Συγκλονίζει η Σάντρα Βουτσά: «Βλέπαμε τη φωτιά από πάνω μας, περάσαμε δύσκολο βράδυ»

Στην εκπομπή Καλοκαίρι Yes μίλησε σήμερα 18/7 η Σάντρα Βουτσά και αναφέρθηκε στην φωτιά στη Σαρωνίδα. Η κόρη του αείμνηστου Κώστα Βουτσά συγκλόνισε με την περιγραφή της καθώς όπως αποκάλυψε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οικία της μετά από εντολή των Αρχών.

Advertisement

Η ίδια περιέγραψε καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές που βίωσε τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της.

«Περάσαμε πολύ δύσκολο βράδυ. Κατ’ αρχάς, η φωτιά ξεκίνησε από τον Κουβαρά που είναι πολύ μακριά από εμάς. Έβλεπα μετά σε ένα δελτίο ότι διένυσε 12χλμ σε δυο ώρες. Ξαφνικά ήταν δίπλα μας. Έτσι κάνει η φωτιά, εκεί που λες ότι είναι μακριά, ξαφνικά τη βλέπεις δίπλα σου», ανέφερε αρχικά η Σάντρα Βουτσά.

Advertisement

«Η περιοχή εδώ έχει πολλά σπίτια στο βουνό που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Προσπαθήσαμε να είμαστε ψύχραιμοι. Εμείς έχουμε και ζώα εδώ. Έπρεπε να μαζέψουμε όλα τα ζώα και πήγαμε σε μια φίλη μας που μας φιλοξένησε. Την ευχαριστώ πάρα πολύ που μας φιλοξένησε με όλα τα ζώα στην Παλαιά Φώκαια.

Το σπίτι μας γλίτωσε στο τσακ. Βλέπαμε τη φωτιά από πάνω μας. Μας έδιωξαν. Είναι πάρα πολύ άγριο να μαζεύεις τα πράγματά σου σε βαλίτσες, δε μπορείς να πάρεις και όλο σου το βιός, και να μη ξέρεις αν θα γυρίσεις, τι θα βρεις και όλη σου η ζωή να έχει καεί», συνεχίζει στην περιγραφή της.

Advertisement

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Να μην πω πόσα ζωάκια θα καήκανε στο βουνό… Και οι πυροσβέστες και οι εθελοντές και η πολιτική προστασία δώσανε τεράστιο αγώνα. Οι άνθρωποι δεν κοιμήθηκαν σχεδόν ένα 24ωρο αλλά, πρέπει να πούμε ότι ο καθένας πρέπει να καθαρίζει το οικόπεδό του, τα αφήνουν όλοι έτσι για να έρθει ο Δήμος. Αν δεν έρθει ο Δήμος, θα καείς ζωντανός;» καταλήγει η Σάντρα Βουτσά και οι περιγραφές της καθηλώνουν.

Δείτε το βίντεο

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement