Βίκυ Χατζηβασιλείου για Πάμε Πακέτο: «Για μένα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του…»

Στην εκπομπή «Πάμε Πακέτο» και στην απήχηση που είχε στον κόσμο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Enjoy» η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Advertisement

Η παρουσιάστρια βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες εκτός τηλεόρασης και πλέον ασχολείται με όλα εκείνα που την γεμίζουν και την κάνουν χαρούμενη.

Για την απήχηση που είχε και την τηλεθέαση που σημείωνε το «Πάμε Πακέτο» η παρουσιάστρια είπε:

Advertisement

«Η εκπομπή αυτή είχε διάρκεια, αφού αφορά την ίδια τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πακέτο στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό και σε θηρία, απέναντι σε σόου, ριάλιτι, σειρές, υπερπαραγωγές. Για ποια τηλεθέαση μιλάμε σήμερα; Για την τηλεόραση που κάνει 9% και 10% τηλεθέαση; Αυτή είναι επιτυχία για τους καναλάρχες; Για τους ιθύνοντες των καναλιών τα μονοψήφια ποσοστά; Τα στελέχη των καναλιών δεν ενδιαφέρονται για το καλό του τηλεθεατή, αλλά για το καλό των σταθμών μέσα από τα νούμερα που θα φέρει κάθε ριάλιτι. Θυμάμαι την αξέχαστη εκπομπή του Πακέτου με τον Γιάννη Βόγλη, όπου η θεαματικότητα έφτασε στο 49%. Τι να λέμε τώρα… Με τα σημερινά νούμερα τηλεθέασης; Για ποια επιτυχία μιλάμε – με 8% τηλεθέαση και με 15%; Με συγκινείς που μου λες ότι χωρίς το Πάμε Πακέτο λείπει το συναίσθημα το έντιμο, το ατόφιο, το αυθόρμητο από την ελληνική τηλεόραση. Ξέρεις, να βλέπει μια μάνα το παιδί της ύστερα από χρόνια ή να βρίσκει αδελφός αδελφή, πατέρας γιο αυτό είναι αληθινή ζωή. Η εκπομπή μας έκανε πολλή έρευνα για να συμβούν αυτά τα θαύματα – δεν ήταν απλά πράγματα αυτά, όταν ο χρόνος περνά και χάνονται στοιχεία».

Στην ερώτηση αν θα γύριζε ξανά με το «Πακέτο» στην τηλεόραση λέει:

Advertisement

«Νομίζω ότι το “Πάμε Πακέτο” για μένα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Δεν θέλω να κάνω τα ίδια πράγματα, μου αρέσει να εξελίσσομαι. Να κάνω κάτι διαφορετικό. Με τη συγγραφή των βιβλίων μου έχω εγκαινιάσει έναν άλλον κύκλο στη ζωή μου. Αν με ρωτάς αν θέλω να ξαναγυρίσω στην τηλεόραση, κλίνω προς το «όχι». Αν εξαιρέσεις τις σειρές μυθοπλασίας, υπάρχει έλλειψη ποιότητας σε πολλές εκπομπές. Ο γιος μου, ο Ορφέας μού είπε πριν από λίγες μέρες “ρε μαμά, εσύ στην ελληνική τηλεόραση χτύπησες ταβάνι. Μετά το 50%, τι; Σήμερα κάνουν 9% και πανηγυρίζουν;”. Και υπήρχαν εκπομπές στο Πακέτο που τις παρακολουθούσε το 70% του ελληνικού πληθυσμού, από γιαγιάδες μέχρι νέα παιδιά. Για μένα το Πακέτο είναι ιστορική εκπομπή για την ελληνική τηλεόραση».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement