H Λίνα Μενδώνη σπάει τη σιωπή της για Λιγνάδη: «Eίναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος – Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε…»

Στον Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Λίνα Μενδώνη μιλώντας με αφορμή τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Η υπουργός Πολιτισμού κατέθεσε το πρωί μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Advertisement

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη είπε: «Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα, όταν τοποθετήσαμε τον Λιγνάδη στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου βγάλαμε προκήρυξη. Με αντίστοιχες προκηρύξεις θα τοποθετούνται οι διευθυντές των οργανισμών. Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή.

Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά τη συνέντευξη του Ν.Σ». Όπως τόνισε “ο Πρωθυπουργός δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως κι εγώ».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement