Γιάννης Πάριος: Δείτε όσα αποκάλυψε για τους γάμους, τα παιδιά του, τον έρωτα, την μοναξιά

Ο πιο ερωτικός Έλληνας τραγουδιστής, ο Γιάννης Πάριος φιλοξενήθηκε χθες στο «Ενώπιος Ενωπίω». Μίλησε με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα πάντα! Τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, τους ανθρώπους που τον στήριξαν, τα παιδιά του, τους γάμους που «ποτέ δεν του πήγαιναν» και την μοναξιά.

Advertisement

Στη χθεσινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στο πώς «βαφτίστηκε» και καθιερώθηκε στο χώρο ως Γιάννης Πάριος:

«Νονοί του ονόματος ήταν πολλοί. Και ο Μάκης Μάτσας και εγώ και ο Γιώργος ο Κατσαρός. Στην αρχή σκεφτόμασταν να με πουν «Παριανό», αλλά υπήρχε ήδη ένας τραγουδιστής στη Βάρη με το όνομα αυτό».

Advertisement

Όπως είπε ο πρόεδρος της Minos EMI, Μάκης Μάτσας που μίλησε στην εκπομπή για τον μεγάλο ερμηνευτή:

«Η φωνή του Γιάννη με εντυπωσίασε και του πρότεινα να κάνουμε ένα συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας. Όταν τον ρώτησα πως τον λένε και μου αποκάλυψε το πραγματικό του όνομα, του είπα: «το Βαρθακούρης είναι τόσο σκληρό όνομα σε σχέση με τη βελούδινη φωνή σου». Όταν μου είπε ότι είναι από την Πάρο, τότε σκέφτηκα το «Γιάννης Πάριος». Και έτσι βαφτίστηκε το «Γιάννης Πάριος».

Advertisement

Στη διάρκεια της εκπομπής μίλησε και ο γιος του Χάρης Βαρθακούρης και τότε αποκάλυψαν πώς γράφτηκε η μεγάλη επιτυχία «Γέμισε η ζωή μου βράδια αξημέρωτα»:

«Ήμασταν στην Πάρο και ο Χάρης έγραφε όλο το βράδυ στο διπλανό σπίτι. Υποτίθεται ότι ήμασταν ψιλοτσακωμένοι τότε. Και έρχεται και κάθεται στο πιάνο μου και παίζει μία μελωδία και τρελάθηκα. Το ακούω και του λέω: «ωραία μελωδία» και γυρνάει και μου κάνει: «γράψε ντε κανέναν στίχο»” ανέφερε ο Γιάννης Πάριος. «Και αυτό το τραγούδι είναι από τις τελευταίες του επιτυχίες, είναι το «Γέμισε η ζωή μου βράδια αξημέρωτα».

Ο μοναδικός ερμηνευτής αναφέρθηκε συγκινημένος και στους γονείς του Μαρουσώ και Χαραλάμπη, λέγοντας:

«Kαι η μητέρα μου και ο πατέρας μου είχαν ωραία φωνή. Ο πατέρας μου ήταν άγιος άνθρωπος. Ο άγιος Χαραλάμπης. Ο πατέρας μου όταν είχε νεύρα η μάνα μου έφευγε για να μην τσακωθούν. Η μάνα μου ήταν ο καπετάνιος όπως είναι σε κάθε υγιές σπίτι. Εγώ ήμουν μπαμπάκιας, όχι μαμάκιας. Της έδινες 1000 δραχμές και τα έξοδά μας ήταν 1200. Της έφταναν και κράταγε και δυο κατοστάρικα στην άκρη. Δεν ξέραμε τι είναι το χορτάτος για να πεινάσουμε».

Κι όπως αποκάλυψε στον Νίκο Χατζηνικολάου: «Στο νέο μου δίσκο έχω γράψει ένα τραγούδι για τη μάνα μου. Αυτά τα τραγούδια τα είχε ξεχασμένα σε κασέτες».

Για τους γάμους που έκανε είπε με ειλικρίνεια:

«Παντρεύεσαι έναν άνθρωπο γιατί τον αγαπάς. Και παντρεύεσαι έναν άνθρωπο γιατί σέβεσαι τα παιδιά. Ο γάμος ποτέ δεν μου πήγαινε, ή δεν τον πήγαινα… Δεν είχα χρόνο να αφιερώσω στα παιδιά μου. Τους αγαπάω και τους στηρίζω. Έχω 4 φίλους, όχι παιδιά!»

Και αναφέρθηκε και στη μοναξιά την οποία έχει τραγουδήσει μοναδικά:

«Ο έρωτας δεν είναι πάντα καλός, υπάρχει και αρρωστημένος έρωτας. Η μοναξιά είναι αδελφή μου. Δεν είναι μοναξιά να κοιμάσαι μόνος το βράδυ. Μοναξιά είναι να σε ξεχνάνε…»

Ενώ μίλησε και για τον έρωτα που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή του:

«Δεν μου άρεσε ποτέ η έκφραση του ερωτευμένου. Όταν με ρωτούσαν αν είμαι ερωτευμένος πάντα τους απαντούσα είμαι «καλά». Γιατί ο έρωτας δεν είναι πάντα υγιής, είναι και άρρωστος. Η αγάπη είναι έμπνευση. Ο έρωτας είναι ανεξέλεγκτος παίρνεις τα βουνά, η αγάπη είναι πεδιάδα. Αν είχα μπροστά μου το θηλυκό, που λέγεται «Ζωή», θα του έλεγα ευχαριστώ από την ψυχή μου. Ήταν πάρα πολύ καλό μαζί μου».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement