Δημήτρης Λιγνάδης: Παραιτήθηκε από Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου

Μορφή χιονοστοιβάδας έχουν πάρει οι εξελίξεις που επικρατούν στον καλλιτεχνικό χώρο, σχετικά με τις καταγγελίες γνωστών ηθοποιών, γυναικών και αντρών, εναντίον συναδέλφων τους. Κοινό στοιχείο αυτών η βία σε διάφορες μορφές της.

Advertisement

Σ’ αυτό το πλαίσιο, αργά το απόγευμα του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Λιγνάδης υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Και αυτό συνέβη λίγες μέρες μετά την επίσημη διάψευση περί παραίτησης από τον ίδιο αλλά και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Advertisement

«Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ’ όλα, και να προστατεύσω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.  Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στη κουίντα του Εθνικού Θεάτρου. Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement