Η πρώτη ρακέτα του Στέφανου Τσιτσιπά σε ηλικία 9 ετών

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μας έχει δώσει πολλές νίκες και χαρές και μαζί με την Μαρία Σάκκαρη μας έκαναν σαν λαό να στρέψουμε το βλέμμα μας στο τένις.

Advertisement

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα τένις όταν ήταν έξι ετών αλλά την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα την πήρε ένα βράδυ στην ηλικία των 9 ετών που ξύπνησε μέσα στην νύχτα τον πατέρα του και του είπε: « Έχω να σου πω κάτι. Θέλω να γίνω τενίστας. Μ αρέσει ο ανταγωνισμός , μ αρέσει η πρόκληση.»

Από τότε λοιπόν, φτάσαμε μέχρι σήμερα που ο Στέφανος προκρίθηκε το 2018 στον τελικό του Rogers cup.Το 2019 πέρασε στους ημιτελικούς του Australian open.Επίσης το 2019 προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Μασσαλίας και νίκησε.

Advertisement

Το 2019 κέρδισε στον τελικό του millennium Estoril open, αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος για τον Έλληνας πρωταθλητή.

Την ίδια χρονιά κέρδισε τον μεγάλο τελικό των APT finals που διεξήχθησαν στο Λονδίνο και βγήκε 5ος στην παγκόσμια κατάταξη.

Advertisement

Στις 18 Απριλίου του 2021 κερδίζει στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters κι έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κατακτά τίτλο Masters.

Στις 11 Ιουνίου του 2021 δεν καταφέρνει να πάρει το Ρολάν Γκαρός και βγαίνει δεύτερος. Όμως για 2μιση ώρες έδωσε πολύ σκληρή μάχη και μας έκανε πολύ περήφανους.

Και για τον Στέφανο Τσιτσιπά αυτή είναι μόνο η αρχή. Είναι μόλις 22 ετών και έχει πολλά να δώσει.

Γούρι του; Ίσως η πρώτη του ρακέτα, που με αυτήν άρχισε να προπονείται επαγγελματικά στα 9 του χρόνια κι εμείς σας την παρουσιάζουμε.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement