«Ζακέτα να πάρεις» – Βασίλης Αθανασόπουλος: «Ο Μάνος θα συνεχίσει την καλή ζωή!»

Ο Μάνος φοράει τη… ζακέτα του και προσπαθεί να χαρεί τη ζωή στη μεγαλούπολη, παρόλο που η παρουσία της Δέσποινας του δημιουργεί προβλήματα. Ο Βασίλης Αθανασόπουλος μιλά για τον ήρωά του και την εξέλιξη εκείνου στην πετυχημένη σειρά της ΕΡΤ1.

Advertisement

Πόσες φορές έχετε ακούσει στη ζωή σας… το γνωστό μαμαδίστικο «Ζακέτα να πάρεις»;

«Σε καθημερινή βάση, αλλά διατυπωμένο αλλιώς. Παρόλο που η μαμά μου είναι μικρή σε ηλικία, είναι παραδοσιακή. Θα πει και για τη ζακέτα, και να φάω, να μην κρυώσω, να προσέχω κ.λπ.».

Advertisement

Οταν σας το λέει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, η τηλεοπτική σας μητέρα, έχει παραπάνω βαρύτητα;

«Είναι εξαιρετική μαμά όπως και οι άλλες δύο, η Ελένη Ράντου και η Φωτεινή Μπαξεβάνη. Συμβουλεύουν, βοηθάνε, είναι κοντά μας και οι τρεις. Δεν μας έχουν σε απόσταση. Γελάμε πολύ στα γυρίσματα. Το πιο αστείο είναι όταν μετά από όλα αυτά, η πραγματική μου μητέρα μου κάνει ζήλιες…».

Advertisement

Αχ, πολύ τρυφερό!

«Είναι τρυφερό αλλά είναι και αστείο».

Για πείτε μου όμως λίγο για τον ήρωά σας, τον Μάνο!

«Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως ο Μάνος είναι καλό παιδί. Απλά θέλει και αυτό, θέλει και το άλλο και δεν θέλει να πάρει κάποια απόφαση. Νομίζω πως του αρέσει η καλοπέραση και επειδή έχει μεγαλώσει από τη Δέσποινα με έναν αυστηρό τρόπο, τώρα που κατέβηκε Αθήνα, ανέπνευσε! Να όμως που τώρα ξαναήρθε η Δέσποινα στη ζωή του, να τον μαντρώσει».

Προς το παρόν, όμως, τους κοροϊδεύει όλους! Οτι τα έχει όλα υπό έλεγχο.

«Ο Μάνος θα προσπαθήσει να συνεχίσει την καλή ζωή. Θα βρει πολλά εμπόδια. Κυρίως από τη Δέσποινα αλλά και από αλλού».

Θα καταφέρει να μείνει με μία γυναίκα;

«Δεν το γνωρίζω αυτό, αλήθεια. Σίγουρα όμως τα καμώματά του θα βγαίνουν στο φως, παρά τις προσπάθειές του να τα κρύψει και να υπερασπιστεί τα μυστικά του».

Από τη στιγμή που οι πράξεις του θα βγουν στην επιφάνεια, υπάρχει περίπτωση να έρθει σε ρήξη με τη Δέσποινα;

«Θα έχει πολύ ενδιαφέρον το πώς θα είναι η σχέση τους στο μέλλον. Ωστόσο, καθώς μιλάμε για κωμωδία, δεν ξέρω σε ποιο βαθμό θα έρχονταν οι δυο τους σε ρήξη».

Πάντως, ως κοινό θεωρούμε δεδομένο πως οι μαμάδες δεν θα γυρίσουν πίσω!

«Ηρθαν για να μείνουν, αυτό είναι σίγουρο. Εκτός από τους γιους τους, η Φούλη ήδη έχει και άλλο λόγο για να μείνει, όμως και οι άλλες θα βρουν επιπλέον κίνητρα για να μείνουν στην Αθήνα. Αυτό είναι δική μου εικασία».

Νομίζω σε μια συνέντευξή της η Ελένη Ράντου είπε πως η σειρά θα προβαλλόταν από τον ALPHA αλλά τελικά προτίμησαν το «Battle of couples». Σοκαριστικό…

«Δεν το ξέρω, πρώτη φορά το ακούω αυτό. Αλλά τώρα με την καραντίνα νομίζω πως ο κόσμος έχει στραφεί πολύ στα ριάλιτι. Αν ο κόσμος θέλει να τα βλέπει δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν μπορώ να τους κρίνω…».

Πώς αλήθεια προέκυψε η τηλεόραση; Εχετε ξεκινήσει μια σπουδαία πορεία στο θέατρο εδώ και χρόνια, γιατί τώρα αποφασίσατε να εκτεθείτε και στο γυαλί;

«Μου είχαν ξαναγίνει προτάσεις για τηλεόραση και στο παρελθόν. Τώρα έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως τα θέατρα ήταν κλειστά λόγω κορονοϊού αλλά πέρα από αυτό ένιωσα πως ήρθε και η κατάλληλη στιγμή. Γιατί με την τηλεόραση έρχονται και άλλα πράγματα, όπως η αναγνωρισιμότητα και μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήμουν έτοιμος. Εκτός του ότι ένιωσα πλέον έτοιμος να το κάνω, είδα τους συνεργάτες μου και διάβασα και το σενάριο που με ενθουσίασε».

Ηταν τα πράγματα όπως τα είχατε στον νου;

«Μας προετοιμάζουν για όλα στη σχολή, όμως στο κομμάτι της τηλεόρασης δεν προλαβαίνεις να εξοικειωθείς. Ολοι πάντα φρόντιζαν να μου λένε πόσο δύσκολο είναι αυτό το επάγγελμα. Από τις παρέες μου, τις θεατρικές ομάδες, τη σχολή. Κάπως έτσι το είχα στο μυαλό μου. Αν οι συγκυρίες ήταν κατάλληλες, θα το έκανα ξανά στο μέλλον».

Στο μυαλό σας ήταν ξεκάθαρο ότι θα γίνετε ηθοποιός;

«Ναι, ήταν. Η αλήθεια είναι πως από μικρός ασχολιόμουν και με τον αθλητισμό, αρχικά με το μπάσκετ και στην εφηβεία μου με το πόλο, όμως πάντα μου ήταν ξεκάθαρο πως θα ασχοληθώ με το θέατρο».

Αν δεν κάνω λάθος, ήσασταν βοηθός σκηνοθέτη σε κάποια παράσταση;

«Εχω υπάρξει βοηθός σκηνοθέτη στο “Νυφικό κρεβάτι” του Γιώργου Χριστοδούλου. Πολύ ωραία εμπειρία και όμορφη συνεργασία, αλλά δεν νομίζω να θέλω να γίνω σκηνοθέτης».

Βρίσκεστε σε κάποιες συζητήσεις;

«Συζητάω κάτι για θέατρο αλλά για την επόμενη σεζόν».

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement