Άγριες Μέλισσες – Χάρης Σώζος: «Είναι σοκαριστικό να αποδειχθεί ότι κάποια στιγμή στα νιάτα του διέπραξε ένα βιασμό…»

«Ο Θέμελης προβληματίζεται για το πώς θα αντιδράσει ο Μελέτης και πώς αντίστοιχα η Δόμνα όταν μάθει ότι ο πατέρας της είναι βιαστής. Ήταν πολύ συναισθηματικός απέναντι στη γυναίκα του και ως προς το γυναικείο φύλο δεν υπήρξε βάρβαρος. Είναι σοκαριστικό να αποδειχθεί ότι κάποια στιγμή στα νιάτα του διέπραξε ένα βιασμό.»

Advertisement

Ο Χάρης Σώζος μίλησε αποκλειστικά στον Γιάννη Βίτσα και το περιοδικό 7 Μέρες TV και αναφέρθηκε στον ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες, στις εξελίξεις που θα δούμε προσεχώς και σε πολλά άλλα.

Η Δόμνα μαθαίνει ότι ο Μελέτης είναι αδελφός της;

Advertisement

Ακούει σε μία συζήτηση που έχει με το Μελέτη ότι είναι γιος του. Αποκαλύπτεται πια και σε εκείνη ότι ο Μελέτης είναι αδελφός της.

Προσεγγίζει το Μελέτη;

Advertisement

Θέλει να τον γνωρίσει καλύτερα

Ζητά να της αναφέρει ο Θέμελης πώς και πότε συνέβη αυτό το γεγονός;

Θέλει να μάθει πληροφορίες για τη ζωή και το παρελθόν του. Εκείνος όμως ξεφεύγει από τη συζήτηση.

Εκείνο που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα στο Μελέτη είναι πώς η Ανέτ έχει βιαστεί από το Θέμελη.

Ο Θέμελης προβληματίζεται για το πώς θα αντιδράσει ο Μελέτης και πώς αντίστοιχα η Δόμνα όταν μάθει ότι ο πατέρας της είναι βιαστής.

Φοβάται για το τι θα συμβεί όταν θα αποκαλυφθεί η αλήθεια;

Φυσικά προβληματίζεται για το πώς μία κοπέλα την οποία έχει μεγαλώσει με τόση αγάπη και φέρεται τόσο τρυφερά απέναντι της θα αποδεχθεί αυτή την σκληρή αλήθεια. Ο ίδιος ήταν πολύ συναισθηματικός απέναντι στη γυναίκα του και ως προς το γυναικείο φύλο δεν υπήρξε βάρβαρος. Είναι σοκαριστικό να αποδειχθεί ότι κάποια στιγμή στα νιάτα του διέπραξε ένα βιασμό .

Τι έχετε αγαπήσει σ’ αυτόν το χαρακτήρα;

Είναι ένας πολύ γοητευτικός ρόλος. Συνήθως οι δύσκολοι, επικίνδυνοι και αρνητικοί ήρωες υποκριτικά είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες από το λεγόμενο καλό παιδί. Εκείνο που με ιντριγκάρει είναι πώς όλοι οι χαρακτήρες μέσα στο σήριαλ είναι διττοί. Το καλό και το κακό συγκρούεται συνεχώς. Ο Σωκράτης Θέμελης έχεις τρυφερές, ανθρώπινες και αδίστακτες ταυτόχρονα στιγμές που αποδεικνύουν ότι είναι ένας σκληρός, φιλοχρήματος άνθρωπος.

Αλλάζω θέμα. Είκοσι οχτώ χρόνια έπειτα από το «Δις εξαμαρτείν» η σειρά πρόκειται να επαναπροβληθεί στο MEGA. Πώς αισθάνεστε;

Το «Δις εξαμαρτείν» είναι πολύ αγαπημένο μου, γιατί πρόκειται για το πρώτο σήριαλ που έκανα στην ελληνική τηλεόραση. Είχα περάσει υπέροχα. Θα αισθανθώ περίεργα να δω τον εαυτό μου έπειτα από τόσα χρόνια. Δε μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα. Φαντάζομαι ότι θα είναι μεικτά. Χαράς και νοσταλγίας αλλά και αγωνίας γιατί τα χρόνια περνούν.

Δεν καβαλήσατε καλάμι παρά το γεγονός ότι το «Δις εξαμαρτείν» έκανε αντιστοίχως απόλυτη επιτυχία κατά την προβολή του.

‘Όταν συμμετείχα στο «Δις εξαμαρτείν» μετρούσα ήδη είκοσι χρόνια παρουσίας στο θέατρο. Είχα πατήσει αρκετά στα πόδια μου. Είχα παίξει στα σπουδαιότερα διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Είχα τεράστια υποκριτική εμπειρία. Δεν ήμουν κανένα παιδαρέλι για να καβαλήσω το καλάμι και να θεωρήσω ότι κάτι έγινα. Είχα το μυαλό στο κεφάλι μου. Μπήκα στο θέατρο για να υπηρετήσω την τέχνη και όχι η τέχνη για να υπηρετήσει εμένα.

Όσα αναφέρετε αποδεικνύουν ότι είστε άνθρωπος ουσίας. Πώς αντιδράτε όταν συναντάτε ψώνια;

Δεν αντιδρώ. Δεν έχει νόημα. Ο καθένας πορεύεται με τα μυαλά που έχει. Εμένα το σκεπτικό μου ήταν να έχω διάρκεια στο χρόνο και στο χώρο. Ήμουν συγκεντρωμένος στην τέχνη μου και όχι σε εξώφυλλα περιοδικών, κους κους, ερωτικά τρίγωνα και τετράγωνα ή ντιβίστικες συμπεριφορές. Ήμουν αφοσιωμένος στο θέατρο. Δεν μπήκα στους κόλπους τους για να γίνω γνωστός όπως συμβαίνει τώρα με τα περισσότερα παιδιά που ασχολούνται με αυτό το επάγγελμα.

Δεχθήκατε ποτέ σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά;

Πότε. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό. Δεν επέτρεπα σε κανένα μία δεύτερη σκέψη με τη δουλειά και την στάση ζωής που είχα.

Η δεύτερη σύζυγος σας η κυρία Μελίνα Μαρνέλου σας είδε στο «δις εξαμαρτείν» και είπε στις φίλες της «θα γίνω σύζυγος του».

Όντως. Όταν ήταν μικρή παρακολουθούσε στην Κύπρο, απ’ όπου κατάγεται, το «Δις εξαμαρτείν» και είχε πει «Αυτόν κάποια μέρα θα τον παντρευτώ». Μετά από χρόνια πέρασε στο εθνικό θέατρο και έτυχε να βρεθούμε.

Τι ξεχωρίζετε σε εκείνη;

Είναι ένας πολύ προσγειωμένος άνθρωπος. Ως σύζυγος και ως μητέρα είναι εξαιρετική, υπέροχη. Είναι καλλιεργημένη και έχει σταθεί σα βράχος δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ουσιαστική σύντροφος. Έχουμε αντιμετωπίσει μαζί όποιες δυσκολίες μπορεί να περάσει ένα αντρόγυνο.

Ο γιος σας Λεωνίδας Σώζος είναι συνθέτης. Έχει γράψει αναγνωρίσιμα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από το κοινό στους Αποστολία Ζώη, Ηλία Βρεττό, Κατερίνα Στικούδη, Ζόζεφιν. Φαντάζομαι ότι είστε περήφανος για εκείνον.

Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά μου. Ο γιος είναι ένα σωστό καλό παιδί και ταυτόχρονα ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης. Προσπαθεί σ’ αυτό το δύσκολο χώρο της τέχνης να υπάρξει και τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Είμαι φαν του.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement