Φωτεινή Μπαξεβάνη: Η Αριστέα θέλει να δει παντρεμένο τον Ευθύμη

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη πρωταγωνιστεί στην σειρά της ΕΡΤ «Ζακέτα να πάρεις» και μίλησε για όλα στο περιοδικό TiVi Σίριαλ και την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου.

Advertisement

«Η Αριστέα θέλει να δει παντρεμένο τον Ευθύμη»

Για να παντρέψει τον Ευθύμη ήρθε στην Αθήνα η Αριστέα, αλλά αυτό δεν θα γίνει σύντομα. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η Φωτεινή Μπαξεβάνη που την υποδύεται. Η ηθοποιός μιλά για την επιστροφή της στην τηλεόραση, την ηρωίδα της στη σειρά της ΕΡΤ και την περιοδεία που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι…

Advertisement

Ηταν συνειδητή η αποχή από την τηλεόραση;

«Από το 1998 έως το 2008, έκανα συνέχεια τηλεόραση. Μετά πήγα την Αμερική και το 2009 που επέστρεψα μέχρι το 2013 ήμουν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Οταν πια ήρθα στην Αθήνα ήταν η εποχή της μεγάλης κρίσης όπου δεν γίνονταν δουλειές. Το 2016 έκανα το “Η μαμά λείπει ταξίδι για δουλειές” και ουσιαστικά από το 2017 βρίσκομαι συνέχεια σε περιοδεία με τη “Κυρά της Ρω” σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οπότε δεν μπορούσα να είμαι μόνιμα σε κάποια σειρά, ταξίδευα συνεχώς. Μάλιστα μέχρι και το φθινόπωρο ήμουν σε περιοδεία. Πέρυσι τον Μάρτιο, η καραντίνα με πέτυχε με τις βαλίτσες στο χέρι. Είχα παραστάσεις με την ίδια παράσταση στη Νέα Υόρκη και την Αυστραλία και την ακυρώσαμε τρεις ώρες πριν την πτήση. Και πάλι καλά, γιατί θα με πετύχαινε η πανδημία στην άλλη άκρη της γης».

Advertisement

Ποιος καλός άνεμος σας πήγε στην ΕΡΤ;

«Μέχρι αρχές φθινοπώρου ήμουν σε περιοδεία και μόλις είχα ολοκληρώσει την ηχογράφηση των τραγουδιών που έγραψα για την παράσταση “Η κυρά της Ρω” με την υπέροχη φωνή της Βιολέτας Ικαρη, για φιλανθρωπικό σκοπό. Τότε με πήρε τηλέφωνο ο Αντώνης Αγγελόπουλος με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί ξανά και μου είπε για τον ρόλο της Αριστέας. Χάρηκα πολύ αφενός για τους συνεργάτες, αφετέρου για τη δημόσια τηλεόραση. Είναι ένα κανάλι που παρακολουθώ και είχα στο παρελθόν ωραίες συνεργασίες. Και φυσικά για το γεγονός πως θα συνεργαζόμουν με την Ελένη Ράντου και τη Δάφνη Λαμπρόγραννη που τηλεοπτικά δεν είχαμε συνυπάρξει».

Η Αριστέα είναι το παράδειγμα της παραδοσιακής Ελληνίδας μάνας;

«Ακριβώς».

Είναι κοντά σας αυτό το πρότυπο γυναίκας;

«Εχω γνωρίσει Αριστέες… Είναι ένας γνώριμος τύπος μητέρας που διακατέχεται από υπερβολή. Και είναι καταπιεστική λόγω της προστασίας που θέλει να παρέχει. Τα έχει όλα σε πολύ. Μιλάει πολύ, αγαπάει πολύ, προστατεύει πολύ».

Και έρχεται στην Αθήνα για να μάθει γιατί χώρισε ο γιος της!

«Ναι, γιατί ενώ κάθε μέρα μιλάνε και λένε τα πάντα, ο Ευθύμης δεν της λέει ότι χώρισε. Η Φούλη και η Δέσποινα φυσικά της συμπαραστέκονται».

Θα καταφέρει να τον παντρέψει;

«Μέχρι το επεισόδιο που έχουμε φτάσει, δεν γίνεται σχετική κίνηση. Κάνει όμως ό,τι μπορεί για την ευτυχία του παιδιού της και θέλει να τον δει παντρεμένο».

Θα παραμείνει στην Αθήνα η Αριστέα;

«Σίγουρα ναι μέχρι να ολοκληρώσει τον σκοπό της».

Θα μάθει η Αριστέα γιατί ο κανακάρης της δεν θέλει τον γάμο;

«Φυσικά και θα το μάθει, δεν θα σας πω όμως ποιος είναι αυτός…».

Υπάρχει περίπτωση να έρθουν οι δυο τους ποτέ σε κόντρα;

«Σε κάθε επεισόδιο συμβαίνει αυτό. Το να μείνει κανείς με τη μητέρα του μετά από τόσα χρόνια, έχοντας δημιουργήσει μια ζωή μακριά της, δεν είναι απλή υπόθεση. Γιατί η Αριστέα θέλει να επιβάλλει στον γιο της τον τρόπο ζωής της».

Μετά από όλα αυτά τελικά που τραβάει ο Ευθύμης, τη δικαιολογείτε;

«Το θέμα είναι ότι κάθε άνθρωπος ζει τη ζωή του με έναν τρόπο, κάτω από άλλες συνθήκες. Το θέμα είναι οι άνθρωποι να καταφέρνουν να θέτουν τα όριά τους και να σέβονται τα όρια των άλλων».

Αρα και η Αριστέα θα σεβαστεί κάποια στιγμή τα θέλω του γιου της.

«Δυστυχώς, οι μαμάδες θεωρούν πως ξέρουν πολλά, άρα πάντα θα κάνει τις υπερβολές, αλλά όταν καταλάβει πως κάποια πράγματα είναι για το καλό του παιδιού της, θα βάλει νερό στο κρασί της. Έρχονται ωραίες καταστάσεις γιατί εκτός από τις σχέσεις των παιδιών με τις μαμάδες τους, είναι πολύ όμορφη και η σχέση των τριών γυναικών που είναι πολύ διαφορετικές αλλά πολύ δεμένες. Χαιρόμαστε πολύ γιατί λαμβάνουμε πολύ ωραία σχόλια από τον κόσμο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Τι άλλο ετοιμάζετε;

«Το καλοκαίρι θα κάνω περιοδεία με την “Κυρά της Ρω”, μας τη ζητάνε. Ως χώρα έχουμε την ευλογία να έχουμε πολλά ανοιχτά θέατρα αν και δεν κινδυνεύει κανείς στον χώρο του θεάτρου».

Περισσότερα στο TiVi Σίριαλ που κυκλοφορεί!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement