Ευγενία Δημητροπούλου: Θα ήθελα να βιώσω την μητρότητα και μακάρι να τα καταφέρω

Η Ευγενία Δημητροπούλου γεννήθηκε στη Λαμία. Μέχρι τα 18 της έζησε στον Πύργο Ηλείας και στη Λαμία. Στην συνέχεια κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει νομική και μετά ξεκίνησε τις σπουδές της στην δραματική σχολή. Στην πορεία της έπαιξε σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις όπου η πρώτης της ήταν ο «Ερρικος Δ» και ακολούθησαν και άλλες όπως η «Νίκη», η «Στέλλα Βιολάντη», ο «Άμλετ», η «Άννα Καρένινα». Πρωταγωνίστησε σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές όπως το «Νησί» και κινηματογραφικές όπως η «Ρόζα της Σμύρνης» και κάποιες άλλες που ξεχώρισαν.

Advertisement

Φέτος πρωταγωνιστεί στην αγαπημένη και πολύ επιτυχημένη καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος» υποδυόμενη την Λήδα.

Πως αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός; 

Advertisement

«Θυμάμαι πως η επιθυμία μου γεννήθηκε στο σχολείο. Παρακολουθούσα από πολύ μικρή θέατρο με τους γονείς μου και θυμάμαι πως βλέποντας μια παράσταση ονειρεύτηκα να βρεθώ στη σκηνή και εγώ μια μέρα. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια αλλά η επιθυμία και η φλόγα δυνάμωνε και με έκανε να ξεπεράσω την αρχική συστολή μου και τα εμπόδια που έβλεπα μπροστά μου.»

Ξέρω ότι έχεις μεγάλη αδυναμία στους γονείς σου και έχεις δηλώσει ότι τους χρωστάς τα πάντα. Πόσο σε βοήθησαν και σε προέτρεψαν στην απόφασή σου να γίνεις ηθοποιός;

Advertisement

«Είναι αλήθεια πως τους έχω μεγάλη αδυναμία. Είναι δύο άνθρωποι που μας μεγάλωσαν λέγοντάς μας να ακολουθήσουμε όποιο δρόμο θέλουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Θυμάμαι πως η μαμά μου όταν συμπλήρωνα το μηχανογραφικό μου, είχε πει πως αν θέλω να βάλω πρώτα το τμήμα Θεατρικών σπουδών και όχι Νομική να το κάνω.

Ωστόσο, όταν τους είπα πως θέλω να σπουδάσω στη δραματική σχολή έχοντας μείνει ήδη τα χρόνια των σπουδών της Νομικής στην Αθήνα και ενώ με συντηρούσαν οικονομικά, θεωρώ πως μου έκανε πολύ καλό το ότι δεν μου πλήρωσαν και την δραματική σχολή. Δούλευα για να πληρώνω τα έξοδά της και αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο το ήθελα και να παλέψω για αυτό.

Όπως και στην πορεία είναι υποστηρικτικοί, θετικοί και δίπλα μου αλλά όχι με τρόπο απόλυτο. Δεν θα βρουν τέλειο ό,τι κάνω και θεωρώ πως αυτό μου κάνει πολύ καλό»

Πάμε στον Ήλιο και στην ηρωίδα που υποδύεσαι. Την Λήδα. Τι κοινά έχει η Λήδα με την Ευγενία; Τί είναι αυτό που δεν σου αρέσει στην ηρωίδα σου;

«Θεωρώ πως η Λήδα έχει αξίες και τις υπερασπίζεται σε κάθε της βήμα. Έχει περάσει πολλά και σε πολύ μικρή ηλικία. Την έχω αγαπήσει και την κατανοώ παρά το γεγονός πως διαφωνώ ως Ευγενία σε κάποιους χειρισμούς της.»

Αποκλείεται η Λήδα να τα ξαναβρεί με τον Φίλιππο;

«Πραγματικά δεν έχω ιδέα! Νομίζω πως αυτό το ξέρει μόνο η Μαρία Γεωργιάδου η σεναριογράφος μας.»

Πώς σου έγινε η πρόταση για τον ρόλο της Λήδας στον Ήλιο;

Η πρόταση ήρθε μετά από αρκετά δοκιμαστικά. Θυμάμαι πως μετά την τελική πρόταση μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ξεκινήσαμε γυρίσματα.

Πες μας κάποια πράγματα που δεν ξέρουμε για σένα!

«Μου αρέσουν τα ταξίδια αν και δεν έχω κάνει τόσα όσα θα ήθελα. Μου αρέσει πολύ να βγαίνω για περπάτημα είτε με το σκύλο μου τον Άμλετ είτε μόνη μου. Νιώθω πως είναι η στιγμή της ημέρας που βάζω τις σκέψεις μου σε τάξη και με αποφορτίζει πολύ. Μου αρέσει να μαγειρεύω και να καλώ φίλους στο σπίτι, είναι κάτι που το έχω στερηθεί πολύ λόγω της καραντίνας. Για πολλά χρόνια ήμουν ενοχική με τις διακοπές αλλά πλέον αρχίζω να της απολαμβάνω.»

Ο σκοπός του γάμου είναι η οικογένεια. Θες να γίνεις μητέρα;

Θεωρώ πως σκοπός του γάμου ή της συμβίωσης είτε έχει το περίβλημα του γάμου είτε όχι είναι η συντροφικότητα, η συμπόρευση, η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων και η κοινή χαρά και απόλαυση των στιγμών ευτυχίας. Η απόκτηση παιδιού είναι κάτι που κάποιοι επιθυμούν και κάποιοι όχι. Εγώ θα ήθελα να βιώσω την μητρότητα και μακάρι να τα καταφέρω.

Έχεις δεχτεί ποτέ λεκτική και ψυχολογική παρενόχληση; 

«Θέλω να πιστεύω πως μπαίνουμε σε μια νέα εποχή στην οποία θα μπουν όρια, θα είναι περισσότερο σαφείς οι καταστάσεις και οι εργασιακές σχέσεις και φυσικά θα εκλείψουν τα περιστατικά βίας οποιασδήποτε μορφής. Έχω βρεθεί σε δύσκολο περιβάλλον που υπήρχε παρατήρηση ή σχόλιο στα όρια της λεκτικής βίας και κάκιζα τον εαυτό μου που δεν είχα τα αντανακλαστικά να το αποκρούσω και να απαντήσω.»

Συνέντευξη από την Μαργαρίτα Δρούτσα

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement