Μιχάλης Αεράκης – Σασμός: Αυτός είναι ο πραγματικός παπα-Μιχάλης – Το σπάνιο καρέ από την παιδική του ηλικία μαζί με τον παππού του

Τον πραγματικό παπά-Μιχάλη θέλησε να μας δείξει ο Μιχάλης Αεράκης. Ο τηλεοπτικός παπάς της δραματικής σειράς του έχει Alpha «Σασμός» έχει μιλήσει πολλές φορές ως τώρα για την ιστορία του ρόλου του.

Advertisement

O ηθοποιός θα επιστρέψει στον 3ο και τελευταίο κύκλο της σειράς που κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μέσα από τη συχνότητα του Alpha. Σε παλαιότερη συνέντευξη είχε αποκαλύψει πως ο ίδιος ζήτησε από τους δημιουργούς να πάρει αυτό το όνομα.

«Όταν μου προτάθηκε ο συγκεκριμένος ρόλος ενώ ήμουν για κάποιο άλλο ρόλο και επειδή είχα διαβάσει τα σενάρια, ο παπάς αρχικά λεγόταν αν θυμάμαι καλά Γρηγόρης. Τους είπα αν γίνεται αντί Γρηγόρης να είναι Μιχάλης. Απόρησαν με την αλλαγή του ονόματος και πολύ γρήγορα τους είπα ότι επειδή θα ανασύρω στη μνήμη μου τον συχωρεμένο τον παππού μου που ήταν παπάς στα Ανώγεια, σε μέρη δηλαδή ορεινά που διαδραματίζονται ουσιαστικά αυτές οι ιστορίες του «Σασμού» και ότι έχω ζήσει μικρός τέτοια περιστατικά από τον παππού μου, στη μνήμη του λοιπόν να τον λέγαμε Μιχάλη. Δεν ήταν κάτι δύσκολο, δεν είχαν ξεκινήσει και τα γυρίσματα, έτσι λοιπόν το Γρηγόρης έγινε Μιχάλης. Τώρα μέσα από τον ρόλο αυτό εγώ ανασύρω μέσα από τη μνήμη την φυσιογνωμία και την συμπεριφορά του παππού μου.

Advertisement

Ήμουν στην εκκλησία μέχρι 12 ετών δίπλα του στο ιερό, τον βοηθούσα, ήθελα να γίνω παπάς. Τελικά δεν έγινα! Οπότε δεν κάνω τίποτα περισσότερο από το να αντιγράφω. Ο παπά Μιχάλης δηλαδή που υποδύομαι είναι ο παππούς μου, αυτός ήταν ο Παπά Μιχάλης ο οποίος προσπαθούσε σε ταραγμένες εποχές να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα σε πολλά προβλήματα που υπήρχαν ανάμεσα σε διάφορες οικογένειες για το καλό του χωρίου, στο όνομα της αγάπης και της ειρήνης που ήθελε να έχει το χωριό μας», είχε δηλώσει.

Ο Μιχάλης Αεράκης είχε μοιράστηκε μία σπάνια φωτογραφία με τον παππού του, δηλαδή τον πραγματικό Παπά-Μιχάλη.

Advertisement

Στη λεζάντα έγραψε: «Με τον παππού μου παπά Μιχάλη»

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement