Μαρίσα Τριανταφυλλίδου: «Ο Σιωπηλός δρόμος είναι ο ιδανικός συνδυασμός ταλέντου, ξεχωριστής παραγωγής και άφταστου σεναρίου…»

«Αισθάνομαι πολύ ωραία που βρίσκομαι σε αυτή την παραγωγή. Οι άνθρωποι της είναι εξαιρετικοί. Αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι σε αυτή την τελευταία αναγέννηση της τηλεόρασης. Η σειρά γίνεται με απολύτως κινηματογραφικούς όρους. Είναι πολύ όμορφη αίσθηση, ότι συναντιέσαι με τόσους ουσιαστικούς ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα. Οι ηθοποιοί είμαστε αγαπημένοι. Είναι μία πολύ ευτυχής συγκυρία…»

Advertisement

Η Μαρίσα Τριανταφυλλίδου λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της σειράς «Σιωπηλός δρόμος» στο Mega μιλάει αποκλειστικά στο 7ΜΕΡΕΣTV και τον Γιάννη Βίτσα για όλους και για όλα.

Κάνετε πολύ επιλεκτικά τηλεόραση. Ουσιαστικά νομίζω ότι σε πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε να σας δούμε από το «Δέκα». Πώς αισθάνεστε για την τηλεοπτική επιστροφή σας στο «Σιωπηλό δρόμο»;

Advertisement

Αισθάνομαι πολύ ωραία που βρίσκομαι σε αυτή την παραγωγή. Οι άνθρωποι της είναι εξαιρετικοί. Αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι σε αυτή την τελευταία αναγέννηση της τηλεόρασης. Η σειρά γίνεται με απολύτως κινηματογραφικούς όρους. Άλλωστε και ο σκηνοθέτης της είναι κινηματογραφιστής. Είναι πολύ όμορφη αίσθηση, ότι συναντιέσαι με τόσους ουσιαστικούς ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα. Ο ήχος, το make-up, τα μαλλιά, τα ρούχα, τα σκηνικά η σκηνοθεσία γίνεται από μία πλειάδα διαλεκτών και αξιόλογων επαγγελματιών. Οι ηθοποιοί είμαστε αγαπημένοι. Είναι μία πολύ ευτυχής συγκυρία.

Έχω αντιληφθεί ότι ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή σας να μην κάνετε τηλεόραση μέσα στα χρόνια.

Advertisement

Ήταν θέμα συγκυριών. Πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο γι’ αυτή την επιλογή. Σημασία έχει να σκεφτόμαστε το σήμερα. Οφείλω να αναφέρω ότι το παρόν είναι πολύ ευτυχές. Η παρούσα συγκυρία είναι πολύ ευοίωνη, ευνοϊκή και ευχάριστη.

Μιλήστε μου για την Ιουλία Καρούζου που υποδύεστε…

Είναι η νεότερη σύζυγος του Σπύρου Καρούζου από το δεύτερο γάμο του με τον οποίο και έχουν ένα παιδί μαζί τον Ορφέα. Όσον αφορά τους χαρακτήρες της σειράς παρατηρούμε με ενδιαφέρον πώς επηρεάζονται οι προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, πώς αλλάζουν οι δυναμικές τους μέσα σε ένα πλαίσιο πολύ συγκεκριμένο μυστηρίου και αγωνίας που δημιουργείται. Μέρος της δυναμικής όλων των χαρακτήρων του σιωπηλού δρόμου είναι και η Ιουλία Καρούζου

…Η οποία είναι καθηγήτρια μουσικής

Ναι αλλά έχει χρόνια να ασκήσει το επάγγελμα.

Υπερπροστατευτική με τον γιο της και αφοσιωμένη σύζυγος προσπαθεί να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη. Θα τα καταφέρει;

Θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί, με όποιον τρόπο μπορεί.

Ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά σας με την ηρωίδα;

Η υπέρ προστατευτικότητα νομίζω με τα παιδιά και αυτό το άνευ όρων δόσιμο χαρακτηρίζει επίσης και εμένα

Θα είναι πολύ διαφορετικός, ο χαρακτήρας της ηρωίδας στην ολοκλήρωση των επεισοδίων;

Νομίζω πως όλοι οι άνθρωποι ακόμα και από τη μία στιγμή στην άλλη μπορούμε να αλλάξουμε. Οι χαρακτήρες του σιωπηλού δρόμου θα έχουν μικρότερες ή μεγαλύτερες μετατοπίσεις και μετακινήσεις.

Ποιες στιγμές της προσωπικής σας διαδρομής θεωρείτε ότι ήταν κομβικές στο να αλλάξετε, εξελιχθείτε και προχωρήσετε;

Θεωρώ ότι η γέννηση των παιδιών μου είναι από τέτοιο γεγονός όπως και οι συναντήσεις με τους φίλους μου.

Επιστρέφω στον «Σιωπηλό δρόμο». Τι διαφορετικό θεωρείτε ότι έχει αυτή η σειρά; Για ποιο λόγο θα προτείνατε στους τηλεθεατές να την παρακολουθήσουν;

Πιστεύω ότι είναι ο ιδανικός συνδυασμός ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού, ξεχωριστής παραγωγής και άφταστου σεναρίου. Η ιστορίας και πλοκής της ίδιας σειράς είναι μοναδική.

Τους τελευταίους δύο μήνες πάρα πολλοί συνάδελφοί σας ηθοποιοί έχουν μιλήσει ανοιχτά για κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν βιώσει στο θέατρο.

Οι περιπτώσεις κακοποιητικών συμπεριφορών στον εργασιακό τομέα είναι ένα φαινόμενο συμβαίνει σε όλους τους χώρους και είναι πρέπει να το δούμε ουσιαστικά και να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε εν τη γενέσει του. Δεν έχει να κάνει απολύτως με το καλλιτεχνικό χώρο.

Τι λείπει από τη ζωή σας σήμερα;

Να βλέπω τον ορίζοντα.

Περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV που κυκλοφορεί.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement