Στη φυλακή οδηγείται η Εύα Καϊλή

Στη φυλακή οδηγείται η Εύα Καϊλή με τις εξελίξεις να συγκλονίζουν ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τις βελγικές εφημερίδες L’ Echo και Le Soir, η Εύα Καϊλή είναι τελικά ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες για το σκάνδαλο διαφθοράς, με χρηματισμό από το Κατάρ.

Advertisement

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ευρωβουλευτής έχει προφυλακιστεί καθώς αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά».

«Την Κυριακή, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ενημέρωσε για την τεράστια επιχείρηση κατά της διαφθοράς που διεξάγει με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία. Eπιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της Le Soir ότι την Παρασκευή προσήχθησαν συνολικά έξι άτομα. Η προσαγωγή έγινε για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Advertisement

Η εισαγγελία υποπτεύεται την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών ή την προσφορά σημαντικών δώρων σε τρίτους που κατέχουν πολιτική ή/και στρατηγική θέση η οποία μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις της Ευρωβουλής. Μετά την κράτησή τους, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν με ένταλμα από τον ανακριτή Βρυξελλών Michel Claise που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά, σύμφωνα με την εισαγγελία», σημειώνει η Le Soir.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement