Σιωπηλός Δρόμος – Μυρτώ Αλικάκη: «Η Βιολέτα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην αστυνομία και τους γονείς»

Ο «Σιωπηλός δρόμος», η νέα αστυνομική σειρά του MEGA έκανε την Κυριακή 4 Απριλίου στις 21.00 πρεμιέρα και η Μυρτώ Αλικάκη μιλά με ενθουσιασμό για τη νέα αυτή παραγωγή στην οποία πρωταγωνιστεί καθώς έχει κινηματογραφική αισθητική. Η ηθοποιός υποδύεται την Βιολέτα Φωτοπούλου, ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του ιδιωτικού σχολείου όπου φοιτούν οι μαθητές που απάγονται. Ο ρόλος της στην εξέλιξη της ιστορίας θα είναι καθοριστικός.   

Advertisement

Έχουμε πάρει μια ιδέα από τα τρέιλερ και η σειρά φαντάζει να έχει κάτι από τις σκανδιναβικές νουάρ παραγωγές.

Έχετε απόλυτο δίκιο και δεν είναι μόνο το τρέιλερ. Όλο το υλικό της σειράς είναι απίστευτο.

Advertisement

Φαίνεται να έχει παραχθεί μια κινηματογραφική αισθητική υψηλών προδιαγραφών. Είναι τόσο ατμοσφαιρικό το σίριαλ όσο φαίνεται;

Θεωρώ πως ναι. Έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, δηλαδή ένα πολύ καλό σενάριο με σασπένς, καλογραμμένους χαρακτήρες, ένα εξαιρετικό καστ και ένα άκρως δημιουργικό σκηνοθετικό τιμ. Για την υλοποίησή του έχουν πέσει χρήματα που δεν είναι αμελητέα ποσότητα γιατί χωρίς αυτή την κινητήριο δύναμη δεν μπορείς να κάνεις, όσο και να θες, μια απαιτητική δουλειά. Για τα ελληνικά δεδομένα και το μπάτζετ που υπήρχε, οι άνθρωποι έκαναν ό,τι το καλύτερο.  

Advertisement

Με τον «Σιωπηλό δρόμο» μπαίνουμε στη λογική των μίνι σειρών. Είναι κάτι που μέχρι στιγμής δεν γινόταν στην ελληνική τηλεόραση.

Πιστεύω ότι ο μπαχτσές πρέπει να τα έχει όλα. Είναι κατανοητό ότι όλες οι σειρές δεν μπορούν να είναι υψηλών προδιαγραφών ή μίνι παραγωγές καθώς πρέπει να γεμίσει μια συγκεκριμένη ώρα του τηλεοπτικού χρόνου και υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις από μέρους των καναλιών. Είναι λυπηρό που τα τελευταία χρόνια υπήρχε μόνο το εμπορικό και πολύ φθηνό προϊόν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλό στο είδος του. Το σημαντικό είναι να βγούμε από αυτή τη διάθεση της εσωστρέφειας και να αφήσουμε πίσω το κόμπλεξ που έχουμε για το εξωτερικό. Υπάρχουν σειρές  μικρών χωρών όπως η δική μας σε διεθνείς πλατφόρμες. Γιατί να μην μπορούμε να πουληθούμε κι εμείς, να βρούμε προς τα έξω και να διεκδικήσουμε κάτι άλλο, μεγαλύτερο; Τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε.

Πιστεύετε ότι ο «Σιωπηλός δρόμος» μπορεί να σταθεί σε μια τέτοια πλατφόρμα όπως το Neflix;

Φυσικά και μπορεί. Είναι σαφές ότι το «Έτερος εγώ» έδωσε ένα καινούριο τόνο και άνοιξε το δρόμο. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας τόλμησε να κάνει κάτι που συνάντησε τεράστια αποδοχή και καλό είναι να το ακολουθήσουν και οι άλλοι δημιουργοί.

Ο «Σιωπηλός δρόμος» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα;

Εχει πολλά τέτοια στοιχεία. Υπάρχει μια απαγωγή, μια σαφής αστυνομική πλοκή και βεβαίως η αναστάτωση και η αγωνία των οικογενειών των οποίων έχουν απαχθεί τα παιδιά. Ολοι οι εμπλεκόμενοι ζουν το δικό τους δράμα, άρα υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι. Επίσης έχει πολλές σκηνές δράσεις.

Θα είναι μεγάλη η αγωνία μας;

Σας διαβεβαιώ θα είναι τεράστια.

Εσείς υποδύεστε την ιδιοκτήτρια του σχολείου, τη Βιολέτα Φωτοπούλου. Πείτε μας λίγα λόγια για την ηρωίδα σας.

Μιλάμε για ένα ιδιωτικό σχολείο που βρίσκεται σε κάποιο προάστιο της Αθήνας στο οποίο μένουν εύποροι άνθρωποι. Αυτή η γυναίκα έχει το σχολείο του οποίου είναι και διευθύντρια. Όταν γίνεται η απαγωγή του σχολικού ταράζεται καθώς διακυβεύεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της αλλά και όλη της η επαγγελματική υπόσταση. Σε σχέση με το πρόσωπό της υπάρχουν κι άλλα κρυμμένα πράγματα.

Έχει και μια κόρη;

Έχει μια κόρη στην εφηβεία που πηγαίνει στο λύκειο και παρακολουθούμε τη σχέση μεταξύ τους που είναι δύσκολη.

Επιπλέον η Βιολέτα θα είναι εκείνη που θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στους γονείς των παιδιών.

Γενικότερα είναι ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην αστυνομία και τους γονείς. 

Θα γίνει γνωστή η απαγωγή;

Βέβαια αφού η είδηση θα μεταδοθεί από τα μέσα. Κι επειδή μιλάμε για υψηλή κοινωνία υπάρχει μέσω της σειράς και ένα κοινωνικό σχόλιο για το πώς μπορεί να κινούνται οι άνθρωποι με εξουσία.

Το παζλ υπόπτων που σχηματίζεται είναι μεγάλο;

Έχουμε εξαρχής μια επαφή με τους απαγωγείς αλλά αυτός που ψάχνουμε και δεν ξέρουμε είναι ο εγκέφαλος της επιχείρησης. 

Εσείς ξέρετε;

Εγώ όλα τα ξέρω (γελάει).

Οταν τον μάθουμε κι εμείς θα μας συγκλονίσει;

Θα μείνετε άφωνοι.

Στο TV24 που κυκλοφορεί από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement