Xαιρέτα μου τον Πλάτανο – Δήμητρα Στογιάννη: «Η Αγγέλα ερωτεύεται το Θοδωρή και δίνει διαζύγιο στον Παππά…»

Ο ξεχωριστός ρόλος της παπαδιάς, που επανέρχεται στο «Πλάτανο» αναστατώνοντας τη ζωή των κατοίκων, αλλά και διαταράσσοντας την ισορροπία μεταξύ της Κικής και του ιερέα του χωριού, η μοναδική συνεργασία της με την Πηνελόπη Πιτσούλη, ο Σάκης Μπουλάς, ο εργασιακός εκφοβισμός στο θέατρο αλλά και όλα όσα την έχουν διδάξει τα παιδιά της. Η Δήμητρα Στογιάννη μιλά από καρδιάς στο 7ΜΕΡΕΣTV και τον Γιάννη Βίτσα.

Advertisement

Ξεκινώ με το ρόλο της Αγγέλας της όμορφης παπαδιάς που επιστρέφει στον Πλάτανο και ετοιμάζεται να ταράξει τη ζωή του χωριού και των ανθρώπων του!

Είναι μία παπαδιά διαφορετική από τις άλλες. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη γυναίκα εξαιρετικά δυναμική και σέξι. Έχει τσαμπουκά απέναντι στη ζωή και αρπάζει τις ευκαιρίες που τις δίνονται. Βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να κάνει αυτό που θεωρεί η ίδια καλό για τον εαυτό της.

Advertisement

Βέβαια οι ανοιχτοί λογαριασμοί του παρελθόντος την ακολουθούν στον Πλάτανο. Πώς αντιμετωπίζεται από τον παππά με το που φθάνει στο χωριό;

Ο παππάς έχει μείνει αρκετό καιρό μόνος του. Πλέον έχουν αρχίσει να ξυπνούν μεταξύ αυτού και της Κικής συναισθήματα. Συνάπτουν μία πολύ αθώα αλλά και βαθιά σχέση. Με το που φθάνει η Αγγέλα στο χωριό διαταράσσει την ισορροπία που έχουν μεταξύ τους. Εκείνος παλεύει μέσα του. Ξέρουμε ότι παρά το ότι ζητά να πάρει διαζύγιο από την Αγγέλα δεν είναι δυνατόν να παντρευτεί ξανά μία άλλη γυναίκα. Η Αγγέλα μετέρχεται όσους τρόπους μπορεί να βρει για να τον διεκδικήσει. Στην πραγματικότητα δε θέλει τον Παππά επειδή επιθυμεί να είναι μαζί πάλι αγαπημένοι, αλλά εγωιστικά επειδή δε μπορεί να αποδεχθεί ότι ο δικός της άνθρωπος, αυτός που κάποτε ερωτεύθηκε είναι με μία άλλη γυναίκα και αισθάνεται συναισθήματα για εκείνη. Έτσι τη βλέπουμε να εισχωρεί σ’ αυτή την σχέση και να διεκδικεί τον πρώην άνδρα της. Τόσο με ευγενείς, όσο και με πιο σατανικούς τρόπους δεν του δίνει το διαζύγιο. Δεν του κάνει το χατίρι να προσφέρει την ελευθερία του. Θέλει σώνει και καλά να τον κρατήσει δίπλα της εγωιστικά και μόνο. Στην πραγματικότητα τον εκδικείται γιατί η Αγγέλα δε ζήτησε ποτέ να γίνει πρεσβυτέρα. Ήταν ερωτευμένη με έναν άνθρωπο, ο οποίος αποφάσισε να γίνει ιερέας, ενώ εκείνη στην πραγματικότητα δεν ήθελε να ακολουθήσει αυτή τη ζωή.

Advertisement

Βέβαια στα επεισόδια που θα προβληθούν στις αρχές της επόμενης σαιζόν θα ερωτευθεί το Θοδωρή και θα δώσει ακόμα και το διαζύγιο στον Παππά προκειμένου να ανοιχτεί ο δρόμος για την σχέση της με εκείνον.

Είναι ένα ωραίο σπόιλερ αυτό που λέτε. Θα συμβεί αργότερα. Προς το παρών οι θεατές θα δουν την Αγγέλα να εισβάλει ως οδοστρωτήρας στο χωριό. Η τύχη θα είναι με ένα τρόπο μαζί της γιατί μαθαίνει από τη ψυχομάνα της Μάρμω, που τη φιλοξενεί το μυστικό για τις τρούφες. Έτσι θα αρπάξει μία ακόμη ευκαιρία.

Πώς είναι η συνεργασία σας με την Πηνελόπη Πιτσούλη;

Εξαιρετική. Με την κυρία Πιτσούλη έχουμε παίξει στο «Αυστηρώς κατάλληλο». Ήταν μία υπέροχη συγκυρία. Αγαπηθήκαμε πολύ. Εδώ έχουμε μία ακόμη ουσιαστική σχέση. Η Αγγέλα είναι συνέχεια της Μάρμως. Έχει πάρει την τρέλα, τη δύναμη, τον τσαμπουκά της. Είναι πολύ ωραία η σχέση που υπάρχει ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο χαρακτήρες..

Εδώ και τρεις μήνες έχει έρθει στη δημοσιότητα μία σειρά καταγγελιών συναδέλφων σου αναφορικά με τον εργασιακό εκφοβισμό στο χώρο του θεάτρου. Συνέβη ποτέ κάτι αντίστοιχο κατά τη διαδρομή σου;

Δε μου συνέβη κάτι πολύ τρανταχτό. Μάλλον ήταν θέμα τύχης. Όλα αυτά είναι πολύ δυσάρεστα. Υπάρχει παράνοια σε όλους τους χώρους. Χαίρομαι που βγήκαν τα θύματα και εξομολογήθηκαν όσα συνέβησαν και εύχομαι στο μέλλον να ελαχιστοποιηθεί αυτό το φαινόμενο.

Είσαι μητέρα δύο παιδιών. Ο γιος σου είναι επτά ετών και η κόρη σου έξι. Πόσο έχουν αλλάξει τη ζωή σου τα παιδιά σου;

Ραγδαία. Έχει απόλυτα διαφοροποιηθεί η ζωή μου. Έχω περιορίσει τις προσωπικές εξόδους και δουλειές. Είμαι εξαιρετικά επιλεκτική. Κάνω αυτό που με εκφράζει και με καλύπτει απολύτως καλλιτεχνικά και οικονομικά. Προτεραιότητα μου αποτελούν πάντοτε η οικογένεια και τα παιδιά μου.

Τι σε έχουν διδάξει τα παιδιά σου;

Βλέπω τον εαυτό μου μέσα από τα παιδιά μου ειδικά στο μεγάλο γιο μου που μου μοιάζει αρκετά στον χαρακτήρα. Παρατηρώ πολλά στοιχεία του, που τα αναγνωρίζω στον εαυτό μου. Με μαθαίνω νομίζω καλύτερα μέσω των παιδιών μου. Εισπράττω αδιαπραγμάτευτη αγάπη και αυτό είναι απερίγραπτο, μοναδικό, θεϊκό!

Περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement