Γιάννης Φλωρινιώτης: Συγκλονίζει στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη, 10 μέρες πριν τον θάνατο του

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλη την Ελλάδα. 10 μέρες πριν από τον θάνατο του, ο καλλιτέχνης είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και έμελε να παραχωρήσει την τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη.

Advertisement

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Aυτή την εποχή έχω μεγάλο πρόβλημα με την υγεία μου. Εκεί που ήμουν μια χαρά, εκεί που τα έδινα όλα, κάθε μέρα γίνομαι χειρότερα και προσπαθώ τώρα με βότανα, με βιταμίνες, με τέτοια, από μόνος μου ότι μπορώ να κάνω για να μπορώ να είμαι ο Γιάννης που ήμουν παλιά. Στο νοσοκομείο είπα στη νοσοκόμα εκεί, «δεν φοβάμαι τον θάνατο αλλά προτιμώ να πεθάνω πάνω στην πίστα ή πάνω στην αυλαία παρά εδώ μέσα». Η αλήθεια είναι ότι τις δυο μέρες που δουλέψαμε με την παράσταση στην Κύπρο, παραμονή και ανήμερα Χριστουγγένων, έκανα μεν το πρόγραμμα μου αλλά άρχιζα να λαχανιάζω και δεν προλάβαινα να τραγουδήσω σωστά. Τους είπα να σταματήσω.

Η τελευταία του εμφάνιση:

Advertisement

Πήγα στο στούντιο και έγραψα ένα τραγούδι, θαρρείς και το ξερε ο συνθέτης που μου το έγραψε, που λέει «κατάθεση ψυχής». Το είπα όμως λαχανιάζοντας και είπα πως αυτό μπορεί να είναι και το τελευταίο μου τραγούδι».

Από 14 ετών τραγουδάω και είμαι μέσα σε κόσμο, δεν μπορώ μόνος μου. 62 χρόνια τραγουδάω και είμαι 76 ετών. Ένας γιατρός στην Αθήνα, όταν ήρθα από την παράσταση που κάναμε τότε στην Κύπρο, είπε στην κόρη μου πως «είναι πάρα πολύ σοβαρό, καλύτερα να τον πάρετε να πεθάνει στο σπίτι». Λέω, μπας και ισχύει αυτό που είπε αυτός; Ευκαιρία να πάω να δω όλους τους φίλους και να μείνω μαζί τους για τελευταία φορά» συμπλήρωσε επίσης ο Γιάννης Φλωρινιώτης στην ψυχαγωγική εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, δέκα μέρες πριν φύγει από την ζωή, στον Alpha.

Advertisement

Δείτε το βίντεο από την τελευταία του συνέντευξη 10 ημέρες πριν από τον θάνατο του:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement