Ένας χρόνος χωρίς την Φώφη Γεννηματά: Συγκλονίζουν ο σύζυγος και τα παιδιά της στην πρώτη τους συνέντευξη μετά τον χαμό της

Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά που σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Ο χρόνος που πέρασε ήταν ο πιο δύσκολος για τα παιδιά και τον σύζυγο της πολιτικού. Τα αγαπημένα πρόσωπα της αείμνηστης σιδηράς κυρίας της πολιτικής έδωσαν συνέντευξη στην εκπομπή «Mega καλημέρα» και τον Κώστα Τσουρό.

Advertisement

«Η Φώφη λείπει σε όλους μας. Ήταν ένας πολύ δύσκολος χρόνος, προσπαθούμε να το διαχειριστούμε. Δεν πιστεύω ότι ο χρόνος είναι γιατρός, μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι καλύτερα, αλλά η πληγή πάντα υπάρχει. Η Φώφη είχε πολλαπλούς ρόλους και τα κατάφερνε τέλεια, ήταν ο συνδετικός κρίκος. Είχαμε πολύ δεμένη σχέση, ο ένας έδινε δύναμη στον άλλον. Στις τελευταίες της στιγμές πιο πολύ κουράγιο μάς έδινε η Φώφη παρά εμείς, πίστευε ότι θα τα καταφέρει. Υπήρχαν στιγμές στεναχώριας, ένιωθε ότι την αδικούσαν, αλλά ήταν μαχήτρια, είχε φοβερή ψυχική δύναμη. Η Φώφη ήταν αληθινή, ήταν αυτό που έβλεπε ο κόσμος», είπε αρχικά ο Ανδρέας Τσούνης και συνέχισε: «Πολλοί αναγνώρισαν αρετές της Φώφης μετά το θάνατό της. Τις ήξεραν και πριν. Είχαμε γνωριστεί σε ένα μπαρ, της είπα “σας έχω ψηφίσει” κι έφυγα. Πήρα το θάρρος και ξαναπήγα, αλλάξαμε τηλέφωνα και ήρθαμε πιο κοντά. Το 2008 ήρθε ο καρκίνος, δεν ξέραμε τη βαρύτητα της κατάστασης, πήγε πολύ καλά γιατί είχε τη δύναμη και τη θέληση να το νικήσει. Μου έλεγε “μη φοβάσαι τίποτα, όσο νικάω τον καρκίνο, δεν φοβάμαι τίποτα”. Μέχρι την τελευταία μέρα πίστευε ότι θα τα καταφέρει, μου το έλεγε μέχρι την τελευταία μέρα, αυτή ήταν η Φώφη». Κλείνοντας, ο Ανδρέας Τσούνης είπε: «Αν μπορούσα να της πω κάτι τώρα, θα της έλεγα “γύρνα πίσω”, αυτό».

Οι κόρες της Φώφης Γεννηματά, Αιμιλία Ντέκα και Κατερίνα Τσούνη είπαν:

Advertisement

«Αυτός ο χρόνος έχει πολλές ελλείψεις, λείπει η περηφάνια που έχει η μάνα, που σε κοιτάει και σε καμαρώνει. Μου είχε στείλει ένα γράμμα ένα Πάσχα, που δεν είχα γυρίσει και στο τέλος έγραφε να κοιτάω μακριά. Επέμενε πολύ να αποκτήσει παιδιά, το πίστεψε πολύ και τα κατάφερε η μητέρα μου. Για εμάς είναι η μητέρα μας, δεν έχει αόριστο αυτή η σχέση», τόνισε η Αιμιλία Ντέκα.

Η Κατερίνα Τσούνη είπε από την πλευρά της: «Αυτός ο χρόνος χωρίς την μητέρα μου ήταν πολύ δύσκολος, η μαμά μας έμαθε να έχουμε το κεφάλι ψηλά και να είμαστε δυνατοί. Η αγκαλιά της μαμάς μου λείπει, ήμουν πάντα στην αγκαλιά της. Η μητέρα μου ήταν πολύ τρυφερή, πολύ γλυκιά, μας στήριζε, μας έδινε συμβουλές και την είχα πρότυπο γυναίκας και μητέρας. Είχα καταλάβει ποια είναι η μαμά μου και την θαύμαζα πάρα πολύ».

Advertisement

Δείτε το βίντεο:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement