«Σασμός» – Αποκλειστικό: Ο Ηλίας Παλιουδάκης δίνει «Κρητική Ψυχή» στο τραγούδι της δραματικής σειράς του Alpha

Ο Ηλίας Παλιουδάκης θα ερμηνεύσει το τραγούδι της δραματικής σειράς του Alpha, «Σασμός». Ο κορυφαίος ερμηνευτής έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο μουσικό στερέωμα και μας έχει χαρίσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Έχει εμφανιστεί σε πολλές μεγάλες πίστες της Κρήτης και στα 24 του χρόνια έκανε το επόμενο βήμα ανηφορίζοντας στην Αθήνα, όπου συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Τόλη Βοσκόπουλο, Σταμάτη Γονίδη, Θέμη Αδαμαντίδη.

Advertisement

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Με πατέρα γνώστη της Βυζαντινής μουσικής και επηρεασμένος από τα ακούσματα της Κρητικής λύρας από τα οκτώ του κιόλας χρόνια, με την παρότρυνση της μητέρας του, μαθητεύει στο Ωδείο φωνητικής του Ρεθύμνου δίπλα στον αείμνηστο Κώστα Μουντάκη. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του βιολάτορα Μανώλη Τζινευράκη για την μετέπειτα πορεία του Ηλία Παλιουδάκη στον χώρο της μουσικής.

Με μια ιδιαίτερη ευχέρεια στο δοξάρι αλλά και τα δάχτυλα ο Ηλίας Παλιουδάκης αποτελεί πρότυπο για πολλούς καλλιτέχνες που εφαρμόζουν παράξενες τεχνικές στο παίξιμό τους. Είναι βαθύτατα επηρεασμένος από τον δάσκαλό του τον Κώστα Μουντάκη αλλά οφείλουμε να σημειώσουμε ότι θαυμάζει εξίσου τον Λεωνίδα Κλάδο και τον Ζαχαρία Μελεσσανάκη δύο καλλιτέχνες από τους οποίους έχει αρκετά στοιχεία στο παίξιμό του.

Advertisement

Και ενώ όλοι έβλεπαν στο πρόσωπό του τον επόμενο μεγάλο παραδοσιακό καλλιτέχνη και λυράρη αυτός στρέφει την καριέρα του στην άλλη του μεγάλη αγάπη, το λαϊκό τραγούδι.

Ο Ηλίας Παλιουδάκης μίλησε αποκλειστικά στο Daisy.gr και τον Γιώργο Μουλά για το τραγούδι του Σασμού το οποίο θα ερμηνεύσει σύντομα, διά χειρός Νίκου Τερζή.

Advertisement

Θα ερμηνεύσετε το τραγούδι της δραματικής σειράς του Alpha «Σασμός». Μιλήστε μας για αυτό.

Είχα την ευκαιρία να δεχτώ μια πρόταση από τον Νίκο Τερζή. Είχαμε συνεργαστεί και κατά το παρελθόν στη σειρά του Mega «Εραστής δυτικών προαστίων».

Έχω κάνει αρκετά πράγματα μουσικά και τώρα έφτασε η ώρα του «Σασμού» τον οποίο παρακολουθώ φανατικά… Ακόμη έχω ερμηνεύσει το κομμάτι «Κόρη ενός θεού» το οποίο έχει γράψει επίσης ο Νίκος Τερζής.

Το κομμάτι Σασμός

Είναι το τραγούδι του «Σασμού» το οποίο έχει διασκευαστεί. Αυτό που είχε ακουστεί αρχικά από τον Γιάννη Κότσιρα ο οποίος είχε γράψει και τον στίχο.

Το εν λόγω κομμάτι θα κυκλοφορήσει ξανά αλλά θα έχει λίγο περισσότερο «Κρήτη» μέσα. Με ένα ακόμα πιο επιβλητικό τρόπο. Δηλαδή θα είναι επιβλητικά μουσικά στημένο.

Πότε θα κυκλοφορήσει το τραγούδι;

θα κυκλοφορήσει μετά την προβολή ενός ακόμη συγκλονιστικού επεισοδίου που θα παρουσιάζει τον αιματηρό γάμο της Θοδώρας. Το γλέντι ξεκινάει. Όλοι χορεύουν, γιορτάζουν το χαρμόσυνο αυτό γεγονός. Μέχρι μία είδηση να σκάσει σαν “βόμβα” στα αυτιά των καλεσμένων. Ο Πέτρος Βρουλάκης είναι νεκρός, από τα χέρια του Αστέρη. Οι δυο τους είχαν έναν βίαιο διάλογο, με τα όπλα να βγαίνουν. Δύο πυροβολισμοί ήταν αρκετοί, για να βρεθεί ο Πετρής στο χώμα, ακαριαία νεκρός.

Πως νιώθετε για αυτή τη συνεργασία;

Είναι ευτυχία για έναν καλλιτέχνη να τον εμπιστεύεται ένας τόσο σπουδαίος συνθέτης. Μόνο ευλογία είναι για εμένα να συμμετέχω στη Νο1 δραματική σειρά της τηλεοπτικής σεζόν. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό εγχείρημα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement