Έξαψη – Κώστας Κάππας: Μπορεί να είμαι εγώ ο δολοφόνος!

Μότο: «Έχουμε βαρεθεί να έρχεται κάποιος στο γύρισμα και να μαθαίνει τις σκηνές του επιτόπου. Αξιοπρεπώς μεν αλλά δεν είναι αυτό που περιμένει ο κόσμος»

Advertisement

Μότο: «Όποιος ρόλος έχει κάτι διεφθαρμένο, είναι γοητευτικός. Το κοινό όμως αγαπάει τους καλούς ήρωες. Το κοινό αγαπάει τον Νίκο Πουρσανίδη (Κωστής)»

Ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο Μηνάς προσπάθησε να σκοτώσει τη Βίκυ, ο Κώστας Κάππας που τον υποδύεται, ισχυρίζεται ότι ο ήρωάς του δεν είναι τόσο άτιμος όσο φαίνεται. Ο ηθοποιός εξηγεί τι θα γίνει όταν βγει το ένταλμα σύλληψής του…

Advertisement

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Φέτος η μυθοπλασία έφερε στις οθόνες μας αγαπημένους παλιούς πρωταγωνιστές. Λείπατε κι εσείς από την τηλεόραση, καθώς σας έχουμε συνδέσει με την καλή εποχή των σίριαλ.

Advertisement

«Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ωστόσο, όλο αυτό συνέβη λόγω της “Έξαψης”, που είναι μια τέλεια και σπάνια συγκυρία. Από την αρχή φάνηκε πως ήταν μια σπουδαία δουλειά και θα δείτε πως στα επόμενα επεισόδια γίνεται ακόμα πιο δυνατή η πλοκή».

Συγκεκριμένα, απείχατε από το 2016, από τη σειρά «Συμμαθητές», ενώ ήσασταν ενεργός στο θέατρο!

«Το έκανα συνειδητά. Υπήρχαν χρονιές που έκανα τρεις και τέσσερις παραστάσεις, άρα δεν είχα χρόνο και για τηλεόραση. Ωστόσο δεν μου είχε γίνει κάποια πρόταση που να με συγκινήσει. Όμως, μην κρίνετε το ποιος δουλεύει στην τηλεόραση και ποιος όχι. Υπάρχει ένα τελείως θολό τοπίο ως προς την κρίση των ανθρώπων, που επηρεάζεται πάρα πολύ από το τι γράφεται για τον καθένα. Γενικά στο τηλεοπτικό πεδίο δεν υπάρχουν πολλοί που κάνουν σωστή δουλειά. Ούτε στην κρίση των ανθρώπων που τους επιλέγουν… Πιστεύω πως αν μια σειρά έχει καλούς ηθοποιούς και καλό σκηνοθέτη θα πάει καλά, δεν χρειάζεται να πάρεις τα πρώτα ονόματα. Έχουμε βαρεθεί λίγο το να έρχεται κάποιος στο γύρισμα και να μαθαίνει τις σκηνές του επιτόπου. Αξιοπρεπώς μεν αλλά δεν είναι αυτό που περιμένει ο κόσμος. Καταλαβαίνεις ποιος έχει ασχοληθεί με τον ρόλο του».

Το τοπίο πάντως, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν, φαίνεται να αλλάζει.

«Ναι, γιατί θα μπουν κανόνες, θα ισχυροποιηθεί μια βάση όπου θα μπορέσει και το θέατρο να αναδειχτεί καλύτερα, με περισσότερη υγεία, ενώ θα απαγορεύει στον κόσμο να κάνει, ότι ήθελε. Να θέτει εαυτόν σε εξουσίες».

Γιατί είπατε ναι στην «Έξαψη»;

«Όλα φαίνονταν ιδανικά. Η επιστροφή στο MEGA που ήταν από πάνω μας και μας φρόντιζε, οι συντελεστές που υπήρχαν και στο παλιό κανάλι, όλο το κόνσεπτ του καναλιού και το καλό σενάριο που πήραμε στα χέρια μας της Τίνας Καμπίτση. Με τον σκηνοθέτη είχαμε ξαναδουλέψει όπως και με τους περισσότερους συντελεστές που είχαμε συνεργαστεί στο θέατρο».

Άρα σας ιντρίγκαρε και ο Μηνάς, ως ρόλος!

«Δεν έχω υποδυθεί ποτέ τέτοιους τύπους στην τηλεόραση. Μου άρεσε ο ρόλος το Μηνά γιατί από την αρχή κρύβει πράγματα. Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τι είναι και με ιντρίγκαρε όλο αυτό. Πώς θα βγει προς τα έξω. Το θεώρησα αρκετά δύσκολο, έχει στοιχεία που σίγουρα δεν έχω εγώ, αλλά είναι ωραία να τα παίζεις. Είναι γοητευτικός ρόλος. Όποιος ρόλος έχει κάτι διεφθαρμένο είναι γοητευτικός. Το κοινό όμως αγαπάει τους καλούς ήρωες. Το κοινό αγαπάει τον Νίκο Πουρσανίδη (Κωστής)».

Είναι όντως διεφθαρμένος ο Μηνάς;

«Είναι ένας άνθρωπος που έχει έναν κώδικα τιμής τον οποίο θα συνεχίσει να υπηρετεί. Δεν είναι τόσο άτιμος όσο φαίνεται και είναι ρόλος που υπάρχει… ανατροπή. Αυτά που πιστεύετε ότι συμβαίνουν δεν θα συμβαίνουν και αυτά που πιστεύετε πως δεν συμβαίνουν, θα συμβαίνουν»!

Του δίνετε ελαφρυντικά για όσα κάνει;

«Έχει αρκετά ελαφρυντικά και γενικά εξελίσσεται ωραία ως ρόλος…».

Πρώτα, απ’ όλα, είναι ερωτευμένος με τη Βίκυ;

«Έτσι φαίνεται».

Και εκείνη είναι ενθουσιασμένη μαζί του, αλλά όταν μάθει ότι ο Μηνάς είναι πίσω από την απόπειρα της δολοφονίας της, ότι είχατε συμμαχήσει με την Ίριδα εναντίον της, τι θα γίνει;

«Δεν ισχύει αυτό που λέτε για τη συμμαχία με την Ίριδα. Θα αποδειχτεί ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Ισχύει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, όχι 100%. Θα φανεί πως έχει δημιουργηθεί μεγάλο μπλέξιμο».

Πρόκειται για ένα τέχνασμα της σεναριογράφου προκειμένου να ρίξει τις υποψίες κάπου και τελικά ο δολοφόνος να είναι άλλος;

«Μπορεί να είμαι εγώ ο δολοφόνος, δεν έχω πάρει ακόμα επεισόδια που να ξεμπλέκεται η κατάσταση και να φαίνεται ποιος είναι. Αυτό θα το μάθουμε πολύ αργότερα».

Ο Ορφέας και η Μαρίνα πάντως, βρίσκοντας τη βούρτσα της Βίκυς, όπου αποδεικνύεται πως ο Μηνάς «φύτευε» στοιχεία, βγάζουν ένταλμα σύλληψης. Άσχετα από το αν φταίει ή όχι, ο ήρωάς σας θα βιώσει μια δυσάρεστη συμπεριφορά από τον περίγυρο;

«Φυσικά και θα το βιώσει. Και από τον Κωστή και από το Τμήμα, αλλά δεν θα αργήσουν έτσι και αλλιώς να αποκαλυφθούν οι σχέσεις όλων των ηρώων. Όλα θα βγουν στο φως. Ουσιαστικά πάντως για μένα η σειρά τώρα αρχίζει…».

Η Βίκυ δεν θα κλονιστεί που ο άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύεται κατηγορείται για την απόπειρά της;

«Σίγουρα θα υπάρχει μια αλληλεπίδραση. Αλλά όλες οι κινήσεις του στο τέλος θα δικαιολογηθούν».

Το ίδιο και η σχέση του με την Ίριδα;

«Βέβαια, θα αποκαλυφθεί ακριβώς το είδος της σχέσης που είχαν».

Αίσθησή μου πάντως είναι πως θα αθωωθεί στο τέλος ο Μηνάς!

«Δεν το γνωρίζω, όμως είναι ωραίο όλο γιατί παίζεις κρυφτό με τον θεατή».

Με κάποιον τρόπο θα γνωρίσει την ευτυχία ο Μηνάς;

«Προ το παρόν δεν βλέπω καμία ευτυχία. Αυτό που του αξίζει πάντως είναι να κάνει μια οικογένεια και να αποκτήσει παιδιά».

Δύσκολα θα μπορούσαμε να το φανταστούμε αυτό για τον Μηνά. Ωστόσο, η τηλεθέαση της «Έξαψης» σας ικανοποιεί;

«Νομίζω πως πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το τοπίο με τα νούμερα την επόμενη σεζόν. Δεν νομίζω πως οι μετρήσεις είναι σωστές. Πρέπει οι μετρήσεις να γίνονται μέσω ίντερνετ, υπολογιστών και όχι από 1.500 δείγματα ανοιχτών τηλεοράσεων. Τα νούμερα που προκύπτουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για να καταλάβετε, όταν έκανα τους “Συμμαθητές”, που η σειρά σημείωνε 21%-22%, είχα ούτε το 1/50ό από τα μηνύματα που έχω αυτή τη στιγμή για την “Έξαψη” που υποτίθεται ότι κάνουμε 9%».

Τι άλλο ετοιμάζετε;

«Του χρόνου ίσως κάνουμε τον “Θεό της σφαγής” με τους Μυρτώ Αλικάκη, Ευσταθία Τσιαπαρέλη και Θανάση Πατριαρχέα, που είχαμε ετοιμάσει από τον προηγούμενο Νοέμβρη, αλλά σίγουρα θα κάνω το “Tape” ξανά, μια παράσταση που αγαπάω, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Δεν ξέρω όμως αν κλείσω και κάτι τηλεοπτικό, τι θα ανατραπεί απ’ όλα αυτά».

Έχετε κάποια τηλεοπτική πρόταση;

«Έχω προτάσεις, αλλά δεν έχω καταλήξει. Είμαι στις συζητήσεις αλλά δεν ξέρω αν θα κλείσω κάτι, γιατί αλλιώς πάλι θα με δείτε σε έξι χρόνια».

Στο TV24 που κυκλοφορεί.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement