Σασμός spoiler: Η αποκάλυψη – βόμβα που θα τινάξει τα πάντα στον αέρα και ο ήρωας που θα κλειστεί σε μοναστήρι

Ο Σασμός συνεχίζεται και οι εξελίξεις κόβουν την ανάσα. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί ο παπα-Μιχάλης έπειτα από μία εξομολόγηση της οποίας το βάρος δεν θα μπορέσει να αντέξει. Σύμφωνα με το περιοδικό MYtv και την Σοφία Τσίρκα, ο Μανόλης αποφασίζει να μιλήσει για βγάλει από μέσα του τις ενοχές που νιώθει. Ο νεαρός επιλέγει να μιλήσει στον παπα-Μιχάλη μιας και είναι ο μοναδικός που θα κρατήσει φυλαγμένα τα μυστικά του.

Advertisement

Η αποκάλυψη – βόμβα

Την ίδια στιγμή, ο Μαθιός ανακοινώνει την απόφασή του στη Βασιλική να παντρευτούν την επόμενη κιόλας μέρα. Εκείνη συμφωνεί και οι ετοιμασίες για τον γάμο ξεκινούν με πυρετώδεις ρυθμούς, για να προλάβουν να τα οργανώσουν όλα. Ο Μανόλης εξομολογείται στον παπα-Μιχάλη όλα όσα είδε την ημέρα του φόνου αλλά και πως ο φονιάς είναι ο Μαθιός. Ο παπάς σοκάρεται και ο Μανόλης, ο οποίος φεύγει ανακουφισμένος που μοιράστηκε το θανάσιμο μυστικό του με κάποιον.

Ωστόσο, οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές για τον παπα-Μιχάλη. Το βάρος της εξομολόγησης του Μανόλη είναι τεράστιο και αδυνατεί να το κουβαλά. Δεν αντέχει να ξέρει τον δολοφόνο του Στεφανή και να μην μπορεί να τον καταγγείλει ώστε να τιμωρηθεί. Όλο αυτό το άγχος που βαραίνει την ψυχή του επηρεάζει και την υγεία του. Η κατάρρευση του παπα-Μιχάλη ταράζει τους πάντες στο χωριό, εκείνος, ωστόσο, αρνείται πεισματικά να πάει στον γιατρό.

Advertisement

Η επίσκεψη του Αντώνη στο σπίτι του, όμως, φέρνει τον αστυνόμο ξανά στην πόρτα του Μαθιού. Η συνάντηση του Μανόλη με τον παπα-Μιχάλη απειλεί να τινάξει στον αέρα τον γάμο Μαθιού και Βασιλικής. Ενώ εκείνος προσπαθεί να βρει λύση, η Βασιλική συνειδητοποιεί ότι η σπασμένη καρδιά του παπά μπορεί να κρύβει περισσότερα απ’ όσα λέει. Η επόμενη μέρα είναι για όλους καθοριστική. Η Βασιλική με τον Μαθιό ετοιμάζονται να παντρευτούν, αλλά ο παπάς τούς ετοιμάζει μία δυσάρεστη έκπληξη, η οποία απειλεί να τινάξει και πάλι την πιο όμορφη στιγμή τους στον αέρα.

Ο παπα-Μιχάλης σε μοναστήρι.

Ο παπα-Μιχάλης τούς ανακοινώνει πως αρνείται να τους παντρέψει, χωρίς, όμως, να αποκαλύπτει σε κανέναν τον λόγο. Η Βασιλική προσπαθεί να του αλλάξει γνώμη, αλλά μάταια. Λίγο αργότερα, ο παπάς, αφού η προσευχή δεν ελαφραίνει τη συνείδησή του, αποφασίζει να κλειστεί σε μοναστήρι. Όταν ο Μανόλης μαθαίνει απ’ πως ο παπάς κατέφυγε σε μοναστήρι, συγκλονίζεται. Οι υποψίες του Αντώνη, όμως, εντείνονται και είναι αποφασισμένος να μάθει τι έχει συμβεί. Από την άλλη, ο Μαθιός δίνει μάχη προκειμένου να βρει έναν παπά να τον παντρέψει με τη Βασιλική.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement