Ματθίλδη Μαγγίρα: Ευχαριστιέμαι το ταξίδι όταν καταφέρνω να υπερβώ τον εαυτό μου

Με τη Ματθίλδη Μαγγίρα στη θέση της συνεντευξιαζόμενης είναι σίγουρο πως δεν θα πλήξεις ούτε λεπτό. Η πληθωρική προσωπικότητά της σε συνδυασμό με την καλλιτεχνική της υπόσταση και το χιούμορ της πραγματικά σε… εκτοπίζουν. Φέτος την απολαμβάνουμε στο «Your face familiar – All star» του ΑΝΤ1, όπου κάθε εμφάνισή της είναι και μια έκπληξη για το κοινό.

Advertisement

Μια φορά δεν σας έφτασε… θέλατε κι άλλο «Your face sounds familiar». Η δεύτερη φορά, γνωρίζοντας πλέον από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις του σόου, είναι πιο εύκολη διαδικασία για εσάς;

«Χαχά! Μου αρέσει που μου τη λέτε με το “καλημέρα”. Μια φορά φτάνει, όταν όμως είναι “all star”, είναι και μια μοναδική συγκυρία που αξίζει η δεύτερη φορά. Γνωρίζω τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου σόου κι αυτό, πιστέψτε με, δεν το κάνει πιο εύκολο, αν λάβουμε υπόψη τη νέα συνθήκη με τα μέτρα που βιώνουμε που το δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο».

Advertisement

Τόσες διαφορετικές παρουσιάσεις σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Είναι κι ένα στοίχημα με τον εαυτό σας;

«Πάντα βάζω στοίχημα με τον εαυτό μου όταν αναλαμβάνω να κάνω κάτι. Πάντα έχω στόχο για να ευχαριστιέμαι το ταξίδι. Το ευχαριστιέμαι όταν καταφέρνω να υπερβώ τον εαυτό μου. Μόνο έτσι έχει αξία για μένα».

Advertisement

Η διαδικασία είναι επίπονη;

«Είναι. Αν ξεπεράσεις τον πόνο κάνεις την υπέρβαση. Αυτό που έλεγα πριν δηλαδή. Σκεφτείτε ότι η μεγαλύτερη εμπειρία δημιουργίας ξεκινάει με γέννα, που είναι ξεκάθαρα πορεία μέσα από το δυνατότερο πόνο. Γιατί ο δημιουργός μας δεν μας έκανε να γεννάμε ξεκαρδισμένες στα γέλια;»

Είστε φαντάζομαι άνθρωπος των προκλήσεων.

«Μάλλον είμαι».

Το «Your face sounds familiar» είναι και ένα προσωπικό τεστ για να δείτε μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε καλλιτεχνικά;

«Το συγκεκριμένο σόου συνδυάζει τρεις τέχνες. Την υποκριτική, το τραγούδι (μουσική) και τον χορό (ορχηστρική). Αυτό από μόνο του το κάνει δύσκολο και απαιτητικό. Τώρα όσο για τις ισορροπίες μεταξύ τους, εκεί αρχίζει το πιο ενδιαφέρον σημείο της διαδικασίας. Επίσης θεωρώ ότι έχω αποδείξει από την προηγούμενη φορά σε μένα, πού μπορώ να φτάσω καλλιτεχνικά στο συγκεκριμένο σόου, οπότε δεν νιώθω ότι έχω να αποδείξω κάτι, παρά μόνο να ψυχαγωγήσω το τηλεοπτικό κοινό, μαζί με άλλους υπέροχους καλλιτέχνες, σε μια υπερπαραγωγή».

Μήπως για τα δικά σας δεδομένα… είστε σε ρυθμό κανονικότητας;

«Ναι, όταν εργάζομαι είμαι στους ρυθμούς της κανόνικότητάς μου, που είναι αντίθετη από την υπόλοιπη κανονικότητα. Αρα όλα είναι σχετικά. Αν, πούμε ότι μπορεί να χρειάζονται 18 ώρες γυρίσματος δεν το λες κανονικό. Εχει συμβεί κι αυτό. Παράλληλα λοιπόν με το δύσκολο σόου, μέσα στην τωρινή μου κανονικότητα πρέπει να καταφέρω να χωρέσω χρονικά και το γύρισμα του βιντεοκλίπ του πρώτου μου προσωπικού singe “Φταίω εγώ για όλα” που κυκλοφόρησε από την inside out music Ελλάδος και Κύπρου, σε διασκευή και στίχους του Γιάννη Σκουλά. Ένα τραγούδι κλασικό, το “Put the blame on Mame”, της Gilda, που πρώτη φορά διασκευάζεται στα ελληνικά με ένα άκρως θεατρικό και σατιρικό στίχο, κάτι που με κάνει ιδιαιτέρως χαρούμενη».

Το σίγουρο είναι ότι με τη συμμετοχή σας σε ένα τέτοιο σόου δεν πλήττετε.

«Η αλήθεια είναι ότι γενικότερα στη ζωή μου δεν πλήττω. Πόσω μάλλον σε κάτι τόσο δύσκολο και απαιτητικό. Μου αρέσει να δημιουργώ τις προϋποθέσεις που την κάνουν ενδιαφέρουσα, όπως και η πρώτη μου προσωπική δισκογραφική δουλειά».

Πόσο αυστηρή κι απαιτητική είστε με τον εαυτό σας;

«Είμαι πάρα πολύ από μικρό παιδί. Έτσι είμαι. Το ζητούμενό μου σε κάθε μου εμφάνιση είναι να πάψω να υπάρχω, δίνοντας το σώμα μου ως δοχείο σε κάτι άλλο που είναι ο χαρακτήρας που καλούμαι να ενσαρκώσω. Έτσι κι αλλιώς η ενσάρκωση με ενδιαφέρει».

Πόση ώρα σας παίρνουν οι μεταμφιέσεις;

«Κάθε εμφάνιση έχει τον δικό της χωροχρόνο. Αλλη μπορεί να πάρει μία ώρα κι άλλη τρεις. Αυτό μαζί με την προσέγγιση, κάνει κάθε πρόσωπο μοναδικό».

Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων; Είναι ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα αλλά υπάρχουν βαθμολογίες και θέσεις κατάταξης.

«Δεν υπάρχει γιατί κανείς μας δεν είναι εκεί για να αποδείξει την αξία του. Προσωπικά γνωρίζω τη δική μου. Χαίρομαι που συμμετέχω σε μια παράσταση που είναι όλοι αξιόλογοι. Με ενδιαφέρει τι θα αφήσω πίσω μου ως καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Γι’ αυτό μόνο μπορεί να αγχωθώ. Την προσωπική μου αναμέτρηση εννοώ».

Εχετε νιώσει αδικημένη κατά τη διάρκεια της βαθμολογίας και με δεδομένο ότι έχετε συναδέλφους απέναντί σας;

«Εχει συμβεί κάτι άδικο για να νιώσω αδικημένη;».

Από τις προσωπικότητες που έχετε κληθεί να ενσαρκώστε ποια ξεχωρίζετε;

«Ολες. Η καθεμία έχει τους δικούς της λόγους κι εντελώς διαφορετικούς».

Ποια στιγμή απολαμβάνετε περισσότερο;

«Τη στιγμή της ενεργειακής επικοινωνίας με το κοινό όταν αυτό υπάρχει».

Θα θέλατε να είστε στη θέση του κριτή;

«Υπήρξα στη θέση του κριτή στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο” δύο χρονιές και μάλιστα πριν πάω διαγωνιζόμενη οπουδήποτε. Εχουν διαφορετικό ενδιαφέρον οι δύο αυτές θέσεις, άλλη οπτική γωνία».

Ποιος καλλιτέχνης είναι το απωθημένο σας και θέλετε να μιμηθείτε;

«Δεν υπάρχει γιατί όποιον θέλω, τον βάζω κάτω και τον μελετάω. Μόνο έναν πολιτικό ζορίζομαι ακόμη να τον πιάσω. Είναι ο Αδωνις».

Στο TiVi Σίριαλ που κυκλοφορεί από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement