Σοφία Μπεκατώρου: Η αντίδραση του γιου μου με στεναχώρησε, δεν την περίμενα

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων ημερών, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου ήταν χθες καλεσμένη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1.

Advertisement

Η Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα. που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με την καταγγελία της για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε σε νεαρή ηλικία από παράγοντα της Ομοσπονδίας, μίλησε σχετικά στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Τόνισε ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι αυτός ο άνθρωπος να μην ξανακάνει κάτι παρόμοιο σε κανένα άλλο παιδί, αναφέρθηκε όμως και στην αντίδραση του δικού της παιδιού για τις αποκαλύψεις της.

Advertisement

Όπως είπε όταν συνάντησε αυτόν τον άντρα μετά από χρόνια: «Προσπάθησε να μου πει ότι δεν έγινε κάτι, ότι δεν ήταν κάτι και φυσικά προσπάθησε να αρνηθεί ότι ήταν βιασμός. Δεν ακούστηκε καμία συγνώμη ποτέ».

Κι ακόμη η Σοφία Μπεκατώρου εξήγησε γιατί προχώρησε στις αποκαλύψεις λέγοντας:

Advertisement

«Εμένα με ενδιαφέρει να μην κάνει ποτέ ξανά κακό σε κανένα παιδί. Και αντίστοιχα οποιασδήποτε έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του να το σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά και να αποτρέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές με κάθε τρόπο. Πίστευα ότι θα πάρει δημοσιότητα το θέμα αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τόση πολλή. Από την άλλη, από τη στιγμή που μίλησα στην πρώτη μου κατάθεση στον Εισαγγελέα, προσπαθούσα να βρω ένα τρόπο όπου θα κάνω πραγματικά καλό και θα βοηθήσω».

Στην εκ βαθέων εξομολόγησή της στον Νίκο Χατζηνικολάου, η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε και στην αντίδραση του γιου της που την στεναχώρησε:

«Φρόντισα να συζητήσω πριν με τα παιδιά μου και να τους εξηγήσω όσο μπορούσα το θέμα της βίας και της σεξουαλικής βίας. Έπρεπε να τους εξηγήσω πως πρέπει να προσέχουμε και πως έχουμε δικαίωμα να λέμε όχι. Στην αρχή την αντίδραση του δεν την περίμενα. Με στεναχώρησε γιατί μου είπε «μαμά θα γίνουμε ρεζίλι, όλοι θα μιλάνε για αυτό και δεν θα μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο». Σκέφτηκα ότι πρέπει να του μιλήσω όπως και πρέπει όλοι οι άνθρωποι να μιλήσουν στα παιδιά τους και να τα ενημερώσου. Γιατί δεν έχουμε επαρκή σεξουαλική διαπεδαγώγηση στα σχολεία. Του εξήγα πως ενώ εγώ έχω υποστεί αυτή τη βία, δεν μπορώ να φοβάμαι να μιλήσω. Τόσο χρόνια φοβόμουν, ήρθε η ώρα να μιλήσω για να σώσω άλλα παιδιά».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement