Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας κλείνει στο ψυχιατρείο τον Μιλτιάδη

Άγριες Μέλισσες: Το πιο σατανικό σχέδιο θα βάλει σε εφαρμογή ο Δούκας προκειμένου να βγάλει μια και καλή από τη μέση τον Μιλτιάδη, χωρίς να λερώσει αυτή τη φορά τα χέρια του με αίμα! Σύμμαχός του, όπως πάντα, θα είναι ο Μελέτης, που θα αναλάβει να τρελάνει ακόμα περισσότερο τον θείο του με αποτέλεσμα να μπει και πάλι στο ψυχιατρείο!

Advertisement

Ο Νικηφόρος, σε μια ύστατη προσπάθεια να εκδικηθεί τον πατέρα του, αποφασίζει να δώσει όλα του τα χωράφια στον Μιλτιάδη και να πάρει το παιδί να φύγει από το Διαφάνι, κάνοντας μια νέα αρχή στη Λάρισα, μακριά απ’ όλους. Ο Μιλτιάδης δέχεται την προσφορά του ανιψιού του και κατέχει πια το 53% στον συνεταιρισμό, που σημαίνει ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις χωρίς τις υπογραφές των άλλων. Στα χέρια του έχει τη δύναμη να πολεμήσει τον Δούκα και το κάνει μ’ ένα σχέδιο το οποίο προκαλεί την αντίδραση Ελένης και Λάμπρου. «Θα κρύψουμε τη δική μας τη σοδειά και θα δώσουμε στον Δούκα μια άλλη χαλασμένη. Θα του πούμε πως τα καπνά αρρώστησαν από ένα ζιζάνιο! Έτσι εμείς θα πουλήσουμε τα κανονικά αλλού και σε μεγαλύτερη τιμή», τους λέει και οι υπόλοιποι συμφωνούν. «Πατέρα, έχεις τρελαθεί; Έτσι και το μάθει ο Δούκας θα μας εκδικηθεί! Και πώς θα πουλήσεις και θα μεταφέρεις κρυφά τόσα σακιά εμπόρευμα; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, σύνελθε», του επισημαίνει. Όμως εκείνος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μαζί με τους άλλους. Ο Δούκας μαθαίνει πως τα καπνά τους έχουν προσβληθεί από ένα ζιζάνιο και είναι σίγουρος πως πρόκειται για ψέματα και έτσι έρχεται αντιμέτωπος με τον Μιλτιάδη: «Αναρωτιέμαι, του χρόνου τι θα σκαρφιστείς να βρεις! Ξέρω πως όλα αυτά είναι ψέμα και να είσαι σίγουρος πως δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι».

Καρέ-καρέ το σχέδιο

Advertisement

Κι ενώ στον συνεταιρισμό συμβαίνουν αυτά, ο Δούκας οργανώνει μια γιορτή με αφορμή τα επικείμενα εγκαίνια του εργοστασίου, έχοντας καλεσμένους επιχειρηματίες και υπουργούς. Η βραδιά δείχνει να κυλάει ομαλά μέχρι που εμφανίζεται απροειδοποίητα ο Μιλτιάδης. «Τι κάνεις εδώ εσύ; Φύγε αμέσως», τον προστάζει ο Δούκας και κοντά του πάει και ο Μελέτης που προσπαθεί να τον διώξει. Ο Μιλτιάδης φωνάζει μπροστά σε όλους: «Γιατί με απειλείς, Δούκα; Τι φοβάσαι;» και όλοι κοιτάζουν. Ο Κωνσταντής του λέει: «Θείε φύγε, μην το κάνεις αυτό», αλλά ο Μιλτιάδης επιμένει: «Αφήστε με αλλιώς θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα». Η εκδήλωση ξεκινάει και ο Δούκας βρίσκεται στο βήμα για να βγάλει λόγο. Κατά τη διάρκεια, ο Μιλτιάδης παρεμβαίνει και ειρωνεύεται τον αδελφό του, με τον Δούκα να αρχίζει να νιώθει άσχημα! Κάποια στιγμή ο Μιλτιάδης πετάει φυλλάδια όπου γράφουν πως ο Δούκας είναι εκβιαστής και δολοφόνος! Η ντροπή για τους Σεβαστούς είναι μεγάλη και αυτό δημιουργεί κακό προφίλ στον Δούκα. Η Μυρσίνη απαιτεί από τον άντρα της: «Επιτέλους, βάλε ένα τέλος στον τρελό τον αδελφό σου». Ο Δούκας γίνεται έξαλλος με την τροπή που πήραν τα πράγματα και μαθαίνει πως οι εφημερίδες είναι έτοιμες να δημοσιεύσουν το μεγάλο αυτό σκάνδαλο. Ο Μελέτης έχει ένα σχέδιο. «Υπάρχει τρόπος να τον βγάλουμε από τη μέση μια για πάντα», λέει στον Δούκα και εκείνος αντιδρά: «Δεν θα σκοτώσω τον αδελφό μου! Υπάρχει ένα όριο, Μελέτη». Αλλά εκείνος του μιλάει για ένα άλλο πιο σατανικό σχέδιο. Ο Κωνσταντής αρνείται να συμμετέχει σε αυτό που σχεδιάζουν και για πρώτη φορά έρχεται σε κόντρα με τον Μελέτη. Στο μεταξύ, τα μέλη του συνεταιρισμού και ο Λάμπρος όταν μαθαίνουν τι συνέβη στην εκδήλωση, φοβούνται για τα αντίποινα του Δούκα και ανησυχούν για την κατάσταση του Μιλτιάδη. «Λάμπρο, πρέπει να κάνεις κάτι με τον πατέρα σου, δεν είναι καλά και θα μας βάλει σε μεγάλους μπελάδες», του επισημαίνουν. Ο Μελέτης συναντάει τον Μιλτιάδη στο καφενείο και όλοι φοβούνται τα χειρότερα. «Ο αδελφός μου πώς είναι μετά το ρεζίλι του; Βλέπω δεν έχει αντιδράσει ακόμα! Φοβάται», λέει ο Μιλτιάδης και τότε ο Μελέτης του λέει κρυφά στο αυτί του: «Ο γιος σου πριν τον σκοτώσω τα έκανε πάνω του από τον φόβο του». Τότε ο Μιλτιάδης μπροστά σε όλους ορμάει πάνω στον Μελέτη και προσπαθεί να τον πνίξει. Αυτή η επίθεση θα είναι υπέρ του Μελέτη, ο οποίος θα καταγγείλει τον θείο του, ενώ σε συνδυασμό με τις κινήσεις που έκανε ο Μιλτιάδης που ανησυχούσαν τον Λάμπρο, αλλά και το γεγονός ότι είχε σταματήσει τα χάπια του, θα οδηγηθεί για δεύτερη φορά στο ψυχιατρείο! Ο Δούκας για άλλη μια φορά κέρδισε και έβγαλε από τη μέση τον αδελφό του χωρίς να τον σκοτώσει…

Ο Μελέτης βρίζει και διώχνει τη μάνα του

Advertisement

Ο Μελέτης ανακαλύπτει ότι ο Δούκας ήταν τελικά εκείνος που σκότωσε τον πατέρα του και ζητάει εξηγήσεις από τον θείο του: «Ξέρω ότι εσύ σκότωσες τον πατέρα μου και απαιτώ να μάθω το γιατί». Ο Δούκα μένει εμβρόντητος: «Σου είπα δεν τον σκότωσα εγώ, ψάξε αλλού να βρεις τον ένοχο». Ο Μελέτης βγάζει από την τσέπη του το όπλο: «Σε είδα μαζί με εκείνον που σου έδωσε το δηλητήριο και μου το παραδέχτηκε! Λέγε γιατί τον σκότωσες». Ο Δούκας σοκάρεται: «Ηταν ένα παλιοτόμαρο, ένα κάθαρμα που έπρεπε να πεθάνει. Έπρεπε να προστατεύσω εσένα και την Ανέτ! Γιατί αυτός ο άντρας βίασε τη μητέρα σου!», του αποκαλύπτει και ο Μελέτης δεν μπορεί να πιστέψει όσα ακούει! Ο Δούκας αρπάζει το χέρι του Μελέτη με το όπλο και το βάζει στο κεφάλι του λέγοντάς του: «Τώρα που έμαθες την αλήθεια πάτα τη σκανδάλη και σκότωσέ με!». Ο Μελέτης σωριάζεται σε μια καρέκλα. Ο Δούκας του εξιστορεί όλη την αλήθεια: «Έζησα από κοντά τη φρίκη που βίωσε! Εγώ της στάθηκα μέχρι το τέλος και έβλεπε καθημερινά την αγωνία και τον φόβο της». Ο Μελέτης σηκώνεται να φύγει! Όμως δεν γυρίζει στο Διαφάνι, ενώ ο Δούκας επιστρέφει σπίτι καταρρακωμένος και λέει στην Ανέτ όσα έγιναν: «Ο Μελέτης έμαθε όλη την αλήθεια… Για σένα, τον Θέμελη… Τον βιασμό», της λέει και εκείνη ουρλιάζει: «Τι έκανες, Δούκα; Γιατί; Γιατί;». Εκείνος της απαντάει πως δεν είχε άλλη επιλογή καθώς ο γιος της έμαθε πως ο ίδιος σκότωσε τον Σωκράτη και ήταν έτοιμος να πάει να τον καταδώσει. Στο μεταξύ ο Αλέξης και ο Μελέτης πιάνονται στα χέρια και οδηγούνται στο Τμήμα. Τα νέα για τη φυλάκιση του Μελέτη γίνονται γνωστά και η Ανέτ σπεύδει να τον δει, όμως εκείνος τη διώχνει: «Εκανες τεράστιο λάθος που με γέννησες! Φύγε τώρα από μπροστά μου! Τι με κοιτάς; Φύγε, σκύλα!». Η Ανέτ καταρρέει!

Στο TiVi Σίριαλ που κυκλοφορεί από την Γιάννα Παπανικολάου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement