Γιώργος Χρυσοστόμου: Δεν νομίζω η Αγγελική και ο Στέφανος να παντρευτούν!

Έχετε κι εσείς την εντύπωση πως ο Γιώργος Χρυσοστόμου είναι σαν τον Στέφανο Αργυρό στην προσωπική του ζωή; Κακώς! Ο ίδιος παραδέχεται πως δεν είναι τόσο καλό παιδί γιατί συνηθίζει να λύνει τα θέματά του βίαια. Σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα ο ηθοποιός μάς είπε αν θα παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του και τι θα συμβεί όταν τα μυστικά της οικογένειας έρθουν στο φως.

Advertisement

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Η σειρά «Αγγελική» μοιάζει μια ιδανική συνθήκη για όσους συμμετέχουν σε αυτήν!

Advertisement

«Έτσι είναι, νιώθουμε ευγνώμων γι’ αυτή την ένωση ανθρώπων που προέκυψε στη σειρά μας, παρόλο που φέτος ζούμε μια εμπόλεμη κατάσταση».

Δεν θεωρείτε πως αδικήθηκε λίγο από το κανάλι; Αλλαζαν συχνά τις μέρες προβολής, γεγονός που μπέρδευε το κοινό…

Advertisement

«Όλα τα σίριαλ αδικούνται κάποια στιγμή από κάθε κανάλι, γιατί αυτό πρέπει να κάνει δοκιμές προκειμένου να δουν οι ιθύνοντες την απήχηση κάθε σειράς στο κοινό. Γίνονται πάντα προσπάθειες. Και το θέατρο που θα ανοίξει τώρα, θα “ψάχνεται” για τις ημέρες παραστάσεων. Άρα γιατί να μην το κάνει και ένα κανάλι προκειμένου να δει τι ενδιαφέρει το κοινό;».

Πώς, αλήθεια, σας έγινε η πρόταση για την «Αγγελική»;

«Στην πρώτη καραντίνα πήρα τηλέφωνο στην ομάδα παραγωγής και τους είπα: “Εχετε κάτι για μένα; Πολύ θα ήθελα να είμαι στην τηλεόραση…”. Δέχτηκαν αμέσως αλλά η επιτυχία ήταν πως η δουλειά προέκυψε με ανθρώπους που έχω δουλέψει ξανά στο “L.A.P.D.” και τους “Singles”. Ήταν ένα δώρο. Είχα κάνει το “Λόγω τιμής” και δεν είχα σκοπό να κάνω κάτι άλλο τηλεοπτικό, αλλά τρόμαξα στην καραντίνα και το διεκδίκησα».

Ηταν δελεαστικός ο ρόλος του Στέφανου;

«Ναι. Δεν έμοιαζε με κανέναν απ’ όσους έχω κάνει μέχρι τώρα και επίσης είχε σχέση με άλογα, με τα οποία ασχολούμαι, άρα ήρθε και κούμπωσε. Θόλωσα λίγο όταν διάβασα τον ρόλο του Στέφανου. Δεν είμαι έτσι εγώ ή δεν είμαι τόσο έτσι. Τον είδα σαν μάθημα ζωής, γιατί αντιμετωπίζει ήρεμα τις καταστάσεις, ειδικά όταν οι δίπλα κάνουν ό,τι θέλουν και δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη. Μια μέρα που δόθηκε η ευκαιρία στον Στέφανο να “σπάσει” το σπίτι, τη μέρα που χώρισε την Τζένη, είπα του σκηνοθέτη να με αφήσει να σπάσω ό,τι θέλω καθώς με είχαν τσακίσει όλοι. Στην αρχή της σειράς ήμουν αμήχανος, έπρεπε να συνεργαστώ με δύο σκηνοθέτες και μετά έπρεπε να “βρω” τον Στέφανο απέναντι σε κάθε χαρακτήρα. Αλλιώς παίζει ο Στέφανος απέναντι από την κόρη του, αλλιώς απέναντι από τα αδέλφια του».

Μου κάνει εντύπωση που λέτε ότι θολώσατε. Σαν Στέφανο σας έχουμε στο μυαλό μας…

«Καλό παιδί είμαι. Ευχαριστώ που με βλέπετε έτσι, απλά αυτό που εμένα με κούμπωσε ήταν ότι εγώ λύνω τα θέματά μου βίαια, ενώ εκείνος έχει εμπιστοσύνη στην καλή πλευρά των ανθρώπων. Η αγάπη που έχει προς τους γύρω του είναι αγάπη και προς τον ίδιο του τον εαυτό».

Τελικά, είναι ένας ευτυχισμένος ήρωας ο Στέφανος;

«Χαμογελάει πάντα, παρά το ότι έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση και τα αδέλφια του παραμένουν παιδιά που… παλιμπαιδίζουν και κάνουν ό,τι τους έρθει στο κεφάλι. Τα μπόσικα τα κρατάει αυτός μαζί με την Αθηνά. Η κόρη του πάντως είναι το βασικό του αποκούμπι».

Πώς θα αντιδράσει όταν μάθει για τον βιασμό της Αγγελικής;

«Το λογικό είναι να αντιδράσει άσχημα. Ωστόσο δεν έχουμε φτάσει μέχρι εκεί και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Τη στιγμή πάντως που έμαθα πως ο Μιχάλης είναι αδελφός μου είχα μια έκρηξη έξι σελίδων. Όταν μάθω και τα πιο χοντρά, τι να πω; Ναρκώστε με!».

Γάμο θα προλάβουμε να δούμε;

«Δεν νομίζω Αγγελική και Στέφανος να καταφέρουν να παντρευτούν, να φύγουν πάνω σε ένα άλογο και εκείνη να φοράει νυφικό. Δεν θα σας την κάνουν τη χάρη! Ετσι λέει τουλάχιστον το ένστικτό μου. Πάντως την αγαπάει και την προσέχει. Καταθέτει συνέχεια την αγάπη του σε εκείνη, σε κάθε σκηνή».

Ο ήρωάς σας θα έχει πολλά να διαχειριστεί καθώς θα έρθουν στην επιφάνεια πολλά μυστικά. Το θέμα του βιασμού, τα αδέλφια του, το παιδί που είναι της Αγγελικής!

«Τώρα αρχίζουν τα ωραία. Θα έχουμε πολλές και συγκλονιστικές εξελίξεις».

Τι θα διδάξει αυτός ο ήρωας στο κοινό;

«Οτι όσο υπάρχει το κακό γύρω, το μόνο όπλο είναι η αγάπη. Στα δύσκολα πρέπει να χρησιμοποιούμε την τρυφερότητά μας. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ξεπερνάς κάθε εγωισμό. Αλλά αν τα καταφέρεις, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος».

Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να επιτευχθεί αυτό;
«Είναι, Βούδας δεν μπορεί να γίνει κανείς… Απλά πρέπει να βάζει ο καθένας τις σκέψεις του σε μια ζυγαριά και να είναι πιο βαριές οι καλές. Και σας μιλάει τώρα ένας άνθρωπος που θέλει να σκοτώσει τον μισό πλανήτη όταν καμιά φορά έχει τα νεύρα του, μην πουλάω φούμαρα. Απλά όσες φορές έχω ανακαλέσει την τρυφερότητά μου έχουν λειτουργήσει καλύτερα τα πράγματα από το να μπω μέσα και να τα σπάσω όλα, μεταφορικά μιλώντας πάντα…».

Η τηλεόραση είναι στη φάση που τη γνωρίσατε χρόνια πριν;

«Η τηλεόραση είναι ένας ζωντανός οργανισμός που πάει διάφορα ταξίδια και ψάχνει τον τρόπο να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Μου αρέσει το γεγονός πως δίνει ευκαιρίες σε ανθρώπους και δη του θεάτρου. Φανταστείτε το σαν ένα σπίτι που κάποιος προτιμάει να παραγγείλει κάτι απέξω, εύκολα, από το να κάτσει να μαγειρέψει. Η μυθοπλασία είναι το να κάτσει να μαγειρέψει. Ο κόσμος είναι εξαρτημένος από κάποια προγράμματα, όμως μετά από λίγα χρόνια το ξεπερνάει».

Του χρόνου θα επιδιώξετε να είστε ξανά στην τηλεόραση;

«Θα ήθελα να ξανακάνω τηλεόραση αλλά σε κάτι κόντρα. Θα ήθελα να υποδυθώ έναν πολύ κακό ήρωα και παράλληλα να συνεχίσω την παράστασή μου, το “Mute”. Το λέω για να το ακούσει το σύμπαν. Θα μου άρεσε ένας ρόλος που δεν έχει σχέση με τον Στέφανο. Ισως όμως και να μην κάνω καθώς βλέπω πως δεν υπάρχουν ρόλοι για την ηλικία μου στην τηλεόραση αυτή την περίοδο».

Αρα, θεατρικά, τα σχέδιά σας είναι να συνεχίσει το «Mute»;

«Ακριβώς. Το καλοκαίρι θα κάνω περιοδεία με αυτή την παράσταση και για τον ερχόμενο χειμώνα ψάχνουμε με τον παραγωγό μου έναν χώρο να το ανεβάσουμε, Δευτέρα – Τρίτη τουλάχιστον. Η παράσταση αυτή δεν έχει τελειώσει μέσα μου. Ωστόσο ήταν και sold out όταν κόπηκε λόγω κορονοϊού».

Ηταν σοκ το ότι διακόψατε τόσο βίαια;

«Δύο ήταν τα σοκαριστικά γεγονότα. Πρώτον, ότι εγώ είχα σκεφτεί την παράσταση από το 1999, πραγματοποιείται και αφηγείται την ιστορία εννέα ενοίκων σε μια πολυκατοικία που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και δεύτερον, ότι μετά “σκάει” ο κορονοϊός και το ζούμε. Σκεφτόμασταν ότι θα μας θεωρούν συνωμοσιολόγους».

Περισσότερα στο TV24 που κυκλοφορεί!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement