«Καζαντζάκης»: Το κινηματογραφικό αριστούργημα του Γιάννη Σμαραγδή έρχεται στον ΑΝΤ1

Μετά την κινηματογραφική επιτυχία «Ευτυχία» που παρακολουθήσαμε στον ΑΝΤ1 τον περασμένο Δεκέμβριο, μία ακόμη αριστούργημα ταινία έρχεται την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 22:00. Ο λόγος για τη βιογραφική ταινία «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή, που παρουσιάζει την πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα του 20ού αιώνα.

Advertisement

Η ταινία του 2017 που κέρδισε κοινό και κριτικούς ήρθε πρώτη σε εισιτήρια από τις καλλιτεχνικές ταινίες στην Ελλάδα και είχε μία εξαιρετική διεθνή πορεία. βασίζεται πάνω στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στο Γκρέκο», το οποίο είναι η αυτοβιογραφία του.

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Στέφανος Ληναίος, Νίκος Καρδώνης, Ζέτα Δούκα, Αργύρης Ξάφης, Γιούλικα Σκαφιδά, Τάκης Παπαματθαίου, Μαρία Σκουλά, Αμαλία Αρσένη, Στάθης Ψάλτης, Πάνος Σκουρολιάκος, Όλγα Δαμάνη, Έρση Μαλικένζου κ.ά.

Υπόθεση:

Advertisement

Η πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα του 20ού αιώνα, Νίκου Καζαντζάκη, που βασίζεται στην αυτοβιογραφία του. Η υπαρξιακή αναζήτηση του συγγραφέα, ο οποίος ταξιδεύοντας σε όλο το κόσμο, διεκδικεί βιωματικά να κατανοήσει το Χριστό, το Βούδα, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα, στην κρητική ματιά: «Η ζωή είναι ανήφορος και πρέπει να τον ανέβουμε με αξιοπρέπεια και ανδρεία». Ανυποχώρητος στις αξίες του, αντιμετωπίζει με στωικότητα και αξιοπρέπεια τις διώξεις του, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το έργο του, το οποίο υπερασπίζεται την ελευθερία του κάθε ανθρώπου, τις αξίες της ζωής και το ελληνικό φως.

Η ζωή του Νίκου Καζαντζάκη είναι μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης, ενός συγγραφέα, που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο. Το δημιουργικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη εμπνέει το σήμερα και ενεργοποιεί ευεργετικά το αύριο.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement