωρίζω ποια θα είναι επαγγελματικά η συνέχεια και αν θα γίνει ποτέ κάτι ανάλογο. Γι’ αυτό όσο διαρκεί το χαιρόμαστε όλοι τόσο πολύ».

Στο TV24 που κυκλοφορεί και την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement