Γιώργος Καπουτζίδης: «Ετοιμάζω μια καινούργια σειρά. Είμαι ευτυχισμένος για αυτήν τη δουλειά…»

«Τα μέτρα στην Eurovision είναι πολύ σκληρά. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα υπάρχουν θεατές. Αφήνουν ανοιχτό ένα ενδεχόμενο να επιτραπεί η είσοδος σε έναν περιορισμένο αριθμό, καθήμενων πάντα και με την απαραίτητη απόσταση μεταξύ τους. Οι αποστολές θα είναι σχετικά ολιγομελείς…»

Advertisement

Το πρόγραμμα «Ο δρόμος για το Τόκιο – Team Hellas», που με πολλή αγάπη θα ξεκινήσει να παρουσιάζει από το Σάββατο 27 Μαρτίου συστήνοντάς μας τους Έλληνες αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσα άλλαξε στη ζωή του η πανδημία, η Eurovision, αλλά και η καινούργια σειρά που ετοιμάζει και ανυπομονεί να βγει στον τηλεοπτικό αέρα. Ο ταλαντούχος, δυναμικός και ταυτόχρονα ευαίσθητος ηθοποιός, συγγραφέας και παρουσιαστής, Γιώργος Καπουτζίδης μιλά από καρδιάς στο «7 ΜΕΡΕΣ TV» και τον Γιάννη Βίτσα.

Μίλησέ μας για το νέο σου εγχείρημα, την ντοκιμαντερίστικης αισθητικής εκπομπή «Ο δρόμος για το Τόκιο – Team Hellas»… Πώς αισθάνεσαι που θα μας συστήσεις την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων;

Advertisement

Μου έγινε μια πρόταση από τους παραγωγούς Θανάση Νικολάου και Κώστα Αμοιρίδη να κάνουμε μια εκπομπή η οποία θα μας συστήσει τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Τόκιο. Εγώ είμαι λάτρης, ούτως ή άλλως, των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλητισμού. Πάντοτε σκεφτόμουν πως θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα πράγματα για τους ανθρώπους που την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων γίνονται οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έγινε στο Ρίο με την Άννα Κορακάκη. Όλοι οι Έλληνες περίμεναν να δουν αγώνες σκοποβολής που πιθανότατα δεν είχαν παρακολουθήσει ποτέ ξανά. Έτσι, στην εκπομπή θα παρουσιάσουμε τους αθλητές, θα παρακινήσουμε τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν τα ολυμπιακά αθλήματα και με πολύ χιούμορ, κόπο και προσπάθεια θα ετοιμάσουμε ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα όπου, μεταξύ άλλων, εγώ θα προσπαθώ κάθε φορά μαζί με τους αθλητές να κάνω το άθλημά τους, διαπιστώνοντας πλέον από πρώτο χέρι πόσο εξαιρετικά δύσκολο είναι.

Παρακολουθούσες πάντοτε με θέρμη και αφοσίωση τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Advertisement

Ναι. Δεν υπάρχει αγώνισμα το οποίο δεν παρακολουθώ. Θυμάμαι μια φορά σε κάποιους Ολυμπιακούς είχε ξεκινήσει η μετάδοση στις δύο τη νύχτα με ιππασία ντρεσάζ, όπου το άλογο πρέπει να κάνει κάποιους συγκεκριμένους βηματισμούς. Πρόκειται για ένα πολύ στατικό αγώνισμα. Δεν περιλαμβάνει υπερπήδηση εμποδίων. Κι όμως, είχα ξενυχτήσει και περίμενα να δω πώς θα ξεκινούσαν οι Ολυμπιακοί με το ντρεσάζ. Επίσης στη διοργάνωση της Αθήνας, το πρώτο άθλημα που πήγα να παρακολουθήσω στο στάδιο ήταν χόκεϊ γυναικών σε χόρτο, το οποίο ξεκινούσε στις 8 το πρωί. Είχα ξυπνήσει, θυμάμαι, στις έξι τα χαράματα για να καταφέρω να είμαι από την Κυψέλη στην ώρα μου στο Ελληνικό.

Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 27 Μαρτίου 18.20 το απόγευμα στην ΕΡΤ1 και θα μας συντροφεύει κάθε Σάββατο και Κυριακή για είκοσι λεπτά. Πόσες εκπομπές έχετε ήδη γυρίσει;

Νομίζω ότι κοντεύουμε τις τριάντα. Στο σύνολο θα είναι ογδόντα και κάποια στιγμή το πρόγραμμα θα γίνει καθημερινό. Σε κάθε εκπομπή, συστήνουμε έναν αθλητή. – αν εξαιρέσουμε τις ομάδες όπου εκεί θα αφιερώνουμε ένα διπλό επεισόδιο για να γνωρίσουμε όλους τους παίκτες.

Έχεις όμως άλλη μια μεγάλη αγάπη: την Eurovision. Μαζί με τη Μαρία Κοζάκου και αυτήν τη χρονιά θα βρίσκεστε στο Ρότερνταμ για να μας μεταδώσετε τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό του διαγωνισμού.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, θα πάμε. Νομίζω ότι τώρα πια, μετά από τόσα χρόνια, η μεγάλη μου αγάπη είναι η Μαρία Κοζάκου και ακολουθεί η Eurovision. Γνωρίζω ότι τα μέτρα θα είναι πολύ σκληρά. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα υπάρχουν θεατές. Αφήνουν ανοιχτό ένα ενδεχόμενο να επιτραπεί η είσοδος σε έναν περιορισμένο αριθμό, καθήμενων πάντα και με την απαραίτητη απόσταση μεταξύ τους. Οι αποστολές θα είναι σχετικά ολιγομελείς, όπως και οι δημοσιογράφοι θα είναι πολύ λιγότεροι από άλλες φορές. Θα είμαστε ουσιαστικά από το ξενοδοχείο στο στάδιο και από το στάδιο στο ξενοδοχείο. Δεν θα είναι εύκολες οι βόλτες στην πόλη.

Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι φέτος η Ελλάδα έπειτα από μια επταετία χαμηλών θέσεων διεκδικεί επιτέλους ένα εισιτήριο στην πρώτη δεκάδα. Με την εμπειρία που έχεις αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια, πώς κρίνεις την ελληνική συμμετοχή;

Μου αρέσει το τραγούδι μας. Από εκεί και πέρα, ως γνωστό, όλα θα κριθούν επί σκηνής. Γι’ αυτό αποφεύγω να κάνω πλέον οποιοδήποτε προγνωστικό και σχόλιο όταν βλέπουμε τα βιντεοκλίπ των τραγουδιών. Καταλαβαίνω σε πολύ μεγάλο βαθμό τι συμβαίνει όταν βλέπουμε πώς είναι στημένο ένα τραγούδι και το τι αντίκτυπο έχει στους δημοσιογράφους και το κοινό.

Ποια άλλα τραγούδια σού άρεσαν;

Μου άρεσε της Γαλλίας. Πρόκειται για ένα αυθεντικό γαλλικό τραγούδι. Μου άρεσε επίσης το κομμάτι της Βουλγαρίας, που είναι πάρα πολύ μελωδικό και νοσταλγικό, αλλά και της Γερμανίας, που, παρά το ότι παίζει πολύ χαμηλά στα στοιχήματα, το βρίσκω πολύ αστείο, χαριτωμένο και «πιασάρικο».

Πόσο άλλαξε η ζωή σου τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας;

Μετακόμισα. Άλλαξα πόλη. Ζω μόνιμα στην Αίγινα πια. Αυτή είναι εξ αντικειμένου μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Πήγα στο νησί στις 10 Μαρτίου του 2020 και πλέον έχει γίνει η βάση μου. Όποτε οι συνθήκες το απαιτούν, έρχομαι στην Αθήνα και μετά επιστρέφω στην Αίγινα. Επίσης, με έναν τρόπο ήρθα πιο κοντά στους γονείς μου. Μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο. Δεν περνάει ημέρα χωρίς να επικοινωνήσουμε. Όσο ζούσαμε σε αυτή την άνευ ορίων τρεχάλα, υπήρχαν στιγμές που από τον πανικό εργασίας ξεχνούσα να μιλήσω με τους γονείς μου και τους πολύ καλούς μου φίλους, γιατί με είχαν απορροφήσει πλήρως οι διάφορες ανάγκες της δουλειάς. Και στα επαγγελματικά μου πλέον κρατώ μια διαφορετική στάση. Δεν προγραμματίζω ούτε κλείνω πολλές δουλειές. Έχω αυτήν τη στιγμή δύο-τρία πράγματα μπροστά μου. Όταν ολοκληρωθούν, θα προχωρήσω στα υπόλοιπα. Δεν θέλω να δημιουργήσω ξανά ένα τρενάκι υποχρεώσεων.

Αυτή η δοκιμασία, στην οποία το τελευταίο έτος έχουν υποβληθεί όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη, θεωρείς ότι θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης;

Σίγουρα θα δούμε στο μέλλον σειρές ή θεατρικά έργα που θα είναι βασισμένα ή εμπνευσμένα από αυτήν τη συνθήκη. Εμένα δεν με ενέπνευσε η πανδημία. Περισσότερο με έχουν εμπνεύσει αυτή η απομόνωση και η ηρεμία που ήρθαν ως επακόλουθα.

Το «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» που έγραψες πέρυσι παρουσιάστηκε on line streaming με τεράστια επιτυχία. Υπάρχει πιθανότητα η παράσταση θα περιοδεύσει το καλοκαίρι;

Όχι. Δεν σκεφτόμαστε να κάνουμε περιοδεία. Αυτό το οποίο θα θέλαμε είναι να μπορέσουμε ξανά στο σπίτι μας, στο Θέατρο Ήβη, να συνεχίσουμε την παράσταση όταν με το καλό ανοίξουν και πάλι τα θέατρα από τον Οκτώβριο. Αυτός είναι ο στόχος. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Πέρυσι το προσπαθήσαμε. Κάναμε δέκα παραστάσεις με περιορισμένη χωρητικότητα πριν από το δεύτερο lockdown. Είμαστε ευγνώμονες γιατί ζήσαμε μια πολύ μεγάλη επιτυχία τη σεζόν ’19-’20. Το κοινό μάς έδωσε πολύ μεγάλη χαρά. Ήμασταν sold out από την τρίτη εβδομάδα της παράστασης. Τα παιδιά –ένας θίασος με νέους πρωταγωνιστές και την υπέροχη Κατιάνα Μπαλανίκα– έζησαν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Όταν ξεκινήσαμε ξανά τον περασμένο Οκτώβριο, με 30% πληρότητα και θεατές με μάσκες που δεν μπορούσαν να γελάσουν τόσο δυνατά και ελεύθερα όπως συνέβαινε στην πρώτη παρουσίαση της παράστασης, όλοι ήταν κάπως σκεπτικοί στο πώς θα τα καταφέρουν ή αν θα έχουν την ίδια ενέργεια που σου δίνει ένα γεμάτο θέατρο. Τους είπα ότι ο κόσμος μάς πρόσφερε τεράστια αγάπη όταν ξεκινήσαμε και οφείλουμε να την ανταποδώσουμε σε εκείνους που ήρθαν, παρά τη δυσκολία και το φόβο, να μας τιμήσουν.

Το «Παρά πέντε» προβάλλεται ξανά στο MEGA κάθε Δευτέρα και Τρίτη βραδύ. Πέρυσι, κατά τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας του καναλιού, είχε μπει και πάλι στο στίβο της μάχης ξεπερνώντας σε τηλεθέαση ακόμα και τα καινούργια σίριαλ. Πώς νιώθεις για την τόσο μεγάλη αγάπη που έχει λάβει η σειρά;

Πέρυσι, κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, το παρακολουθούσα και εγώ. Ήταν πολύ όμορφο το αίσθημα ότι μία δουλειά που είχαμε δημιουργήσει τόσα χρόνια πριν κρατούσε ευχάριστη παρέα στον κόσμο. Μου έστελναν συνεχώς σχόλια γεμάτα αγάπη. Πάρα πολλά παιδιά, τα οποία δεν είχαν γεννηθεί ακόμη το 2005, βλέπουν τώρα το «Παρά πέντε», αγαπούν τους χαρακτήρες και μεγαλώνουν μ’ αυτούς – και αυτό μόνο χαρά μπορεί να μου δώσει. Από την περίοδο της πρώτης προβολής της σειράς, πίστευα ότι δεν είναι μόδα της εποχής ή της διετίας. Καταλάβαινα ότι δεν θα ξεφτίσει εύκολα. Τελικά έμεινε, όπως οι ελληνικές ταινίες, γιατί έχει αυτήν τη δυναμική.

Δουλεύεις παράλληλα μια καινούργια σειρά… Με δεδομένο ότι έχεις γράψει ήδη τα πρώτα επεισόδια, υπάρχει το ενδεχόμενο να τη δούμε στην επόμενη σεζόν;

Ετοιμάζω όντως μια καινούργια σειρά. Είμαι ευτυχισμένος για αυτήν τη δουλειά. Είναι μια κωμωδία και έχω γράψει ήδη ένα πολύ μεγάλο μέρος της. Στόχος μου είναι, όταν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, να έχω ολοκληρώσει το σενάριο. Ξεκίνησα να τη γράφω τον περασμένο Αύγουστο στις Σέρρες και μετά συνέχισα στην Αίγινα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Νιώθω ότι έχω εξελίξει τη γραφή μου. Το καταλαβαίνω διαβάζοντας το κείμενο. Το πότε και πού θα την παρακολουθήσετε θα το γνωρίζω σε λίγο καιρό. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε ώστε να μπορώ να σας πω περισσότερα.

Περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV που κυκλοφορεί!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement