Βίκυ Διαμαντοπούλου: «Η Σοφούλα θέλει να κλειστεί σε μοναστήρι γιατί νιώθει ντροπή»

Αν κάτι χαρακτηρίζει την ηρωίδα της αυτό είναι το μεγάλο της πείσμα το οποίο πλήρωσε και με το παραπάνω. Τώρα, η Σοφούλα από τις «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1 ετοιμάζεται να κάνει και πάλι εκείνο που θέλει, αυτή την φορά όμως για καλό της. Η Βίκυ Διαμαντοπούλου που την υποδύεται έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με την ερμηνεία της, μας αποκαλύπτει όλα όσα θα ακολουθήσουν στα προσεχή επεισόδια και είναι συνταρακτικά.

Advertisement

Πόσα έχουν αλλάξει στη ζωή σας μετά την εισβολή της… Σοφούλας στην καθημερινότητά σας;

«Η Σοφούλα ήρθε σε μια περίοδο δύσκολη για όλους μας όποτε με βοήθησε στο να περάσει αυτός ο χρόνος δημιουργικά. Η καθημερινότητα μου αυτή την στιγμή καθορίζεται περισσότερο από τα πολιτικοκοινωνικά δρώμενα, ωστόσο με την δουλειά αυτή έχω έναν λόγο να είμαι χαρούμενη και να ελπίζω».

Advertisement

Σας ξάφνιασε η δύναμη της τηλεόρασης και η αναγνωρισιμότητα που ήρθε με τη συμμετοχή σας σε μια τόσο δημοφιλή σειρά;

«Η καραντίνα έχει συμβάλει στο να έρθει πολύ ομαλά αυτό στην ζωή μου. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχουν στιγμές που συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που πλέον μπορεί να μιλούν για μένα χωρίς να τους γνωρίζω προσωπικά και αυτό είναι κάπως περίεργο, αν όχι τρομακτικό. Ωστόσο, δεν με έχει απασχολήσει το κομμάτι αυτό ιδιαίτερα».

Advertisement

Η αλήθεια είναι πως η Σοφούλα δεν έχει… τη συμπάθεια του τηλεοπτικού κοινού. Το εισπράξετε; Τι μηνύματα λαβαίνετε;

«Ναι κάτι έχω καταλάβει (γελάει). Το να ταυτίζονται οι άνθρωποι με ένα προϊόν είτε είναι τηλεόραση, είτε θέατρο είναι θετικό. Το πως διαχειρίζεται ο καθένας την ταύτιση είναι άλλο θέμα. Έχω εισπράξει όμορφα μηνύματα, καυστικά που πηγάζουν από χιούμορ, αλλά και κάποια προσβλητικά. Με τα τελευταία δεν ασχολούμαι γιατί αρνούμαι να καταλάβω και να μπω στον «κόσμο» του ιντερνετικού hate (μίσους)».

Μετά την καταδίκη του Βόσκαρη, κι αφού κατάλαβε από πρώτο χέρι τι εστί Μάνος, η Σοφούλα επέστρεψε στο χωριό. Εκεί τι έχει να αντιμετωπίσει;

«Τον εαυτό της πάνω από όλα. Αυτό θα είναι και το πιο δύσκολο. Πώς θα συγχωρήσει και θα αγαπήσει η ίδια τον εαυτό της. Η κακοποίηση ήρθε σε μια ηλικία που ο χαρακτήρας διαμορφώνεται ακόμα και τα ένστικτα είναι πολύ έντονα. Σε κάθε βλέμμα που θα συναντά θα βλέπει ξανά και ξανά την ιστορία της, τις αποφάσεις της και ένα μεγάλο «καλά να πάθεις» και επειδή είναι αρκετά ευάλωτη δεν μπορεί να αναγνωρίσει ποσό λάθος είναι».

Ο Άγγελος συνεχίζει να είναι δίπλα της;

«Πέρασαν αρκετά και οι δυο. Δεν έζησε δύσκολες στιγμές μόνο η Σοφούλα αλλά και ο Άγγελος. Πάντα ήταν δίπλα της απλά αυτή την φορά η Σοφούλα θα προσπαθήσει να τον προστατέψει κρατώντας απόσταση από αυτόν».

Παραδέχεται ότι του χρωστάει και πως έκανε πολλά για χάρη της;

«Φυσικά! Ήταν ο μόνος άνθρωπος που δεν την άφησε λεπτό από τα μάτια του. Είναι ένα κορίτσι με πείσμα, αλλά μπορεί να αναγνωρίσει το καλό στους άλλους. Έτσι άλλωστε ξεκίνησαν όλα, πιστεύοντας και ψάχνοντας το καλό στον Βόσκαρη».

Στο χωριό θα αρχίσουν να μιλούν για τη Σοφούλα «οι κακές γλώσσες». Εκείνη πώς συμπεριφέρεται;

«Είναι λογικό ένα τόσο μεγάλο συμβάν να γίνει το πρώτο θέμα σε ένα μικρό χωριό. Η Σοφούλα αυτό το γνωρίζει και το καταλαβαίνει. Θα νιώσει άβολα με την ύπαρξη της και ντροπή γι’ αυτό θέλει να κλειστεί σε μοναστήρι».

Πώς θα αντιδράσουν οι γονείς της;

«Αυτή η απόφαση θα έρθει για να αποφύγει τα παραπάνω συναισθήματα. Η ιστορία έχει δείξει ότι θα κάνει πάντα εκείνο που θέλει, αυτή την φορά όμως αυτό είναι για καλό της και οι γονείς της θα το αναγνωρίσουν. Υπάρχει μια απίστευτη ηρεμία σε αυτά τα μέρη είτε πιστεύεις είτε όχι, και αυτό θα την βοηθήσει να πατήσει ξανά στα πόδια της».

Καθώς η ηρωίδα σας εμμένει στην απόφασή της, ο Άγγελος καταλαβαίνει πιο πρόσωπο την οδήγησε σε αυτήν την απόφαση και αναλαμβάνει δράση. Τι κάνει;

«Πάντα βρίσκουν τον δρόμο τους ο ένας στον άλλον. Αυτή την φορά όμως δεν γνωρίζω τι θα συμβεί, είμαι και εγώ πολύ περίεργη να μάθω πως θα εξελιχθεί αυτό».

Υπάρχει μέλλον σε αυτή τη σχέση; Θα βάλουν και οι δύο στην άκρη τον εγωισμό τους;

«Όταν αγαπάς κάποιον αυτό δεν αλλάζει. Ακόμη και αν χωρίσουν οι δρόμοι, η αγάπη μένει. Δεν μπορείς να «ξεαγαπήσεις» κάποιον. Το αν μπορείς να τον συγχωρήσεις είναι άλλο θέμα. Θα μπορέσουν να είναι μαζί μόνο αν καταφέρουν και οι δυο τους να συγχωρήσουν τον ίδιο άνθρωπο, την Σοφούλα».

Για τον Άγγελο είναι πιο δύσκολο;

«Αν με ρωτούσατε πριν την κακοποίηση της Σοφούλας θα σας έλεγα ναι. Όπως και να ‘χει, το να συνεχίζεις να προστατεύεις τον άνθρωπο που σε πλήγωσε, θέλει πολύ κουράγιο. Προς το παρόν η Σοφούλα έχει πολύ δουλειά να κάνει ακόμα με τον εαυτό της για να επανέλθει σε μια «κανονικότητα». 

Ζηλεύει τώρα που στη ζωή του Άγγελου φαίνεται να έχει μπει μια νέα κοπέλα του χωριού;

«Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο για εκείνη να βλέπει την πρώτη της σχέση, τον πρώτο της έρωτα να κάνει μια νέα αρχή. Φυσικά δεν μπορεί πολύ εύκολα να το παραδεχτεί. Είναι η σειρά της να τον αφήσει και να του δώσει χώρο και χρόνο. Θέλει να είναι χαρούμενος ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι μακριά της».

Με τον Βόσκαρη κόβει κάθε επαφή;

«Φυσικά, μέχρι το σημείο που γνωρίζω τουλάχιστον. Το «μετά» είναι στο χέρι των σεναριογράφων».

Εκείνος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της;

«Για την ώρα όχι. Έχει μεγαλύτερα προβλήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί».

Η Ελένη στο παρελθόν προσπάθησε να προειδοποιήσει και να προστατεύσει τη Σοφούλα. Μετά τα όσα συνέβησαν μπορούν αυτές οι γυναίκες θα έρθουν κοντά;

«Έχουν υποστεί βία και οι δυο από τον ίδιο άνθρωπο. Μπορούν και οι δυο να νιώσουν ακριβώς αυτό που νιώθει και η άλλη. Αυτό και μόνο διαγραφεί αυτόματα όλες τις ανόητες φασαρίες που υπήρξαν».

Θα είστε στο καστ και την επόμενη σεζόν;

«Δεν έχουμε ακόμα επίσημη ανακοίνωση. Ελπίζω και εγώ να προχωρήσουμε!».

Στο TV24 που κυκλοφορεί από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement