Perdonami: Ο έρωτας, το πάθος, η συγχώρεση μέσα από τη μαγευτική φωνή των Operatical

Οι Operatical, το μοναδικό μοντέρνο οπερατικό σχήμα στην Ελλάδα, κυκλοφόρησαν το νέο τους single, με τίτλο «Perdonami». Mε στίχους που αγγίζουν την ψυχή και ερμηνεία που κερδίζει από το πρώτο άκουσμα, το «Perdonami» –καθώς και το βιντεοκλίπ που το συνοδεύει– μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή με κινηματογραφική-ρετρό αισθητική!

Advertisement

Η σοπράνο Ναδίνα Τζιάτζιου, που υπογράφει και τη μουσική, και ο τενόρος Θάνος Ζήσης, ο οποίος έγραψε τους στίχους στην ιταλική γλώσσα, μιλούν μέσα από την καθηλωτική μουσικοθεατρική ερμηνεία τους για το μεγάλο έρωτα αλλά και τη σημασία της συγχώρεσης. «Πρόκειται για ένα βαθιά αισθαντικό κομμάτι, γεμάτο πάθος, μέσα από τα στοιχεία της αγάπης και της συγχώρεσης» αναφέρουν οι δημιουργοί και ερμηνευτές του.

Τα φωνητικά του τραγουδιού επιμελήθηκε και ερμήνευσε η Άννα Τάρμπα. Την παραγωγή της μουσικής, καθώς και το μουσικό προγραμματισμό έκανε ο Θάνος Παπαδέλλης, ενώ τη φωνητική επιμέλεια είχε ο Γιώργος Σερλιδάκης. Το εντυπωσιακό βιντεοκλίπ επιμελήθηκαν οι σκηνοθέτες Θάνος Λυμπερόπουλος και Γιάννης Μαργετουσάκης (Kiss the frog)

Advertisement

Παρακολουθήστε το καινούριο τραγούδι των Operatical «Perdonami» με το Official Video Clip στο Youtube και στο Spotify στους παρακάτω συνδέσμους:

ΠOΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ OPERATICAL

Advertisement

Η υψίφωνος και συνθέτρια Ναδίνα Τζιάτζιου γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και χορού. Φοίτησε στο μουσικό σχολείο Ιωαννίνων και σε ηλικία 16 χρόνων κέρδισε το 1ο Πανελλαδικό Βραβείο Σύνθεσης, που τελούσε υπό την αιγίδα της UNESCO. Έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι με τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Κώστα Πασχάλη, ενώ παράλληλα παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων «Musical Theatre» στο London Studio Center. Επίσης, σπούδασε Μουσικολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ωδείο πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και κλασική σύνθεση, έχοντας καθηγητές τους διάσημους συνθέτες Θεόδωρο Αντωνίου, Ι. Παπαδάτο και Β. Μητρόπουλο.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς ως σοπράνο, μεταξύ αυτών ο Augusto Zabaroni Opera Lirico Concorso (Napoli 2011), και ως συνθέτρια στους Film Music Competition (Novara 2016) και FMC (2022) Instrumental category, στους οποίους έφτασε στους φιναλίστ. Παράλληλα, κέρδισε υποτροφία σύνθεσης για κινηματογραφική μουσική από το «Βerklee College of Music» των ΗΠΑ. Ως σολίστ έχει τραγουδήσει ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, στo πλαίσιo του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποίησης, για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, λαμβάνοντας μέρος σε πολυάριθμες παραστάσεις όπερας στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις μιούζικαλ σε διάφορα θέατρα της Ελλάδας. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ οπερατικού ρεπερτορίου σε όλη την Ελλάδα και οι συνθέσεις της έχουν παιχτεί σε διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους εντός και εκτός συνόρων. Τέλος, έχει εμφανιστεί με δικά της shows σε μουσικές σκηνές και τηλεοπτικές εκπομπές ενώ, σε συνεργασία με τον τενόρο Θάνο Ζήση, δημιούργησε το μοντέρνο οπερετικό σχήμα Operatical, του οποίου υπογράφει τις μουσικές συνθέσεις, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές τόσο από τον εγχώριο όσο και από τον διεθνή Τύπο.

Ο τενόρος Θάνος Ζήσης γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, ενώ παράλληλα φοίτησε στο ωδείο κλασικό τραγούδι και ανώτερα θεωρητικά. Πλέον εργάζεται ως γιατρός ωτορινολαρυγγολόγος, με εξειδίκευση στη φωνιατρική και, παράλληλα με το τραγούδι, ασχολείται με τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων πάνω στη φωνιατρική, καθώς και με τη δημιουργία στίχων για μουσικές συνθέσεις. Μαζί με τη σοπράνο Ναδίνα Τζιάτζιου έχουν δημιουργήσει το μοντέρνο οπερετικό σχήμα Operatical, το οποίο δραστηριοποιείται με επιτυχία στον καλλιτεχνικό χώρο. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες παραστάσεις, έχει συνεργαστεί με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις όπερας και μιούζικαλ σε θέατρα της Ελλάδας. Επίσης, έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ οπερατικού ρεπερτορίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement