Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Έχω αποπειραθεί 30 φορές να αυτοκτονήσω…»

Συγκλονίζει για άλλη μια φορά με την εξομολόγηση της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Advertisement

Αυτή τη φορά η κόρη του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρεται στο βιβλίο της με τίτλο «Οι αναμνήσεις ενός κοριτσιού» το οποίο αφηγείται μεταξύ άλλων και όλες τις στιγμές απελπισίας που βίωσε.

Όπως αποκαλύπτει, το κείμενο με το οποίο αρχίζει το βιβλίο έχει γραφτεί όταν γλίτωσε από το ψυχιατρείο. Όπως λέει χαρακτηριστικά:

Advertisement

«Δεν υπήρχε ψυχική ασθένεια, υπήρχε μια καταγγελία ότι εγώ δεν είμαι καλά. Φοβήθηκαν όταν έκανα απόπειρα αυτοκτονίας και έδωσε εντολή ο μπαμπάς μου – γιατί δεν γινόταν αλλιώς- να παρέμβει ο εισαγγελέας για να με πάνε μέσα. Οι αυτοκτονίες ήταν πάντα μέσα στη ζωή μου. Έχω αποπειραθεί 30 φορές να βάλω τέλος στη ζωή μου».

Όταν ρωτήθηκε για το ποια ήταν η αντίδραση του πατέρα της είπε:

Advertisement

«Υπέφερε. Όταν το πρωτοδιάβασε- τώρα το διαβάζει για πέμπτη φορά- μου λέει: “Ξέρεις τι με συγκλόνισε; Οι αυτοκτονίες. Δεν αντέχω. Υπέφερα και υποφέρω”, Ε… πατέρας είναι»

Η ίδια αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους αποζητούσε την λύτρωση με αυτό τον τρόπο:

«Την πρώτη απόπειρα την έκανα στην εφηβεία. Είχα μανία να κόβω βαθιά τα χέρια μου. Γυρίζω συχνά πίσω και πραγματικά νιώθω πόσο όμορφα περνούσαμε ακόμη κι όταν οι συνθήκες ήταν δύσκολες, όπως εκείνες όταν ήμασταν στη Ζάτουνα. Ήμασταν δίπλα σε έναν πατέρα που έκανε φυλακή και βασανιζόταν. Ήμασταν όμως πάντα ασφαλείς κοντά στους γονείς μας και παίρναμε πολλή αγάπη. Ήμουν ένα άτομο μοναχικό και απαισιόδοξο. Έχω αυτά τα δύο άκρα. Ήθελα να είμαι δυνατή, να απολαμβάνω τη ζωή. Έκανα πάρτι, παιδιά, έζησα έντονα και από την άλλη υπάρχει μέσα μου η απαισιοδοξία που με παρέσυρε και που δεν σταματάει ποτέ. Ακόμη και τώρα, γιατί δεν είναι ωραία αυτά που συμβαίνουν και αυτά που ζούμε».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement