Γιώργος Αγγελόπουλος: Η παρέμβασή του στη Χρηστίδου για την εκκλησία και τον κορονοϊό

Τα σχόλια που έγιναν σήμερα το πρωί στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, «Έλα χαμογέλα» για όσα είπε τις προάλλες σε συνέντευξή του, έκαναν τον Γιώργο Αγγελόπουλο να ζητήσει να παρέμβει τηλεφωνικά.

Advertisement

Ο Ντάνος ήταν αυτή την εβδομάδα καλεσμένος στην εκπομπή του Τάκη Χατζή, «Direct» στον ALPHA. Κι εκεί μίλησε για τη σχέση του με τον Θεό, την καραντίνα και την Θεία Κοινωνία.

Το πρωί στην εκπομπή της Σίσσυς κάποια σχόλια που έγιναν επ’ αυτού τον ενόχλησαν και βγήκε τηλεφωνικά να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Advertisement

Είπε λοιπόν όταν του έδωσαν τον λόγο:

«Θέλω να πω δυο πράγματα πάνω σε αυτό που αναπαράχθηκε από εσάς, τμηματικά, είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα και θέλω λίγο να απευθυνθώ και στην τοποθέτηση του Παύλου Σταματόπουλου, που πληροφορήθηκα για αυτήν και θέλω να του πω δυο πράγματα πάνω σε αυτό. Εάν δείτε τη συνέντευξη μου ολόκληρη στον Τάκη Χατζή, τοποθετούμαι και μιλάω γενικά για το θέμα και τα μέτρα για τον covid λέγοντας ότι έχω πειθαρχήσει στα μέτρα και είμαι ένας άνθρωπος που ειδικά το πρώτο lockdown το πέρασα όλες τις ημέρες μέσα με μόνο άθληση».

Advertisement

Συνέχισε απευθυνόμενος στην τηλεοπτική παρέα λέγοντας:

«Δεν είμαι ένας άνθρωπος που, όπως ο Παύλος είπε, προτρέπω τους ανθρώπους να βγουν με κίνδυνο σε κάτι το οποίο αποδεδειγμένα, όπως είπε, για τον Μητροπολίτη Αλβανίας βρίσκεται στην εντατική εκτός εάν θέλει, που δεν πιστεύω να θέλει αυτό το πράγμα ο Παύλος, να αφήσει να εννοηθεί αλλά αλλά αφήνετε το νόημα ότι ο γέροντας βρίσκεται στην εντατική εξαιτίας της Θείας Κοινωνίας» πρόσθεσε ο νικητής του Survivor.

Και τόνισε ειδικά για τη Θεία Κοινωνία πως:

«Εγώ αυτό που θέλω να πω δεν έχει να κάνει με το αν κολλάει κάποιος από τη Θεία Κοινωνία κορονοϊό ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι καθαρά στη συνείδηση του καθενός και στο πως το αντιλαμβάνεται. Οι εκκλησίες αυτή τη στιγμή που μιλάμε, εδώ και κάποιες μέρες, είναι κλειστές οπότε ούτε παράνομα προτρέπω κανέναν να πάει να κοινωνήσει».

Ακόμη απευθυνόμενος προς τον Παύλο Σταματόπουλο πρόσθεσε:

«Το θέμα είναι πως και γω Παύλο, επειδή γνωριζόμαστε μέσα από όλο αυτό το πράγμα τέσσερα χρόνια, είμαι ένας άνθρωπος που έχω δει πολλά περιστατικά και έχω κοντινούς μου ανθρώπους σε συνθήκη κορονοϊού. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν πειθάρχησε στα μέτρα»..

Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους απαντώντας του:

«Εγώ δεν είπα ποτέ ότι προτρέπεις τον κόσμο να πάει να κοινωνήσει. Αυτό που είπα εγώ είναι πως όταν ακούγονται τέτοιες δηλώσεις, καλό θα είναι σε αυτήν την εποχή που ζούμε να πούμε πως η εκκλησία είναι κλειστή και δε μπορείς να κάνεις μια Θεία Κοινωνία. Αυτό είπα, δεν κατηγόρησα εσένα».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement