«Σασμός» – Spoiler: To τραγικό τέλος της Καλιόπης μετά τον θάνατο του Μαθιού

Η Καλλιόπη θα ζήσει ακόμα περισσότερα στον Σασμό και οι τραγωδίες της ξεκινούν από την Δευτέρα 14/2. Η συγκλονιστική συνέχεια όπως έχει γραφτεί στο βιβλίο, σύμφωνα με το youweekly.

Advertisement

Η Kαλλιόπη είναι το πρόσωπο που έχει καθορίσει τη μοίρα πολλών ανθρώπων και κυρίως των παιδιών της. Με τον Αστέρη στη φυλακή και τον Μαθιό, το καμάρι της, τον γιο της που λατρεύει, να είναι φονιάς. Και όλα αυτά εξαιτίας της. Ολα αυτά για ένα ψέμα, για μια προκατάληψη. Πόσο θα αντέξει η Καλλιόπη όλα αυτά που έγιναν και κυρίως αυτά που θα γίνουν; Ποιος θα πληρώσει για τα δικά της κρίματα;

Το τέλος της Καλλιόπης θα σηματοδοτήσει και το τέλος της σειράς. Οταν για όλα θα έχουν δοθεί λύσεις και εξηγήσεις. Οταν δεν θα έχει πια τίποτα να περιμένει, δεν θα έχει πια τίποτα να αγαπήσει και να ορίσει. Τίποτα που να της δίνει ζωή. Οταν φτάσει το τέλος, το κενό, η τραγωδία, θα έρθει και το δικό της φινάλε. Βέβαια, θα υπάρξουν και τα ευχάριστα γεγονότα, όπως μια εγκυμοσύνη.

Advertisement

Έτσι πεθαίνει η Καλλιόπη στον Σασμό


Σύμφωνα με το ομότιλο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, η Καλλιόπη θα δει μπροστά της να ξετυλίγεται το πιο τραγικό γεγονός για μια μάνα. Θα δει το παιδί της νεκρό. Τον αγαπημένο της γιο, τον Μαθιό. Πριν το δει καν, λίγα λεπτά πριν θα το νιώσει. Μόλις ακούσει τον πυροβολισμό, θα καταλάβει. Αυτός ο πυροβολισμός θα τη χτυπήσει ευθεία στην καρδιά. Θα τρέξει στον δρόμο, θα ουρλιάζει, θα τραβάει τα μαλλιά της, θα ξεσκίζει τις σάρκες της. Μόλις αντικρύσει τον Μαθιό της νεκρό: «Το κοπέλι μου, το αντράκι μου, μωρέ! Ποιος σε σκότωσε; Ποιος;», θα ουρλιάζει

Το μυαλό της δεν θα αντέξει άλλο πόνο. Οι τύψεις, η οργή, ο πόνος για τα παιδιά της θα οδηγήσουν τα βήματά της. Μακριά, τρέχοντας σαν την τρελή στον δρόμο, με τα αίματα του παιδιού της στα μάτια. Με το μυαλό κενό από λογική και γεμάτο από πόνο. Με τις ενοχές της, με τον παραλογισμό της, με το μίσος της για τη γυναίκα που του πήρε τα μυαλά, που τον έκανε φονιά: «Εξαιτίας της!», μονολογεί. Η Καλλιόπη δεν αντέχει άλλο. Δεν έχει ζωή, δεν αναπνέει, δεν αισθάνεται. Περπατάει ασταμάτητα, σκαρφαλώνει στα βουνά και στα φαράγγια, μονολογεί, κλαίει και ρίχνει κατάρες παντού. Μόλις φτάσει στην κορυφή, θα πάει στην άκρη και θα πέσει. Θα δώσει τέλος στη ζωή της. Θα αυτοκτονήσει!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement