Τάσος Χαλκιάς: «Δεν πρόκειται να δούμε μία νέα Αλίκη Βουγιουκλάκη μέσα από την τηλεόραση…»

«Όσο γνωστός, όσο δυναμικός ζεν πρεμιέ και αν είναι κανείς αποκλείεται να γίνει ο Νίκος Κούρκουλος. Πρέπει να καταλάβουμε που είμαστε και που δρούμε. Τίτλοι του είδους «είμαι σταρ» μπαίνουν από το ένα και βγαίνουν από το άλλο αυτί μου…»

Advertisement

Ο Μένιος Τζούρας που υποδύεται στο «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» και αναστατώνει τη ζωή των κατοίκων του ήσυχου χωριού, η επταετής τηλεοπτική του αποχή, η αφιλοκερδής συμμετοχή του στις «Άγριες μέλισσες», αλλά και οι σταρ που όπως τονίζει δεν είναι εφικτό να δημιουργηθούν από την τηλεόραση. Ο Τάσος Χαλκίας, χειμαρρώδης και ειλικρινής μίλησε αποκλειστικά στον Γιάννη Βίτσα και το 7ΜΕΡΕΣTV.

Μιλήστε μου για το Μένιο Τζούρα.

Advertisement

Είναι ένας αρκετά κρυφός άνθρωπος. Λείπει χρόνια από το χωριό. Επιστρέφει έπειτα από μεγάλο διάστημα και δεν είναι εύκολο να αποκαλύψει τον όποιο εαυτό κρύβει στους ανθρώπους εκεί εάν πρώτα δεν τους μετρήσει. Βασικά πήγε στο χωριό για να βοηθήσει την οικογένεια του αδελφού του που του έλαχε ένα σημαντικό θέμα και έχει εγκαταλείψει τον τόπο του. Είναι ένας χαρακτήρας πολύπλοκος. Έχει πολλές πτυχές κρυφές και φανερές. Σιγά –σιγά θα τον δούμε να εξελίσσεται.

Θα ταράξει τα νερά του ήσυχου «Πλατάνου»;  

Advertisement

Προφανώς. Τώρα δε ξέρω και αν ο Πλάτανος ήταν ιδιαιτέρως ήσυχος. ‘Ήταν ένα χωριό κάπως διαταραγμένο. Σίγουρα θα αποκαλυφθούν μυστηριακά μυστικά του Πλάτανου μέσα από το ρόλο του Μένιου τα οποία θα έχουν ακραίο ενδιαφέρον.

Θα αποκαλύψει κακές συμπεριφορές κατοίκων του χωριού;

Κάτι τέτοιο είναι προφανές. Επιπροσθέτως θα κάνει κάποιες συμμαχίες στο χωριό, ο οποίες δεν είναι φανερές αυτή την στιγμή. Μετρά τα πράγματα τη δεδομένη στιγμή.  Ψάχνει να δει το κατά πόσο έχει ενδιαφέρον να επενδύσει κανείς σ’ αυτό το χωριό.

Επιστρέφετε στη δημόσια τηλεόραση απ’ όπου και ξεκινήσατε την πορεία σας τηλεοπτικά.

Όλοι οι παλαιοί ηθοποιοί ξεκινήσαμε από την ΕΡΤ και μοιραία από τη μία αλλά καλώς από την άλλη μάθαμε την τηλεόραση μέσα από το κρατικό κανάλι κάνοντας το «Θέατρο της Δευτέρας» , αλλά και πολλές σειρές οι οποίες φιλοξενήθηκαν τόσο στην ΥΕΝΕΔ, όσο και στην ΕΡΤ1. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που επιστρέφω μετά από τόσα χρόνια στην δημόσια τηλεόραση. Είναι σημαντικό που σ’ αυτή την συγκυρία έχουν επιλέξει να επενδύσουν στην ελληνική μυθοπλασία. Επιστρέφουν και εκείνοι σε κάποιες αξίες οι οποίες πιστεύω ότι τηλεοπτικά πρέπει να υπάρχουν για την Ελλάδα. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζουμε ξένες σειρές αμφιβόλου προελεύσεως. Νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε ελεύθερους τους Έλληνες συγγραφείς και σεναριογράφους και να επενδύσουμε πάνω σ΄ αυτούς ώστε να έχουμε πια καθαρόαιμη ελληνική μυθοπλασία και όχι τα κλεμμένα όνειρα κάποιων άλλων οι οποίοι τα έκαναν πριν από εμάς για εμάς.

Πέρυσι κάνατε ένα guest στις «Άγριες Μέλισσες». Μου έκανε εντύπωση ότι δεν πληρωθήκατε.

Κακώς σας εντυπωσιάζει. Πάρα πολύ συνάδελφοι μου έχουν προσφέρει φιλικά την συμμετοχή τους ανά καιρούς σε σειρές, σε ταινίες , στο θέατρο και δεν έχουν πληρωθεί. Για ποιο λόγο αποτελώ κάποια εξαίρεση. Τρίχες κατσαρές. Έκανα με χαρά μία φιλική συμμετοχή. Μέχρι εκεί.

Ουσιαστικά είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», ακολουθεί αυτόν της σειράς «Κάτω παρτάλι». Πέρασε μία επταετία μακριά από την τηλεόραση.

Ούτε Χούντα να ήταν.

Ποιοι ήταν οι λόγοι αποχής σας;

Καταρχήν δεν ήταν στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μου έπειτα από το «Κάτω παρτάλι», όπου είχα από πλευράς της παραγωγής μία κάκιστη εμπειρία- γιατί κατά τα άλλα με τους συνάδελφους μου, την σκηνοθέτη και τον συγγραφέα ήταν εξαιρετική η διαδρομή μας. Με την παραγωγή όμως έζησα μία τρομερά κακή εμπειρία. Τα δύο πρώτα χρόνια δε θέλησα ξανά επικοινωνία με ανάλογους παραγωγούς οι οποίοι είχαν μπει μέσα στη δουλειά και σε σχέση με τους παλαιότερους είτε δε σέβονταν το επάγγελμα όσο έπρεπε, είτε δε το γνώριζαν. Ήταν προσωπική η απομάκρυνσή μου από την τηλεόραση. Από εκεί και πέρα δεν είχα κάποιες προτάσεις οι οποίες αναλογούσαν στα γούστα και τα μέτρα μου. Έτσι συνειδητά απείχα. Δεν έκανα πράγματα ως τακτικός ηθοποιός σε κάποια σειρά. Έκανα κάποια guest, όπως στις Μέλισσες, που η τρίτη μου συμμετοχή θα βγει σύντομα ή το μην αρχίζεις τη μουρμούρα όπου μαζί με τη Μαρία Καβογιάννη κάναμε το ζευγάρι.

Σας έλειπε η τηλεόραση;

Η τηλεόραση εντάχθηκε στη δουλειά μου. Μέχρι αυτού του σημείου μου του να έχει ενδιαφέρον ως κάποια διπλανή δουλειά από το θέατρο βεβαίως μου έλειψε. Όμως δεν είχα τις ανάλογες προτάσεις τη δεδομένη περίοδο που απείχα ώστε να αισθανθώ ότι άξιζε κάτι να κάνω.

Έχετε πει ότι δε μπορούν να βγουν σταρ από την τηλεόραση.

Το έχω πει και το ξαναλέω. Ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς συναδέλφους μου αλλά τι να κάνουμε είναι η άποψη μου. Σταρ γίνεται κανείς όταν υπάρχουν άνθρωποι που για να τον δουν βάζουν το χέρι στην τσέπη. Εμάς για να μας δουν βάζουν το χέρι στην τσέπη μόνο για να έρθουν στο θέατρο. Μπαίνουμε στα σπίτια τους με το έτσι θέλω και είτε μας δέχονται, είτε όχι. Με την έννοια αυτής της πολύ εύκολης επιλογής που έχει το κοινό να σου αλλάζει τη φάτσα και από εκεί που σε βλέπει ξαφνικά να παρακολουθεί κάποιον άλλο σίγουρα δε μπορούμε να γίνουμε σταρ με την έννοια που ήταν οι ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου. Όσο γνωστός, όσο δυναμικός ζεν πρεμιέ και αν είναι κανείς αποκλείεται να γίνει ο Νίκος Κούρκουλος. Δεν πρόκειται να δούμε μία νέα Αλίκη Βουγιουκλάκη, η μία Ζωή Λάσκαρη μέσα από την τηλεόραση. Βρισκόμαστε σε μία πάρα πολύ μικρή αγορά στην Ελλαδίτσα. Πρέπει να καταλάβουμε που είμαστε και που δρούμε και τίτλοι του είδους είμαι σταρ μπαίνουν από το ένα και βγαίνουν από το άλλο αυτί μου.

Περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV που κυκλοφορεί

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement