Ορφέας Αυγουστίδης: Απολαμβάνω τη διαδικασία των γυρισμάτων στον «Σασμό»

«Πρωτόγνωρη εμπειρία» χαρακτηρίζει ο Ορφέας Αυγουστίδης τη συμμετοχή του σε καθημερινή σειρά. Ο Αστέρης, στην ερωτική δραματική σειρά του AlphaΣασμός, έχει αγαπηθεί από το κοινό, όπως και η παραγωγή, η οποία σημειώνει πρωτιές στους πίνακες τηλεθέασης. Ο δημοφιλής ηθοποιός κρατά έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά, η οποία αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη. «Είναι διαφορετική η απόδοση κι ανάπτυξη του σεναρίου σε σχέση με το βιβλίο, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος και μία άλλου είδους ταύτιση. Κάποιοι χαρακτήρες έχουν διαφοροποιηθεί, κάποιες σχέσεις και συσχετίσεις είναι διαφορετικές…» τονίζει στον Νίκο Θρασυβούλου και στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως», στον Alpha 98.9.

Advertisement

Για την εμπειρία του σε μία καθημερινή σειρά o Ορφέας Αυγουστίδης υπογραμμίζει  ότι πρόκειται για μία «διαφορετική διαδικασία». Ήταν κάτι «πρωτόγνωρο. Στην αρχή έπρεπε να βρεθείς αντιμέτωπος με αυτό το “χάος”, για να δεις τι θα χρειαστεί στην πορεία να οργανώσεις και να βάλεις σε τάξη. Τώρα μετά από 3 μήνες γύρισμα τα πράγματα είναι πολύ πιο βατά έως και απολαυστικά». Γιατί, όπως σημειώνει… «έχω καταλάβει κι έχω οργανώσει στο μυαλό μου τη λειτουργία αυτή. Τι θα πει ένας χαρακτήρας που δεν κάνει μια διαδρομή μέσα 10 επεισόδια ή σε 1,5 ώρα θεατρικής δράσης, αλλά σε 180 ώρες.  Τι ψυχραιμία θέλει, τι υπομονή, τι εμπιστοσύνη». Όλα τα παραπάνω αποτελούν «πολύ σημαντικά εργαλεία να τα έχεις δουλεύοντας τόσο μεγάλο όγκο σεναρίου».

Ο ίδιος μίλησε και στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού:

Advertisement

Η τηλεοπτική του μητέρα, την οποία υποδύεται η Μαρία Τζομπανάκη, είναι και η μητέρα του στη ζωή. «Είναι πολύ ωραίο και συγκινητικό, ιδιαίτερα  τώρα που έχει περάσει ο πρώτος καιρός κι έχουμε χαλαρώσει. Το απολαμβάνουμε. Γιατί δεν δίνεται αυτή η ευκαιρία συχνά…». Πόσο δύσκολο είναι ωστόσο;  «Επειδή η σχέση μας έχει κοσκινιστεί μέσα στα χρόνια,  θεωρώ ότι δεν μας δυσκόλεψε. Ίσα ίσα μας διευκόλυνε….». Μάλιστα… λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και των δυο μας… «δεν βρισκόμουν με την μητέρα μου τόσο συχνά. Τώρα βλεπόμαστε περισσότερο!».

«Σασμός», Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21:00

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement