Ευφημία Καλογιάννη: «Την πραγματική ταυτότητα της Ελένης δεν την ξέρω ούτε εγώ»

«Η Ελένη δεν θα θυσιάσει ολοκληρωτικά τη σχέση της με τον Μιχάλη»

Advertisement

Εισέβαλε στη δραματική σειρά «Αγγελική» του ΑLPHA διεκδικώντας το όνομα και την περιουσία της οικογένειας των Αργυρών. Η Ευφημία Καλογιάννη υποδύεται την Ελένη, μια γυναίκα που δεν σταματάει σε κανένα εμπόδιο αν δεν πάρει αυτό που θέλει. Η ηθοποιός μάς μιλά για τις καταιγιστικές εξελίξεις, τον έρωτα της ηρωίδας της με τον Μιχάλη, αλλά και τους εχθρούς της που μπορεί να τη θέσουν σε θανάσιμο κίνδυνο.

Η δεύτερη τηλεοπτική σας συμμετοχή φέρει και πάλι τη σκηνοθετική σφραγίδα του Στέφανου Μπλάτσου και τη συνεργασία με σημαντικούς ηθοποιούς.

Advertisement

«Αισθάνομαι τεράστια χαρά κάθε φορά που πηγαίνω στο γύρισμα, νιώθω πάρα πολύ τυχερή και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι ανάμεσα σ’ αυτούς τους συντελεστές. Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Στέφανο Μπλάτσο και τους εξαιρετικούς του συνεργάτες. Πραγματικά, μόνο καλά έχω να πω για τη συνεργασία αυτή και ελπίζω πάντα η δουλειά μου να με κάνει να αισθάνομαι τόσο χαρούμενη και γεμάτη».

Μας συστηθήκατε τηλεοπτικά μέσα από τη σειρά «Ερωτας μετά» στον ρόλο μιας γυναίκας ευάλωτης συναισθηματικά κι επανήλθατε με την «Αγγελική» κι έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο. Πείτε μας για την Ελένη.

Advertisement

«Είναι αλήθεια, οι δύο αυτοί ρόλοι δείχνουν να μην έχουν κοινά. Η Ελένη είναι μια δυναμική γυναίκα, έξυπνη, προσηλωμένη στον στόχο της και ξέρει να ελίσσεται. Ωστόσο και οι δύο είναι φοβερά επίμονες, η καθεμία με τον δικό της τρόπο και για τους δικούς τους λόγους».

Η Ελένη είναι μια «κινητή βόμβα». Εμφανίστηκε στο σπίτι των Αργυρών διεκδικώντας το όνομα της οικογένειας ως νόθο παιδί αλλά και την περιουσία. Ομως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εύκολο. Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της;

«Ναι, δεν είναι όσο εύκολο πίστευε τελικά. Συναντά πολλά εμπόδια όπως ο Παύλος και ο Δημήτρης, αλλά ο μεγαλύτερός της “πονοκέφαλος” είναι η Αθηνά. Οι επόμενες κινήσεις της εμπλέκουν τον Μιχάλη. Είναι ο άνθρωπός της μέσα στο κτήμα και φροντίζει να τον έχει από κοντά».

Θα κινδυνεύσει η ζωή της Ελένης από τον Παύλο και τον Δημήτρη;

«Δυστυχώς για την Ελένη, ο Παύλος και ο Δημήτρης δεν μοιάζουν με τον Στέφανο. Έτσι, πιστεύω ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να την απομακρύνουν. Τώρα εάν με ρωτάτε για την κατάληξη που θα έχει η Ελένη, ακόμα δε γνωρίζω να σας απαντήσω».

Η «σιδηρά κυρία» του σπιτιού, η Αθηνά, τη διώχνει από το σπίτι αμφισβητώντας την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων του τεστ DNA. Οι δυο τους θα είναι σε μόνιμη κόντρα;

«Μέχρι στιγμής όλα αυτό δείχνουν. Η Αθηνά άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν χαρίζεται και ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν και σε τίποτα να βλάψει την “αγία” οικογένεια».

Ωστόσο και η Ελένη δεν λέει την αλήθεια. Τo DNA είναι ψεύτικο. Ποια είναι η πραγματική της ταυτότητα;

«Την πραγματική της ταυτότητα δεν την ξέρω ούτε εγώ ακόμα. Ας περιμένουμε…».

Με ποιον συνεργάζεται σε αυτή τη σκευωρία;

«Με κάποιον που γνωρίζει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Είναι πολύτιμος συνεργάτης για την Ελένη, γι’ αυτό κι εκείνη του εμπιστεύεται όσα συμβαίνουν. Προχωρούν μαζί».

Ο Μιχάλης θα αργήσει να καταλάβει ότι δεν είναι αυτό που δείχνει;

«Ο Μιχάλης παρατηρεί πράγματα και συμπεριφορές στην Ελένη που δεν του αρέσουν, δεν του ταιριάζουν. Όπως η σχεδόν εμμονική διάθεσή της για την περιουσία και την οικογένεια των Αργυρών».

Την έχει ερωτευτεί;

«Δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα. Ίσως, εάν δεν είχε ν’ αντιμετωπίσει τόσα ανοιχτά μέτωπα, η απάντηση να ήταν περισσότερο προφανής».

Εκείνη έχει αισθήματα για εκείνον ή είναι μέρος του σχεδίου και τον εκμεταλλεύεται;

«Πρωτίστως την Ελένη την εξυπηρετεί πολύ που ο Μιχάλης είναι μέσα στο σπίτι των Αργυρών και μπορεί να έχει άμεσα τις πληροφορίες που χρειάζεται. Ωστόσο, όταν δύο άνθρωποι γνωρίζονται, περνάνε χρόνο μαζί και τελικά έλκονται, εκ των πραγμάτων η ισορροπία μεταξύ τους κάποια στιγμή θα αλλάξει».

Ο Μιχάλης είναι γιος του Αργυρού, οπότε πιστεύει ότι με την Ελένη είναι αδέλφια και απομακρύνεται. Θα αργήσει να της το πει;

«Με τον τρόπο που πιέζει η Ελένη τον Μιχάλη πιστεύω πως δεν θα αργήσει να της το πει, για να την απομακρύνει. Μιλάμε για έναν χαρακτήρα ακέραιο και ευθύ. Πώς αλλιώς θα της έβαζε όρια;».

Αν η Ελένη έχει πραγματικά αισθήματα για τον Μιχάλη, προκειμένου να είναι μαζί θα του πει την αλήθεια;

«Πιστεύω πως η Ελένη θα χειριστεί την όποια κατάσταση προκύψει με τέτοιο τρόπο ώστε να μη θυσιάσει ολοκληρωτικά τη σχέση της με τον Μιχάλη».

Είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα για να πετύχει τον στόχο της;

«Αυτό έχει δείξει μέχρι στιγμής η συμπεριφορά της».

Εκτός από την περιουσία, υπάρχει κάτι άλλο που θέλει από την οικογένεια;

«Μέχρι στιγμής ο στόχος της είναι το μερίδιο της περιουσίας που της αναλογεί».

Συνέντευξη από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη στο TiVi Σίριαλ που κυκλοφορεί

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement