Eurovision 2021: Τι αναφέρει η ανακοίνωσή της η EBU για το θέμα που σκίασε τη νίκη των Ιταλών;

Ανακοίνωση εξέδωσε η EBU μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην Eurovision, ότι δηλαδή οι Ιταλοί νικητές έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών στο Green Room. Oι νικητές ανέφεραν πως δεν έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών και ότι ο Daminano έσκυψε στο επίμαχο πλάνο με σκοπό να μαζέψει ένα σπασμένο ποτήρι.

Advertisement

Τώρα τόσο η EBU όσο και το ιταλικό συγκρότημα Måneskin σπεύδουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

H EBU στην ανακοίνωση της αναφέρει: «Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των Ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Green Room. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι χθες το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU. Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις» αναφέρει η ανακοίνωση.

Advertisement

Νέα απάντηση από το ιταλικό συγκρότημα

To συγκρότημα μέσα από την σελίδα του στο Instagram γράφει: «Είμαστε σοκαρισμένοι, επειδή κάποιοι λένε πως ο Damiano παίρνει ναρκωτικά. Είμαστε εναντίον των ναρκωτικών και δεν έχουμε χρησιμοποιήσει πότε κοκαΐνη. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τεστ επειδή δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Είμαστε εδώ για να παίξουμε την μουσική μας και είμαστε χαρούμενοι για την νίκη μας στην Eurovision και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας υποστήριξαν. Η Ροκ ποτέ δεν πεθαίνει. Σας αγαπάμε».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement