Κώστας Κόκλας: «Σκοπός πια είναι να καλυτερεύσει η κοινωνία και να μη μπερδεύουμε το κρεβάτι με τη δουλειά μας….»

Ο χαρακτήρας του κλασικού Έλληνα πατριάρχη της οικογένειας που υποδύεται στην «Τούρτα της Μαμάς», η υπέροχη συνεργασία του με την Καίτη Κωνσταντίνου, τα «εγκλήματα», οι καταγγελίες δεκάδων ηθοποιών για εργασιακό εκφοβισμό, η σχέση του με τη Σοφία Μουτίδου, αλλά και η επιθυμία του, η σειρά να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν. Ο Κώστας Κόκλας μιλά από καρδιάς στο 7ΜΕΡΕΣTV και τον Γιάννη Βίτσα.

Advertisement

Όλα όσα αποκάλυψε:

Τι σας γοητεύει στον Τάσο τον χαρακτήρα που υποδύεστε στην «Τούρτα της μαμάς»;

Advertisement

Πρόκειται για ένα ρόλο ο οποίος έχει πολλά περιθώρια για αυτοσχεδιασμό, έναν χαρακτήρα άμεσα αναγνωρίσιμο. Είναι ο τυπικός Έλληνας πατέρας, ο πατριάρχης της οικογένειας που προσπαθεί για το καλύτερο για την γυναίκα του και τα παιδιά του. Έχει βεβαίως και τα αρνητικά στοιχειά τα οποία και είναι δοσμένα φυσικά με πολύ χιούμορ. Είναι τσιγκούνης και φιλοχρήματος. Μοιάζει με τους χαρακτήρες που έχω παίξει στο παρελθόν. Θα έλεγα πώς πέραν όλων των άλλων με γοητεύει και με εξιτάρει επίσης ότι συνεργάζομαι με την αγαπημένη φίλη μου Καίτη Κωνσταντίνου.

Κρατά χρόνια πραγματικά αυτή η κολόνια. Υπήρξατε αχτύπητο δίδυμο στα «εγκλήματα».

Advertisement

Και περάσαμε μία υπέροχη διετία. Έπειτα δουλέψαμε στο θέατρο από κοινού. Έχουμε κώδικα επικοινωνίας. Περνάμε όμορφα στη δουλειά μαζί.

Παρά το ότι έχουν περάσει 24 χρόνια από την πρώτη μετάδοση της σειράς «τα εγκλήματα» κάνουν ακόμη τηλεθέαση στις επαναλήψεις.

Είναι ξεχωριστό ότι έχουν μεγαλώσει αρκετές γενιές με τα «Εγκλήματα» Υπάρχουν παιδιά που είναι εννέα χρονών σαν το γιο μου και γνωρίζουν την σειρά. Άξιζε ο κόπος μας τότε.

Έρχομαι και στο θέμα των ημερών τις καταγγελίες δεκάδων ηθοποιών για συναδέλφους σας. Σας στενοχωρεί ο πόνος που βγάζουν αυτοί οι άνθρωποι μιλώντας για όσα έχουν βιώσει;

Βέβαια με στενοχωρεί όχι μόνο τώρα που ήρθε στην επικαιρότητα αλλά από πάντα. Δεν είναι μόνο στη δική μας δουλειά αυτά τα φαινόμενα. Όλοι έχουμε μνήμες από γυναίκες που βίωναν κακοποίηση από τους συζύγους τους, όπως και από άθλιες συμπεριφορές όσων είχαν εξουσία. Σκοπός πια είναι θεωρώ να καλυτερεύσει η κοινωνία, να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας και να μη μπερδεύουμε το κρεβάτι μας με τη δουλειά μας.

Έχετε βιώσει εργασιακό εκφοβισμό στα πρώτα βήματα σας;

Κοίτα οι καιροί αλλάζουν. Πριν από είκοσι χρόνια θεωρούνταν έως και φυσιολογικό το να βάλει ένας σκηνοθέτης τις φωνές ή να πετάξει το οτιδήποτε. Εννοώ ότι συνηθίζονταν τέτοιες συμπεριφορές. Τώρα πια πολύ ορθά αντιμετωπίζεται έως κάτι απαράδεκτο. Οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό στους ανθρώπους γύρω μας, να έχουμε στην σκέψη μας ότι ο κάθε άνθρωπος που δουλεύει έχει ανάγκη τα χρήματα και δεν έχουμε δικαίωμα να εκμεταλλευόμαστε αυτό το γεγονός για είτε να ασκούμε εξουσία πάνω του είτε για να τον εκμεταλλευθούμε σεξουαλικά.

Να θεωρήσω λοιπόν ότι δεν έχετε αντιμετωπίσει φαινόμενα βίας;

‘Όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το έχει βιώσει

Η Σοφία Μουτίδου έκανε ένα βίντεο πριν από λίγες ημέρες και δεν σας κατηγόρησε αλλά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είχατε μία διένεξη όταν συνεργαστήκατε εξαιτίας του ότι εσείς αργούσατε πάρα πολύ στις πρόβες και πώς όταν σας ζήτησε το λόγο της απαντήσατε «μην ξαναπαίξεις μαζί μου»

Εντάξει. Ας μην πιανόμαστε από μικρά περιστατικά. Με τη Μουτίδου είμαστε φίλοι χρόνια. Μάλιστα την επόμενη ημέρα από τη λογομαχία μας της έστειλα λουλούδια και τελείωσε η διένεξη μας. Καμιά φορά στην ένταση της δουλειάς οι άνθρωποι μπορούμε να πούμε μια κουβέντα παραπάνω. Προσωπικά να δέχομαι οποιοδήποτε λάθος μου και ζητώ συγγνώμη όποτε θεωρώ ότι έσφαλα. Νιώθω άσχημα όταν φέρνω τους συνεργάτες μου σε άσχημη θέση και νομίζω πώς το κάνω πολύ σπάνια.

Περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement