Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Ως Γεράσιμος δεν αντέχω να παιδεύω άλλο την Τζόυς!»

Προσοχή! Καταφτάνει στο χωριό η… άγνωστη κόρη του Βαγγέλη Φατσέα και αλλάζει τα πάντα στο Κολοκοτρωνίτσι. Ο εξαιρετικός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μιλά για τον ρόλο του στο «Καφέ της Χαράς», την εξέλιξη εκείνου και το μέλλον της ελληνικής μυθοπλασίας.

Advertisement

Φέτος, έχουμε μια πλούσια τηλεοπτική ζωή. Η μικρή οθόνη θυμίζει παλιές εποχές μυθοπλασίας…

«Έτσι είναι. Τα κανάλια εμπιστεύτηκαν και πάλι τη μυθοπλασία, που αποτελεί κλασική αξία για τον τηλεθεατή. Αποδείχτηκε ότι ο κόσμος την αγαπάει. Η επιτυχία των ριάλιτι ήταν προσωρινή. Είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι επενδύουν ξανά σε αυτήν».

Advertisement

Και ο ρόλος του Βαγγέλη Φατσέα είναι από τους πιο αγαπημένους στην ιστορία των σίριαλ.

«Έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο και εμένα με έχει σημαδέψει ως ρόλος, παρόλο που δεν περίμενα εξ αρχής την επιτυχία του. Για την ακρίβεια, στην πορεία συνειδητοποίησα τη δυναμική του και το πόσο αγαπιέται από το κοινό».

Advertisement

Μάλιστα, η ιδιότυπη γλώσσα του ήρωά σας, τα «φατσέικα» όπως τα αποκαλούν όλοι πλέον, έγιναν αντικείμενο μελέτης στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

«Εγινε ένα συμπόσιο όπου και μελετήθηκαν τα “φατσέικα” ως γλώσσα της τέχνης. Στην αρχή δεν σας κρύβω ότι το φοβήθηκα γιατί είναι ένας αρνητικός χαρακτήρας, δεν είχα φανταστεί ότι μπορεί να “κερδηθεί”. Συνηθίζω να αγαπάω τους ρόλους μου, διαφορετικά δεν μπορώ να υποδυθώ έναν ήρωα, στο συγκεκριμένο θεώρησα πως δύσκολα θα τον κάνω αγαπητό, πρώτα απ’ όλα σε μένα, αλλά στην πορεία βρήκα τα στοιχεία που του έδωσαν μέσα μου κάποια ελαφρυντικά. Και ίσως το παράκανα… Επειδή ήταν πολύ αρνητικός προσπάθησα να του δώσω μια ελαφράδα, ότι δεν έχει συναίσθηση των πράξεων του. Αν αποκτήσουν βαρύτητα οι πράξεις του, τότε είναι φοβερά αρνητικός ως χαρακτήρας, δεν είναι να τον εμπιστευτείς πουθενά και σε τίποτα. Πούλαγε και την ίδια του τη μάνα, δεν είχε κανένα δισταγμό. Εγώ απλά προσπάθησα να ελαφρύνω την αρνητικότητά του, να είναι πιο εύπεπτος και να περνάω μέσα από εκείνον μια αθωότητα, μια παιδικότητα… Αν δεν τον δούμε μέσα από μια τέτοια διάσταση, πρέπει να τον εξορίσουν από το χωριό και μάλιστα με τις πέτρες».

Στον νέο κύκλο βλέπουμε πως βγάζει και τρυφερά συναισθήματα στην επιφάνεια!

«Δείχνει μια ευαισθησία παραπάνω η αλήθεια είναι! Όμως δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί αυτό. Η παροιμία λέει “ο λύκος και αν εγέρασε…”».

Τελικά τη Σταυρούλα την αγαπάει;

«Την αγαπάει αλλά νομίζω ότι, ακόμα και στα θετικά του συναισθήματα προς εκείνη, έχει μια ρηχότητα. Τα γεγονότα δεν τον αγγίζουν βαθιά μέσα του. Όπως επίσης δεν τον αγγίζουν και οι κακές του πράξεις. Δεν έχει συναίσθηση του τι κάνει».

Πώς θα κινηθεί άραγε με τη… δημαρχέσα, όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί;

«Κάνει μια προσπάθεια, θα δούμε όμως πόσο ειλικρινή είναι τα συναισθήματά του αλλά και από την άλλη τον κυνηγάει ένα… καταραμένο παρελθόν που δεν τον αφήνει να ορθοποδήσει».

Θα έρθει η στιγμή που ο Περίανδρος θα τον εκτιμήσει;

«Δύσκολο! Ο Περίανδρος απλά τον εκμεταλλεύεται για να φέρει σε πέρας τα σχέδιά του. Κατά τα άλλα, ποτέ δεν τον είχε σε εκτίμηση».

Ο γιος του πάντως τον βοηθάει με κάθε τρόπο.

«Τα συναισθήματα του γιου προς τον πατέρα είναι γνήσια. Του πατέρα προς τον γιο δεν ξέρω…».

Θα συνεχιστεί η συνεργασία του με τη Τασία;

«Είναι και αυτό μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να γίνει… “νομότυπος”. Θα αρχίσουν όλοι να τον βλέπουν διαφορετικά».

Αλήθεια, αν σας έλεγαν πως το «Καφέ» τελειώνει σε λίγο διάστημα, τι τέλος θα δίνατε στον ήρωά σας;

«Θα ήθελα να έχει αποκαταστήσει τη σχέση του με τη Σταυρούλα. Μετά από τόσα χρόνια παιδέματος, δεν το αντέχω όχι ως Φατσέας, αλλά ως Γεράσιμος να την παιδεύω άλλο την Τζόυς! Θέλω να έχω ένα ευτυχισμένο και ήρεμο φινάλε μαζί της».

Θα ενταχθεί στο καστ και η κόρη σας Όλγα. Ο ρόλος της θα έχει σχέση με τον ήρωά σας;

«Η αλήθεια είναι πως θα έχει, θα παίξουμε μαζί και η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Χαίρομαι πολύ που θα συμβεί αυτό. Η παρουσία της θα αφορά σε μια σχέση που είχα στο παρελθόν!».

Θα είναι κόρη του Φατσέα;

«Ναι, θα έχει προκύψει από μια αμαρτία του παρελθόντος και οι εξελίξεις θα είναι τουλάχιστον περίεργες…».

Eχετε συνεργαστεί με το NetFlix και το ITV, έχετε συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές. Θα φτάσει άραγε η Ελλάδα σε αυτά τα πρότυπα;

«Απέχουμε… Γίνονται ωστόσο σοβαρές προσπάθειες για να μπαίνουν και ελληνικές παραγωγές σε μεγάλες πλατφόρμες και εύχομαι να γίνει σύντομα. Δημιουργούς έχει η χώρα μας, τα χρήματα δεν έχει. Ίσως πρέπει να κάνουμε λιγότερες παραγωγές αλλά με καλύτερη ποιότητα προκειμένου να συμβαδίσουμε. Χρειάζεται λιγότερος “αρπακολισμός” και να δούμε λίγο πιο σοβαρά τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Θα ανοίξουν και περισσότερες αγορές για εμάς. Είναι χαρά να προχωράει η δουλειά μας…».

Πηγή: TiVi ΣΙΡΙΑΛ από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement