Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής – Η τελευταία του συνέντευξη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη της Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα ο αγαπημένος ερμηνευτής νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Advertisement

Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934. Ως καλλιτέχνης πέρασε από όλους τους χώρους το τραγούδι, το θέατρο, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο.

Ξεκίνησε στο τραγούδι με τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου. Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960. Είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού και έχει τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Advertisement

Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και έπειτα από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι.

Advertisement

Ο Γιάννης Βογιατζής παραχώρησε την τελευταία του συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Μουλά πριν από μερικούς μήνες.

Ακούστε αποσπάσματα:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement