«Άγριες Μέλισσες» – Ελένη – Ασημίνα και Δρόσω: Οι γυναίκες που ξεχώρισαν σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία

Μπορεί να έφτασαν μέχρι το έγκλημα όμως οι αδελφές Σταμίρη κατάφεραν να υψώσουν το ανάστημα τους στην ανδροκρατούμενη κοινωνία του Διαφανίου. Η Ελένη, η Ασημίνα και η Δρόσω από τις Άγριες Μέλισσες είναι τρεις γυναίκες διαφορετικές με τα πάθη τους και με τη δική τους προσωπική ιστορία η κάθε μία. Κατάφεραν να ξεπεράσουν σημαντικά εμπόδια και τις περισσότερες φορές ήταν ενωμένες σαν μια γροθιά.

Advertisement

Τι δηλώνει για εκείνες η σεναριογράφο της σειράς, Μελίνα Τσαμπάνη. Μιλώντας στο ladylike παλαιότερα αναφέρθηκε στους 3 αγαπημένους ρόλους, στην έμπνευση της, στην θέση των γυναικών και στις διαφορές που έχουν οι αδελφές Σταμίρη.

Υπήρχαν συγκεκριμένα προσωπικά πρότυπα γυναικών (πχ γυναίκες εντός της οικογένειάς σας) από τα οποία αντλήσατε στοιχεία για τις ηρωίδες σας;

Advertisement

Τα στοιχεία των χαρακτήρων τα αντλώ από παντού. Από οτιδήποτε μπορεί να με εμπνεύσει. Από γυναίκες που έχω ζήσει μαζί τους κι έχω μεγαλώσει κοντά τους, από γυναίκες που βλέπω γύρω μου, ακόμα κι από τον ίδιο μου τον εαυτό. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη «συνταγή» σ’αυτό. Εκείνο που μ’ ενδιαφέρει είναι να δημιουργώ χαρακτήρες ανθρώπινους και πολυδιάστατους.

Πώς δομήσατε τον χαρακτήρα της Ελένης; Θα μπορούσε να υπάρχει μία τέτοια γυναίκα στην Ελλάδα του 1958;

Advertisement

Η Ελένη ήταν από την αρχή το επίκεντρο της ιστορίας. Μια γυναίκα που υψώνει ανάστημα μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Δυναμική, πεισματάρα, δίκαιη, απόλυτη, ακόμα και ξεροκέφαλη κάποιες φορές. Ήθελα να υπερβαίνει τα όρια, να κάνει πράγματα που ακόμα και μια δυναμική γυναίκα στη σημερινή εποχή μπορεί να διστάζει να κάνει.

Ποιες οι διαφορές της Ελένης, της Ασημίνας και της Δρόσως;

Η Ελένη είναι ο βράχος της οικογένειας. Τα θεμέλια που στηρίζουν όλο το οικοδόμημα, ο άνθρωπος που μπορούν οι αδερφές της να στηριχτούν. Η Ασημίνα ήταν για μένα πάντα η καρδιά της οικογένειας. Τρυφερή, προστατευτική, καλοσυνάτη.
Πολλοί μπορεί να τη θεωρούν αδύναμη και ότι συμπεριφέρεται σα θύμα, αλλά για ‘μένα δεν είναι αυτό η Ασημίνα.

Και η Έλλη Τρίγγου επίσης υπέροχη στην ερμηνεία της, φέρνει μοναδικά αυτόν τον κρυφό δυναμισμό της Ασημίνας. Έχει μια τεράστια συναισθηματική νοημοσύνη και έχει επιλέξει συνειδητά να μη μιλάει σε κάποιες άσχημες καταστάσεις που βιώνει.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement