Ανέστης Βλάχος: Ο εγγονός του έβαλε τα ράσα και απαρνήθηκε την κοσμική ζωή – Οι πρώτες εικόνες του ως Ιερέας

Να απαρνηθεί την κοσμική ζωή και να βρεθεί στους κόλπους της εκκλησίας αποφάσισε ο εγγονός του Ανέστη Βλάχου. Ο λόγος για τον Ανέστη Βλάχο τζούνιορ ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, ακολούθησε τον δικό του δρόμο κοντά στον θεό και δεν είναι πλέον ο ηθοποιός που όλοι γνωρίσαμε δίπλα στον «σκληρό» του ελληνικού κινηματογράφου, τον παππού του.

Advertisement

Ο εκκλησιαστικός του τίτλος είναι Πατέρας Αυγουστίνος Βλάχος και πήρε αυτή την απόφαση μετά τον θάνατο του παππού του. Η απώλεια αυτή τον συγκλόνισε τόσο, που πήρε αμέσως την απόφαση να ενταχθεί στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Στην κηδεία του παππού του ο ίδιος, φορώντας μαύρα ρούχα, με μακριά γενειάδα, καθισμένος δίπλα ακριβώς από το φέρετρο, σιωπηλός και με κατεβασμένο το κεφάλι, θρηνούσε για τον δικό του ήρωα ζωής.

Πριν από λίγες εβδομάδες, και αφού ο ίδιος εντάχθηκε στους κόλπους της Εκκλησίας και έγινε η κουρά του από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, ο Ανέστης Βλάχος ο νεότερος άλλαξε το προσωπικό του προφίλ σε «πατέρας Αυγουστίνος Βλάχος».

Advertisement

Ο πατέρας του, Ηρακλής Βλάχος, με μια ανάρτησή του στις 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε τη χειροτονία του πολυαγαπημένου του γιου. «Ο γιος μου Ανέστης χειροτονήθηκε πρόσφατα κληρικός και έλαβε το όνομα Αυγουστίνος. Σήμερα γιόρτασε για πρώτη φορά το νέο του όνομα. Άξιος, να σε χαιρόμαστε και καλή δύναμη στον δύσβατο και ανηφορικό δρόμο που διάλεξες» έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο ίδιος ανέφερε στην εφημερίδα Espresso: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα στα παιδιά μου και στις επιλογές τους. Νιώθω υπερήφανος για τον γιο μου, αλλά και για την Εκκλησία. Ο γιος μου ήταν πάντα ένας υπέροχος άνθρωπος και χαρακτήρας. Εύχομαι ο Θεός να τον έχει πάντα δίπλα Του».

Advertisement

Οι πρώτες εικόνες από την εκκλησία:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement