Μαίρη Μηνά: «Ο ρόλος της Αγγελικής είναι για μένα ρόλος ζωής»

«Ο ρόλος της Αγγελικής είναι για μένα ρόλος ζωής» αποκαλύπτει η Μαίρη Μηνά στη Ναταλία Γερμανού και το «Καλύτερα δε γίνεται», σήμερα, Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης μεστή, ουσιώδη κι αποκαλυπτική.

Advertisement

Η πρωταγωνίστρια που υποδύεται την Αγγελική στην ομώνυμη σειρά του Alpha, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και τους τηλεθεατές με την συγκλονιστική ερμηνεία της στον ρόλο.  Έναν ρόλο ο οποίος διαθέτει εναλλαγές, εκπλήξεις, θέτει την ηρωϊδα απέναντι σε καθοριστικά ερωτήματα και κινείται σε μια ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ του φωτός και του σκότους της ανθρώπινης ύπαρξης.

Πώς όμως λειτούργησε όταν της έγινε η πρόταση από την  Alpha, για να παίξει  στην «Αγγελική»; «Το σκέφτηκα πολύ πριν δεχθώ τον ρόλο της Αγγελικής» απαντά η Μαίρη Μηνά. «Κάναμε μία συνάντηση με την παραγωγή και τον σκηνοθέτη, μιλήσαμε εφ όλης της ύλης, για το ποιος θα είναι ο ρόλος, η ιστορία. Πήρα τον χρόνο  μου πριν απαντήσω, για να το δω εάν μπορώ να το υποστηρίξω, γιατί ήταν για μένα τότε ένα μεγάλο άλμα.  Τελικά πήρα την απόφαση… ομοιοπαθητικά γιατί, εάν μας έμαθε κάτι το 2020 είναι ότι όλα είναι πιθανά, μπες σε αυτό που σε τρομάζει και Ίδωμεν!».

Advertisement

Μιλώντας για το τι θαυμάζει στην Αγγελική , τονίζει ότι «στην Αγγελική αυτό που εκτιμώ και ζηλεύω είναι το θάρρος της που φτάνει στα όρια του θράσους. Ναι, μεν προκύπτει από ένα βαθύ τραύμα, αλλά  το τραύμα της είναι το καύσιμο. Ο τρόπος που ενεργεί έχει θάρρος και ψυχραιμία, σαν  ένας ψυχρός εκτελεστής. Το θαυμάζω αυτό με την έννοια της πυγμής, της πειθαρχίας και της απόφασης». Δεν της αρέσει το ότι η ίδια, η Αγγελική  «βάζει τρικλοποδιά στον εαυτό της. Μπαίνει σε μια περίπλοκη συνθήκη θεωρώντας ότι θα πετύχει κάτι,  και πέφτει  στην παγίδα που η ίδια φτιάχνει για τους άλλους. Αλλά κι αυτό από το τραύμα της προκύπτει». 

Απαντώντας σε ερωτήσεις συμπρωταγωνιστών της στην «Αγγελική» (Γ.Χρυσοστόμου, Π.Βλάχου, Αλ.Πέρρου, Ν.Μπουλέ) για τον ποιο ρόλο θα ήθελε να υποδυθεί, η Μαίρη Μηνά  υπογράμμισε ότι  τον σημαντικότερο ρόλο… « τον βιώνω τώρα… Συμβαίνει τώρα. Το ότι παίζω την Αγγελική, μια ηρωϊδα η οποία έχει  πολύ υλικό για δημιουργία…. Έχω αγάπη στους ρόλους που έχουν βάθος και σκοτάδι κι η Αγγελική το έχει αυτό. Παίζω έναν  ρόλο που κάπως τον είχα ευχηθεί, χωρίς να  έχω τον συγκεκριμένο  στο μυαλό. Μου αρέσουν τα δίπολα,  οι χαρακτήρες που είναι δυσυπόστατοι, που έχουν φως και σκοτάδι μαζί. Ο ρόλος της  Αγγελικής είναι για μένα ρόλος ζωής».

Advertisement

Όσον αφορά στις εξελίξεις, στη σχέση της Αγγελικής με τον Στέφανο… «ο Στέφανος, μετά τη σκηνή στον σταύλο όπου κρυφακούει τον καυγά της Αγγελικής με τον Μιχάλη και τις υποψίες του Μιχάλη ότι η Αγγελική είναι ερωτευμένη με τον Στέφανο,  λαμβάνει μία πληροφορία σχετικά με τα αισθήματα της Αγγελικής ως προς αυτόν. Ένα σποράκι μπαίνει στο μυαλό του κι αυτό θα  έχει συνέπειες…». Η σχέση της με τον Μιχάλη «ήταν μία επανένωση που είχε πολλές σκιές…. Δυσκολεύονται και ο δύο να μπουν σε κάτι αρμονικό».

Η Μαίρη Μηνά μίλησε  στη Ναταλία Γερμανού επίσης για:

-Τις σπουδές της: «Ήθελα πολύ να ασχοληθώ, να  εμπλακώ με τα ανθρωπιστικά επαγγέλματα…. Έγινα κοινωνική λειτουργός, μου φαινόταν σα μια φυσική απόρροια της περιέργειάς μου, των ενδιαφερόντων μου. Και η δραματική σχολή κάπως έτσι προέκυψε… Η υποκριτική, το θέατρο, επίκεντρο τον άνθρωπο έχει».

Την αγάπη της για το κέντρο της πόλης : «Ο εθισμός στην κίνηση και το κέντρο είναι άλλο πράγμα… Αρχίζει όμως και με κουράζει, βλέπω πολύ γοητευτική την ιδέα να πάω σε κάποιο προάστιο».

-Για την σχέση της με την τηλεόραση, μέχρι να παίξει στην Αγγελική: «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω τηλεόραση. Δεν ήταν εύκολο για μένα λόγω έκθεσης αλλά δεν  ήμουν απορριπτική. Είχα μία φοβία απέναντι στην έκθεση».

-Για τον  ελεύθερο χρόνο της: «Όταν υπάρχει ο χρόνος μου αρέσει να διαβάζω, να ακούω μουσική».

-Για την επιθυμία της να παίξει σε μια κωμωδία: «Θέλω να παίξω σε κωμωδία».

Δείτε το απόσπασμα εδώ

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement