Συγκλονίζει ο Γιώργος Ασημακόπουλος για τον θάνατο του αδερφού του

Συνέντευξη στο περιοδικό «Hello» παραχώρησε ο Γιώργος Ασημακόπουλος.

Advertisement

Ο πρώην παίκτης του Survivor αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην απώλεια του αδελφού του ο οποίος αρρώστησε με καρκίνο. Ακόμη αναφέρθηκε στην απόφασή του να δώσει το ποσό που κέρδισε σε ιδρύματα για παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο.

Ήταν απόφαση προσφοράς και εντυπωσιασμού

Advertisement

«Εδώ πρέπει να πω ότι αυτό το είχα αποφασίσει πριν ακόμα μπω στο Survivor. Ήταν μια καθαρά προσωπική απόφαση προσφοράς, την οποία είχα συζητήσει με τους γονείς μου. Δεν ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού η οποία έγινε για λόγους επικοινωνίας. Έτσι ένιωθα και για αυτό το λόγο ότι έκανα το έκανα με την καρδιά μου. Σε οποιοδήποτε ριάλιτι κι αν συμμετείχα, θα έκανα το ίδιο ακριβώς. Ό,τι χρήματα κι αν κέρδιζα θα τα έδινα για να βοηθήσω αθώες παιδικές ψυχές. Αγαπώ πολύ τα παιδιά και είμαι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος όσον αφορά όλα εκείνα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν με απίστευτο θάρρος τον καρκίνο δίνοντας καθημερινά μάχη για τη ζωή τους».

Έχω ζήσει αυτό τον Γολγοθά

Advertisement

Στη συνέχεια μιλώντας για την απώλεια του αδερφού του λέει: «Ο αδελφός μου, Αλέξανδρος, πέθανε από παιδικό καρκίνο σε ηλικία 10 χρονών. Αγωνίστηκε πολύ και νοσηλευόταν για πολύ καιρό. Έχω ζήσει αυτό τον Γολγοθά και ξέρω πόσο υποφέρει η οικογένεια ενός παιδιού που δίνει μάχη με τον καρκίνο. Επειδή έχω περάσει αυτή τη δοκιμασία, είμαι τόσο ευαισθητοποιημένος. Πρόκειται για την πιο ευαίσθητη χορδή της ψυχής μου και για αυτόν το λόγο δεν το ανέφερα δημόσια όταν μπήκα στο Survivor. Δεν ζητούσα οίκτο, ούτε ήθελα να με λυπηθεί ο κόσμος. Ήταν μια προσωπική μου ιστορία, την οποία εξομολογήθηκα σε κάποια συμπαίκτρια μου και εκείνη ήταν που την αποκάλυψε στον κόσμο γιατί είχε συγκλονιστεί. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο αδελφός μου ήταν νοερά δίπλα μου και μου έλεγε «προχώρα». Το σίγουρο είναι ότι ένιωσα μεγάλη χαρά όταν πρόσφερα τα χρήματα για το Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ και η κυρία Βαρδινογιάννη με τίμησε δίνοντας μου ένα βραβείο, για το οποίο την ευχαριστώ θερμά. Είναι πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό να σε επιβραβεύει για τις πράξεις σου μια τόσο σπουδαία Ελληνίδα».

Ήταν ένα τραγικό γεγονός

Για το πως βίωσε ο ίδιος τον θάνατο του αδερφού του εξηγεί: «Ήταν ένα τραγικό γεγονός για όλη την οικογένεια. Εγώ τότε ήμουν 12 χρονών. Θυμάμαι πόσο υπέφεραν οι γονείς μου, οι οποίοι παράλληλα προσπαθούσαν να δίνουν κουράγιο σε μένα και στον μεγαλύτερο αδελφό μου, που με πρόσεχε όταν εκείνη όταν εκείνοι ήταν στο νοσοκομείο. Ως παιδί με σημάδεψε ο θάνατος του αδελφού μου, ο οποίος είναι συνεχώς στο μυαλό και στην καρδιά μου. Προσπάθησα να το διαχειριστώ με ψυχραιμία, λαμβάνοντας ταυτόχρονα πολλή αγάπη από την οικογένεια μου. Όμως όλος αυτός ο πόνος που βίωσα με έκανε καλύτερο άνθρωπο καθώς εκτίμησα τη ζωή και κατάλαβα πως όταν έχουμε την υγεία μας, μπορούμε να κατακτήσουμε ότι θέλουμε. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που αγαπώ τόσο πολύ τα παιδιά. Πρέπει όλοι μας να προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο γιατί εκείνα είναι το μέλλον».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement