Γιάννης Ζουγανέλης: «Όσο λιγότερο βλέπει κανείς τηλεόραση, τόσο λιγότερος τρόμος, φόβος και πιο ωραία ζωή».

Στο περιοδικό Enjoy παραχώρησε συνέντευξη ο Γιάννης Ζουγανέλης και ανάμεσα σε άλλα μίλησε για την πορεία του πολιτισμού στη χώρα μας και τις αλλαγές που έχει φέρει το διαδίκτυο στις ζωές μας.

Advertisement

Σχετικά με τον πολιτισμό και την ηγεσία του, ο ηθοποιός απάντησε: «Δεν έχω πειστεί ακόμη αν αυτό το υπουργείο Πολιτισμού αγαπά τους επαγγελματίες καλλιτέχνες της χώρας του. Έχει χαθεί ο μπούσουλας. Πρέπει όλοι μας να θέλουμε να μπει ο πολιτισμός στην εκπαίδευση. Τι πολιτισμό παράγουμε και τι εξάγουμε; Τι μόρφωση έχουν οι καλλιτέχνες μας; Γιατί δεν υπάρχει ανώτερη εκπαίδευση στις τέχνες; Τι γίνεται στις άλλες χώρες πολιτιστικά; Πως καθορίζει τον πολιτιστικό μας χάρτη το ΥΠΠΟ;».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Φταίμε όλοι μας για το επίπεδο των υπηρεσιών στον πολιτισμό; Δεν είμαι ευχαριστημένος από τις δράσεις στον πολιτισμό και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Προάγει πολιτισμό το Εθνικό μας θέατρο; Εκπαιδεύει; Γιατί αυτός είναι ο ρόλος του. Πως διευθύνει τα πράγματα το Ελληνικό Φεστιβάλ; Με παρέες ή με ευρύτερες ζυμώσεις; Και πάλι θα ρωτήσω: Εκπαιδεύει τον Έλληνα;».

Advertisement

Σε ερώτηση για το πόσο έχει αλλάξει το διαδίκτυο τη ζωή των ανθρώπων, ο Γιάννης Ζουγανέλης ανέφερε: «Πολύ. Αν και πιστεύω ότι η αντανάκλαση μας είναι ακόμη η τηλεόραση. Ο καθρέφτης μας. Η τηλεόραση είναι κυρίαρχη. πατάς ένα κουμπί και βλέπεις τα πάντα. Αν και τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση είναι αυτοαναφορική. Η τηλεόραση πιστεύω ότι ασχολείται με την τηλεόραση, με τον εαυτό της. Βασικά, όσο λιγότερο βλέπει κανείς τηλεόραση τόσο καλύτερη ζωή έχει. Όσο λιγότερη τηλεόραση, λιγότερος τρόμος, φόβος και πιο ωραία ζωή».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement