Κατερίνα Διδασκάλου: Από την Ηγουμένη Φιλαρέτη, στη Δόμνα Σαγιά – O νέος της ρόλος, τα social media και η Μυρσίνη

Στο περιοδικό 7 μέρες tv παραχώρησε συνέντευξη η Κατερίνα Διδασκάλου. Η ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συγκλονιστική ηρωίδα που υποδύεται στη νέα καθημερινή σειρά της ΕΡΤ1 «Ηλέκτρα» και όπως τονίζει είναι ένας καρμικός ρόλος αυτός της Δόμνας Σαγιά. Η ίδια αναφέρθηκε και στα μηνύματα που λαμβάνει στα social media αλλά και στην Μυρσίνη Σεβαστού από τις Άγριες Μέλισσες.

Advertisement

Από την Ηγουμένη Φιλαρέτη, στη Δόμνα Σαγιά. Στη νέα καθημερινή σειρά της ΕΡΤ1 υποδύεστε μία πολύ διαφορετική ηρωίδα.

Πρόκειται όντως για μία πολύ διαφορετική ηρωίδα, και αυτό είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση για εμένα. Η αλήθεια είναι ότι επιθυμώ κάθε νέος χαρακτήρας που υποδύομαι να μην έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες ηρωίδες, ιδίως με τη Μυρσίνη, που έχει σημαδέψει το κοινό επί μία τριετία. Θα το πιστέψετε; Ως σήμερα ακόμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μου στέλνουν μηνύματα για τη Μυρσίνη. Η Δόμνα είναι μια νησιώτισσα, η οποία έχει μεγαλώσει τα παιδιά της μόνη της, έχοντας ουσιαστικά έναν άντρα απάντα. Εκείνος, ως καπετάνιος, ήταν αναγκασμένος να λείπει συνέχεια. Όταν επιστρέφει πια στο νησί, ζουν απλά ως συγκάτοικοι και προσπαθούν να ξαναβρούν τα κοινά τους σημεία. Ουσιαστικά, τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής της ήταν μόνη της, παρότι τυπικά βρίσκονταν μέσα σε ένα γάμο. Είναι μία γυναίκα που έχει μάθει να περνούν όλα από τα χέρια της και δεν είναι μορφωμένη. Αυτό, από μόνο του, τη διαφοροποιεί από τις προηγούμενες ηρωίδες που έχω υποδυθεί. Ούτως ή άλλως, ταξιδεύουμε στην Ελλάδα του 1972 μέσα στη Χούντα, όπου το πολιτικό περιβάλλον ήταν εντελώς διαφορετικό. Η Δόμνα είναι καπετάνισσα στη ζωή και στο σπίτι της.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι έχει προσωπικότητα και θάρρος για να καταφέρει ουσιαστικά να επαναπροσδιορίσει τη σχέση με το σύζυγό της, όταν επιστρέφει στο σπίτι μετά από πολυετή απουσία. .

Εξαιτίας αυτής της απουσίας, η Δόμνα ουσιαστικά αναγκάζεται να δημιουργήσει εκείνη τις σταθερές στο σπίτι. Όταν πια τη βλέπουμε με τον άντρα της, ο οποίος έχει μόλις συνταξιοδοτηθεί, εκείνη έχει ήδη οριοθετήσει τις αρχές στο σπίτι της και εκείνος αναγκάζεται να ακολουθήσει την πλεύση και τους κανόνες που η ίδια έχει ορίσει.

Advertisement

Θα παρέμβει στις ζωές των παιδιών και των υπολοίπων ηρώων;

Παρεμβαίνει συνεχώς στις ζωές των παιδιών της για να τα βοηθήσει.

Στο νησί πρόκειται, λοιπόν, να έρθει ένας καθηγητής και να αναστατώσει τη ζωή της μεγάλης της κόρης, της Ηλέκτρας, που ζει ουσιαστικά σε έναν πολύ δυστυχισμένο γάμο. Να θεωρήσω πως θα είναι δίπλα της, θα την προτρέψει να ακολουθήσει την καρδιά της;

Ναι. Δεν είναι απλώς ένας δυστυχισμένος γάμος. Υπάρχουν πολλά γεγονότα που έχουν καλυφθεί πίσω από αυτή τη συνύπαρξη. Θα υπάρξουν βαθιές ανατροπές.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement