Δανάη Παππά: Ποια η σχέση της σήμερα με τον Ανδρέα Γεωργίου;

Η συμμετοχή της στην ανατρεπτική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, η σχέση της με τον Ανδρέα Γεωργίου, τα μαθήματα υποκριτικής που σκοπεύει να παρακολουθήσει όταν ολοκληρωθεί το lockdown, η αυστηρότητα με την οποία αντιμετώπιζε τον εαυτό της, τα ψυχοσωματικά που ανά περιόδους την επηρέαζαν καταλυτικά αλλά και όλα όσα ετοιμάζει το επόμενο διάστημα. Η Δανάη Παππά εξομολογείται στιγμές της στο 7ΜΕΡΕΣ ΤV και τον Γιάννη Βίτσα.

Advertisement

Ξεκινώ με την τηλεοπτική επιστροφή σου στην σειρά των Ρήγα Αποστόλου στην ΕΡΤ1. Μίλησε μου για την ηρωίδα που θα υποδυθείς στην «Τούρτα της μαμάς»

Υποδύομαι τη Ζέτα που επισκέπτεται το σπίτι της Ευανθίας και του Τάσου ως η κοπέλα του Παυλή. Εκείνος τους έχει ομολογήσει ότι σκοπεύει να την παντρευτεί και πώς επιθυμεί να γίνουν κουμπάροι η ίδια όμως αγνοεί τις προθέσεις του. Έτσι ακούγοντας τα «κουμπάρα» μου της Ευανθίας και παθαίνει πανικό. Η ηρωίδα είναι πλούσια μεγαλοαστή των Βορείων προαστίων, ενώ ο σύντροφός της από ένα χωριό Κομοτηνή. Οι διάλογοι είναι πραγματικά απολαυστικοί.

Advertisement

Πώς αισθάνεσαι που έπειτα από δύο καθημερινές σειρές λαμβάνεις μέρος σε μία καθαρόαιμη εβδομαδιαία κωμωδία;

Χαίρομαι πάρα πολύ. Παρακολουθούσα την σειρά από τα πρώτα επεισόδια. Είναι θεσπέσια. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι έξοχα. Οι πρωταγωνιστές είναι επίσης εξαιρετικοί. Ήθελα πολύ να συμμετάσχω. Δεν έχω ξανακάνει κωμωδία και ήταν μεγάλη πρόκληση. Η Ιωάννα Πηλίχου, η Καίτη Κωνσταντίνου, η Λυδία Φωτοπούλου με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Με έκαναν να αισθανθώ τόσο άνετα. Το ίδιο και ο κύριος Αλέξανδρος Ρήγας. Ένιωσα ότι μπαίνω σε μία οικογένεια. Ήταν καταπληκτική εμπειρία.

Advertisement

Είσαι μόλις τέσσερα χρόνια στο χώρο. Παρά ταύτα έτυχε να βιώσεις ανταγωνιστικές συμπεριφορές από συναδέλφους σου;

Σίγουρα έχει τύχει να ζήσω ανταγωνιστικές συμπεριφορές. Βέβαια επειδή δεν είμαι ανταγωνιστική, αποκρούω με την στάση μου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτή την συνθήκη. Όποιος βρίσκεται απέναντι μου έπειτα από λίγο ηρεμεί. Είμαι κοινωνική και ευγενής στην συνεργασία.

Ουσιαστικά ασχολήθηκες από ένα εντελώς τυχαίο περιστατικό με την υποκριτική. Άρεσες στον Ανδρέα Γεωργίου και σου έστειλε μήνυμα στο Instagram προσφέροντάς σου έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς «Τατουάζ». Τι σημαίνει πια η ηθοποιία για σένα; Είναι κάτι πιο βαθύ;

Σίγουρα είναι κάτι πιο βαθύ. Έχω σπουδάσει χορό. Αυτή ήταν η βασική μου ενασχόληση πριν από το «Τατουάζ» και τις «8 λέξεις». Πάντοτε έβλεπα με θαυμασμό τους ηθοποιούς. Θεωρούσα πολύ δύσκολη την υποκριτική τέχνη. Δε μπορούσα να καταλάβω πώς μπορούν να παίζουν τόσους πολλούς διαφορετικούς ρόλους ή πώς μπορεί να είναι σε ένα γύρισμα με τόσους ανθρώπους μαζί. Όταν μπήκα στο χώρο και μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία ερωτεύθηκα το επάγγελμα. Ακόμα υπάρχουν φορές που μπορεί να είμαι με έναν άνθρωπο σε μία σκηνή, το μυαλό μου φεύγει για λίγο και σκέπτομαι «Που είμαι. Τι στροφή είναι αυτή που πήρε η ζωή μου ξαφνικά. Βρίσκομαι μ’ αυτόν τον ηθοποιό απέναντί μου και παίζω».

Σκοπεύεις να κάνεις μαθήματα υποκριτικής;

Σίγουρα. Θα το ήθελα. Τον τελευταίο καιρό το σκέπτομαι πολύ έντονα. Δεν είναι αναγκαίο να έχεις τελειώσει μία σχολή. Υπάρχουν και αυτοδίδακτοι επαγγελματίες στις καλλιτεχνικές εργασίες. Επειδή έχω δουλέψει σε σειρές και υπάρχει μία εμπειρία τριών ετών που αποτελεί με ένα τρόπο ένα πρώτο βήμα θα ήθελα πολύ να το εξελίξω ώστε να νιώθω και εγώ ότι υπάρχει μία υπόσταση και μπορώ να σταθώ δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς. Τώρα αισθάνομαι ανασφάλεια σε ορισμένες στιγμές. Είναι λογικό.

Αντιλαμβάνομαι ότι είσαι ένας συναισθηματικός άνθρωπός. Έχεις αναφερθεί στο πόσο τα ψυχοσωματικά άλλαξαν τη δική σου ζωή. Θεωρείς ότι η κακή ψυχολογία σου δημιουργούσε το οποιοδήποτε σύμπτωμα;

΄Ήταν σίγουρα η ψυχολογία μου.

Εγώ είχα βγάλει πάρα πολλά σπυριά στο πρόσωπο. Θυμάμαι πώς όταν ολοκληρώθηκε το «Τατουάζ» έκανα ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ και το πρόσωπό μου χωρίς make up ήταν κατακόκκινο. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα πήγα σε δερματολόγο και ενώ έπαιρνα θεραπεία και κρέμες έπειτα από λίγο διάστημα έβγαιναν ξανά τα σπυριά. Έκανα όλων των ειδών τις εξετάσεις και ήταν όλα μια χαρά. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πώς τις ημέρες που είχα ρεπό και ξεκουραζόμουν εκτονώνονταν όλη η κούραση και η πίεση της δουλειάς μ΄ αυτόν τον τρόπο.

Πώς το αντιμετώπισες;

Κοίταξα μέσα μου. Αντιλήφθηκα ότι καμία κρέμα δε θα με βοηθήσει αν δεν φτιάξω πρώτα την ψυχολογία μου, αν δε μάθω να αντιμετωπίζω την οποιαδήποτε κατάσταση και δεν επιτρέπω να μ’ επηρεάζει τόσο πολύ. Το κάθε τι είχε αντίκτυπο πάνω μου. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Πήγαινα στο γύρισμα απόλυτα διαβασμένη και τύχαινε σε μία σκηνή να μη μπορώ να θυμηθώ δύο ατάκες. Με έπιανε τόση ανασφάλεια. Θύμωνα με τον εαυτό μου. Έλεγα «Καθυστερείς το γύρισμα» χωρίς ποτέ να μου πει οποιοσδήποτε συνάδελφος το οτιδήποτε. Ήμουν πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου. Μέσω της ψυχοθεραπείας προσπάθησα να αποβάλω αυτή την αυστηρότητα. Κανείς μόνος του δε μπορεί να καταφέρει να βγει από το πέλαγος. Όλα όσα σου λέω τώρα τα αντιλήφθηκα έπειτα από κάποιες συνεδρίες.

Τα επόμενα σου βήματα;

Θεού θέλοντος και κορωνοιού επιτρέποντος θέλω να κάνω κάποια μαθήματα υποκριτικής. Συζητώ κάποια τηλεοπτικά πράγματα για την επόμενη σαιζόν. Είναι άκρως ενδιαφέροντα. Δυστυχώς δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμα.

Έχετε επαφή με τον Ανδρέα Γεωργιου σήμερα;

Ο Ανδρέας με βοήθησε να κάνω το πρώτο βήμα στη δουλειά. Έχουμε επικοινωνία, αλλά όχι τόσο συχνή. Είναι σε γυρίσματα. Φαντάζομαι πώς αν είναι όπως όταν ήμουν και εγώ στην σειρά ζει σε ένα πανικό. Είναι πολύ βαθιά μες την καρδιά μου. Έχω μόνο ευχάριστα συναισθήματα για τον Ανδρέα.

Περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV που κυκλοφορεί.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement