Αλέξανδρος Μπουρδούμης για το κλείσιμο των θεάτρων: «Στα θέατρα κολλάει, στην εκκλησία όχι;»

Ένας ακόμη ηθοποιός παίρνει θέση για το κλείσιμο των θεάτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός από τον κορονοϊό.

Advertisement

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάννη, και τόνισε ότι “κλείνουν τα θέατρα όπου πάρα πολύ εύκολα μπορούν τα πάντα να ελεγχθούν. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένα κρούσμα όλους αυτούς τους μήνες σε θέατρο.»

Ο ηθοποιός είπε συγκεκριμένα:

Advertisement

 «Ο πολιτισμός βάλλεται από την πρώτη στιγμή. Τα θέατρα και οτιδήποτε έχει να κάνει με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ήταν τα πρώτα που έκλεισαν και δεν το λέω για να πάρουμε εμείς κάτι τιμητικό. Φοβάμαι ότι θα είμαστε και οι τελευταίοι που θα ανοίξουμε. Δυστυχώς στη βαριά βιομηχανία, όπως πολλές φορές διαφημίζουν τον πολιτισμό στην Ελλάδα, δεν νομίζω ότι δίνεται η πρέπουσα προσοχή. Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο, διότι είναι ένα πράγμα το οποίο δεν έχει κάποια ιδιαίτερη λογική, είναι ότι βλέπουμε ακόμα σε μια ανακοίνωση του πρωθυπουργού να κλείνουν τα θέατρα όπου πάρα πολύ εύκολα μπορούν τα πάντα να ελεγχθούν. Αυτό αποδείχτηκε και από τις λίγες παραστάσεις που παίχτηκαν το καλοκαίρι».

Πρόσθεσε στη συνέχεια:

Advertisement

«Μην ξεχνάμε ότι στα θέατρα ο θεατής παίρνει ηλεκτρονικά και ονομαστικά το εισιτήριο του, κάθεται στη θέση του και είναι πια μακριά ο ένας από τον άλλον, δεν γίνεται διάλειμμα για να υπάρχει συνωστισμός και όλα μπορούν να ελεγχθούν. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένα κρούσμα όλους αυτούς τους μήνες και αυτό είναι πολύ σημαντικό» πρόσθεσε με σαφήνεια ο ηθοποιός στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN. «Πρέπει να κατανοήσουν κάποιοι, ειδικά οι λοιμωξιολόγοι και οι άνθρωποι που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις, ότι μια παράσταση και μια πολιτιστική δράση δεν είναι ένα μαγαζί που ανοίγει, όπως είναι η εστίαση, και είναι έτοιμο με την έννοια του ότι ετοιμάζουμε κάτι για τον «πελάτη» και τον θεατή. Υπάρχει μια προετοιμασία και αν δεν δοθεί αυτή η άνεση στους καλλιτέχνες δεν θα υπάρξει κανένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα στο τέλος».

Και αναρωτήθηκε:

«Να τονίσω επίσης κάτι κα. Μαυραγάννη… Για άλλη μια φορά είδα ότι υπάρχει μια διάκριση. Δηλαδή στα θέατρα κολλάει, στην εκκλησία δεν κολλάει; Στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη είδαμε αυτό να γίνεται και από ότι ξέρω και υπάρχουν επίσημα στοιχεία υπάρχουν κρούσματα. Θέλω να πω, για ποιο λόγο αυτή η επιμονή με το θέατρο;».

Διευκρίνησε όμως με χιούμορ:

«δεν έχω κάτι προσωπικό με την εκκλησία. Άλλωστε για να το ελαφρύνουμε και λίγο κάνω και έναν παπά φέτος στο σίριαλ Χαιρέτα μου τον πλάτανο».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement